15 C
Pápa
2022. szeptember 28.
Kezdőlap Szerzők Írta Molnár Anett

Molnár Anett

5 CIKKEK 0 HOZZÁSZÓLÁS

Fellélegezhetnek a többgenerációs családi házban élők

A többgenerációs családi házban élők is jogosultak lehetnek az átlagfogyasztás mértékéig a rezsicsökkentett gázárra, tehát nem egy fogyasztóként tekint rájuk a szolgáltató. Így nem a közös mérőre, hanem lakásonként, ők is olcsóbban kaphatják a gázt.

Ötmillióra is bírságolhatnak!

Ha valaki nem gondoskodik területén a parlagfű irtásáról, belterületen a jegyző, külterületen pedig a kormányhivatal kényszerkaszálást rendelhet el.

Lejártak okmányai?  Már buszon is intézheti

Pápa környéki településekre érkezik a kormányhivatal busza. Az ott élőknek már nem kell a városba menniük azért, hogy megújítsák lejárt személyi igazolványukat, lakcímkártyájukat, vezetői engedélyüket vagy útlevelüket, ezt lakóhelyükön is megtehetik a mobilizált ügyfélszolgálaton.

Újra tüsszöghetünk

A parlagfűszezon csúcsidőszakában járunk, a pollenterhelés országszerte nagyon magas. Az aszály késleltette ugyan a parlagfű virágzását, de az allergiások idén sem ússzák meg. A hónap elejétől a parlagfű pollenkoncentrációja gyors ütemben emelkedett és a napokban környékünkön is elérte a nagyon magas szintet.

El ne felejtse befizetni!

Szeptember 15-éig kell megfizetnünk a gépjárműadó második részletét. Idén két új lehetőség is van az összeg kiegyenlítésére. Az egyik a NAV-Mobil új fejlesztésű Gépjárműadó menüpontja, amelynek használatával pillanatok alatt, mobilkészülékről is teljesíthető a befizetés.

Kövess minket

3,592RajongókTetszik
- Partnereink -

Legújabb cikkeink

Kiskerteket mentenek Nyárádon

Nyárádon a Bitva Vegyesbolt mögötti területen kívül kisebb földterületeken is gazdálkodik az önkormányzat. Több idős nyárádi is van, akik önerőből már nem tudják művelni a házuk mögötti területet, ezért felajánlották kiskertjeiket erre a célra.

Savanyúság is készül a nyárádi paprikából

A nyárádi önkormányzat fóliasátrainak egyikébe évről évre olyan paprikákat is ültetnek, amelyekből később savanyúság készülhet. Az itt termő növények tehát nem csak primőrként kerülnek a vásárlók kosaraiba.