15 C
Pápa
2022. október 1.
Kezdőlap Szerzők Írta HuHa

HuHa

369 CIKKEK 0 HOZZÁSZÓLÁS

Kettős ünnepet ül a nyugdíjas-egyesület

Több mint ötszáz szépkorú pápai polgár tölti együtt a mai napot a Városi Sportcsarnokban. Ünnepel a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete, méghozzá kettős ünnepet: egyrészt a szervezet megalakulásának 30. évfordulóját, másrészt az idősek világnapját.

Emlékdiplomás pedagógusokat köszöntött a város

65 és 70 évvel ezelőtt diplomázott pedagógusokat köszöntött ma délután a Városházán az önkormányzat. A pedagógus emlékdiploma-átadó ünnepségen Unger Tamás alpolgármester üdvözölte a jubiláló tanárokat.

Ismét összejöttek az építőiparban dolgozók

54. alkalommal várta kötetlen beszélgetésre és vidám együttlétre az építőiparban dolgozókat a Műszaki Nap, melynek ezúttal is a Döbrönte volt a helyszíne. A kivitelező cégeken túl idén is örömmel látták a tervezőket, az ellenőrző és építési hatóságok képviselőit, sőt az építőanyag-kereskedelemmel foglalkozó vállalkozásokat is.

Tóth Emil 90 évesen is örül az életnek

Tóth Emilt, az ESZI Vörösmarty úti Otthonházának 90 éves lakóját köszöntötték ma az intézményben lakótársai, családtagjai, az ESZI vezetői és dr. Áldozó Tamás polgármester. A jó szellemi és testi egészségnek örvendő ünnepelt vidám hangulatban töltötte a délutánt szerettei körében, az ünnepségről nem hiányzott a torta, a pezsgős koccintás, a kedves köszöntő szavak és persze a dalolás sem.

Áldozó Tamás, René Pöltl: Folytatni szeretnénk!

Partnervárosi kapcsolatának 30 éves jubileumát ünnepli idén Pápa és a németországi Schwetzingen. Az 1992. szeptember 23-án aláírt baráti szerződés emlékére és az azóta is tartó kapcsolat tiszteletére ma délután ünnepi ülést tartottak a Városházán, mindazok meghívásával, akik az elmúlt három évtizedben létrehozói és megtartói voltak a két város közötti barátságnak.

30 éve barátságban

30 éve tart Pápa és Schwetzingen között a testvértelepülési kapcsolat - a barátsági szerződést 1992. szeptember 23-án írta alá Schwetzingenben dr. Kovács Zoltán és Gerhardt Stratthaus, a két város akkori polgármestere. A jeles jubileum megünneplésére érkezett városunkba Németországból a hétvégére egy húszfős delegáció.

Holnaptól ideiglenes útra terelik a 83-as forgalmát

Péntektől ideiglenes nyomvonalra terelik a kivitelezők a 83-as számú főúton közlekedőket Pápa határában Győr felé. Az épülő kétszer kétsávos út érinti a mostani útpálya területét, ezért az új szakasz kialakításához a meglévő 83-ast fel kell bontani, a járműforgalom számára pedig ideiglenesen új irányt kijelölni. Ezek a munkálatok kezdődnek meg holnap reggel és várhatóan kora délutánra áll fel az átmeneti közlekedési rend.

Közös munkaértekezletet tartottak a tanácsadó testületek

A Városházán tartotta együttes ülését a tapolcafői, borsosgyőri, kéttornyúlaki és öreghegy-kishegy-törzsökhegyi városrész tanácsadó testülete, miután mind a négy szervezet azonos napirendeket tárgyalt.

Három utca, három munka

A város három pontján zajlik víziközmű rekonstrukció jelenleg, a munkálatokban az ivóvízvezeték, a szennyvízvezeték és a csapadékcsatorna egyaránt érintett.

Kövess minket

3,592RajongókTetszik
- Partnereink -

Legújabb cikkeink

Negyvenéves a karate Pápán

Közös edzéssel és vacsorával ünnepelte a Griff SE a pápai kyokushin karate megalakulásának negyvenedik évfordulóját. A jeles eseményre minden olyan tagot vártak, aki az elmúlt négy évtizedben rövidebb vagy hosszabb időre megfordult a pápai dojoban.

Perutz FC: Hat gól két félidőre osztva

Kiütéses győzelemmel folytatta a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságot a Perutz FC. A pápai együttes a nyeretlen Balatonfűzfő otthonában az első és a második félidőben egyaránt három gólt szerezve gyűjtötte be a három pontot.

Kettős ünnepet ül a nyugdíjas-egyesület

Több mint ötszáz szépkorú pápai polgár tölti együtt a mai napot a Városi Sportcsarnokban. Ünnepel a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete, méghozzá kettős ünnepet: egyrészt a szervezet megalakulásának 30. évfordulóját, másrészt az idősek világnapját.