19 C
Pápa
2022. május 22.
Kezdőlap Szerzők Írta HuHa

HuHa

312 CIKKEK 0 HOZZÁSZÓLÁS

Tengerparti hangulat a pápai strandon

A Várkertfürdő az elmúlt évek egyik leglátványosabb fejlesztését valósítja meg az idei strandszezonra: homokos tengerpartot idéző pihenőhelyet alakítanak ki a nagy strandmedence mellett. A luxushatást keltő 60 x 20 méteres területen 18 baldachinos ágyat és 56 pár nyugágyat helyeztek el napernyőkkel.

Felfestették a parkolóállásokat

A kivitelezők ma felfestették a várkerti parkoló gépkocsibeálló helyeit, így jól láthatóvá vált a 125 darab beállás, amivel gyarapodik a Gróf út melletti nagy parkoló, mely összesen 339 gépkocsit tud majd fogadni egy időben. Az útburkolati jelek és a közlekedési irányok felfestése még hátra van, ezzel fogják majd folytatni a munkát az építők.

Kedden és szerdán lezárják a Csáky utcát

A Csáky utca vízvezeték-rekonstrukciója előkészítéseként karbantartási és csatornavizsgálati munkákat végez kedden és szerdán a Pápai Vízmű Zrt. Emiatt kedden 8.30 és 13 óra között teljesen lezárják a Csáky utcát a Türr István Gimnázium és a buszpályaudvar felé vezető lépcső közötti szakaszon.

Hatalmas siker az új játszótér

Több száz család részvételével zajlik a külső-várkerti játszótér átadója. A kicsik közreműködésével megtartott szalagátvágás után a gyermekek boldogan rohamozták meg új birodalmukat, s 14 óra óta folyamatosan tömeg van a játszótéren.

Megnyílt a külső-várkerti játszótér

Sajtótájékoztatón összegezte a Zöld város II. projekt keretében elkészült játszótér és motorikus park műszaki tartalmát dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, dr. Áldozó Tamás polgármester és Rusznák Pál, a kivitelező cég tulajdonosa.

Galambmentesítik a Kossuth utcát

Régi problémát orvosol az önkormányzat a ma megkezdett galambriasztó rendszer kiépítésével. A Kossuth utcán már korábban is gondot jelentett a galambürülék, az új burkolaton azonban még feltűnőbb és zavaróbb a madárpiszok. A városvezetés hónapokkal ezelőtt egyeztetést kezdeményezett az épületek tulajdonosaival és bérlőivel, ennek eredményeként ma megkezdődött a madarakat távoltartó rendszer telepítése.

Útjavítás az elkerülőn

Kijavítja a 83-as út Pápát elkerülő szakaszán keletkezett úthibákat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pápai Mérnöksége. A ma reggel kezdődött munkákról Sindler Péter mérnökségvezető elmondta, a Szabó Dezső utca és az Acsádi út közötti szakaszon, az ívesen haladó felüljáró útpályája szorul javításra.

Kis kalózok, vízitündérek, hableányok, békakirályok – Május 15-én nyit a külső-várkerti játszótér

Május 15-én, vasárnap 14 órakor átadjuk a külső-várkerti játszóteret a gyermekeknek - jelentette be dr. Áldozó Tamás polgármester a Pápa Városi Televízió A város velünk épül című fejlesztési műsorának mai adásában.

Tesztüzemben a várkerti kamerák

Összesen 19, a közvilágítási lámpák oszlopaiba szerelt, fix közterületi kamera figyeli a Várkert és az Erzsébet liget rendjét: a szakemberek a kamerákat felszerelték, a szoftvereket üzembe állították, az optikai kapcsolatot kialakították és megkezdődött a rendszer tesztüzeme.

Megy a finisher

A CKT beton behúzását és annak megkötését követően ma megkezdődött az új várkerti parkoló aszfaltozása. A kivitelezők két réteg aszfaltot húznak be a 3000 négyzetméteres területre, most az alsó 5 centiméter vastag kötőréteg kiépítése zajlik, a 4 centiméteres kopóréteg megépítését pedig jövő hét elejére tervezik.

Kövess minket

3,338RajongókTetszik
- Partnereink -

Legújabb cikkeink

Baán Éva Örökségért-díjas

Ma délután az együttesvezetők köszöntésével folytatódott a XX. Országos Ifjúsági Néptánctalálkozó a Jókai Mór Művelődési Központban. Megható pillanata volt a rendezvénynek, amikor Sikentáncz Szilveszter táncművész, koreográfus, az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület elnöke hosszú évek óta végzett fáradhatatlan munkája elismeréseként Örökségért-díjat adott át Baán Évának.

Gyilkosság a krimifesztiválon – Megjelent Megyeri Judit újabb könyve

A romantikus krimiket író tapolcafői származású Megyeri Judit alias Jud Meyrin újabb könyve május elején jelent meg Gyilkosság a krimifesztiválon címmel. Ezt mutatta be ma délután az érdeklődőknek.

Idén utoljára utazik idegenbe a Perutz FC

Felszabadult játékot hozhat a Perutz FC idei szezonjának utolsó idegenbeli találkozója, hiszen a házigazda Kelen az előző fordulóban matematikailag is bebiztosította bennmaradását, és az is eldőlt, hogy a pápaiak közvetlenül az élmezőny mögött zárnak.