14 C
Pápa
2022. május 22.
Kezdőlap Szerzők Írta Babos Petra

Babos Petra

701 CIKKEK 0 HOZZÁSZÓLÁS

Gyilkosság a krimifesztiválon – Megjelent Megyeri Judit újabb könyve

A romantikus krimiket író tapolcafői származású Megyeri Judit alias Jud Meyrin újabb könyve május elején jelent meg Gyilkosság a krimifesztiválon címmel. Ezt mutatta be ma délután az érdeklődőknek.

Tánc az életem – Kocsis Enikő táncművész előadása

A XX. Országos Ifjúsági Néptánctalálkozó keretein belül ma délelőtt Kocsis Enikő táncművész, koreográfus tartott előadást a Református Újtemplomban Tánc az életem címmel. A résztvevőket Baán Éva, a Vadvirág Néptáncegyüttes egyik alapítója köszöntötte.

Kutyák százai a nemzetközi kiállításon

Tegnap délelőtt klubkiállításokkal kezdődött a kutyakiállítás az Elekthermax Vasas SE sporttelepén. A nemzetközi kiállítás ma és holnap folytatódik, a Pápa CACIB és az Esterházy Memorial CACIB megmérettetéssel.

Megalakult az S. K. Társulat junior csoportja

Az S. K. Társulat junior csoportja egy hónappal ezelőtt alakult lelkes, a színjátszást kedvelő fiatalokból. A csapat folyamatosan bővül, a próbákat péntekenként 16 órától tartják a társulat pinceszínházában.

Hangszeres játszóház gyerekeknek

A különböző hangszerek megismertetése a célja annak a foglalkozássorozatnak, melyet a Bartók Béla Zeneiskola szervez az óvodások számára.

Hétvégén nemzetközi kutyakiállítás lesz Pápán

Az Ebtenyésztők Pápai Egyesülete évről évre megszervezi a kutyakiállítást. Az állatbarátok nagy örömére hétvégén ismét nemzetközi programnak ad otthont városunk.

A magyar honvédelem napját ünnepelték

A magyar honvédelem napjának emléke előtt tisztelegve tartott megemlékezést ma délután a Honvéd Bajtársi Klub a Huszár lakótelepen, a Vitéz Bertalan Árpád Ejtőernyős Ezred emlékművénél.

Gábrielné Jáger Terézre emlékeztek a városbarátok

A Pápai Petőfi Városbarát Egylet ma délutáni összejövetelén a tizenöt éve elhunyt Gábrielné Jáger Teréz pápai ének-zene tanár, karnagy, költő, helytörténeti író, a hajdani Pápai Kristály irodalmi és kulturális folyóirat korrektora emléke előtt tisztelegtek.

A munkahelyek szakszervezeti szemmel

Ismered a munkahelyed? Térképezzük fel együtt szakszervezeti szemmel! címmel Gede Richárd és Fenyőházi Attila, a Vasas Szakszervezeti Szövetség szakértői tartottak előadást és workshopot. A Vasas Szakszervezeti Szövetség Kárpit Vasas Alapszervezet rendezvényének a Huszár Közösségi Ház adott otthont.

Boldogságóra-bemutató az Erkelben

Az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola az Oktatási Hivatal Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központ bázisintézménye. A kitüntető címet egy pályázaton nyerte el az intézmény, mely azzal jár, hogy egy tanévben hat bázisintézményi programot tartanak, s ezekre a megyéből érkezhetnek látogatók. Ma délelőtt a 2. a osztályban boldogságórát tartott Csákvári Regina tanítónő.

Kövess minket

3,338RajongókTetszik
- Partnereink -

Legújabb cikkeink

Baán Éva Örökségért-díjas

Ma délután az együttesvezetők köszöntésével folytatódott a XX. Országos Ifjúsági Néptánctalálkozó a Jókai Mór Művelődési Központban. Megható pillanata volt a rendezvénynek, amikor Sikentáncz Szilveszter táncművész, koreográfus, az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület elnöke hosszú évek óta végzett fáradhatatlan munkája elismeréseként Örökségért-díjat adott át Baán Évának.

Gyilkosság a krimifesztiválon – Megjelent Megyeri Judit újabb könyve

A romantikus krimiket író tapolcafői származású Megyeri Judit alias Jud Meyrin újabb könyve május elején jelent meg Gyilkosság a krimifesztiválon címmel. Ezt mutatta be ma délután az érdeklődőknek.

Idén utoljára utazik idegenbe a Perutz FC

Felszabadult játékot hozhat a Perutz FC idei szezonjának utolsó idegenbeli találkozója, hiszen a házigazda Kelen az előző fordulóban matematikailag is bebiztosította bennmaradását, és az is eldőlt, hogy a pápaiak közvetlenül az élmezőny mögött zárnak.