15 C
Pápa
2022. május 23.
Kezdőlap Szerzők Írta Horváth Andrea

Horváth Andrea

3 CIKKEK 0 HOZZÁSZÓLÁS

Ritka régészeti lelet Lovászpatona határában

Egy 1700 éves szarkofágra bukkantak Lovászpatona határában az őszi szántás közben. A földterület tulajdonosa, Tóth István értesítette a helyi önkéntes fémkeresőzőst, aki tagja a Gróf Esterházy Múzeum által koordinált közösségi régészeti programnak. Varga Attila hívására dr. Péterváry Tamás régész azonnal a helyszínre sietett. A mészkőből készült, igényesen megmunkált szarkofág fedelét leemelve láthatóvá vált a csontváz és a sírmellékletek.

Pápai katonák fertőtlenítik a Türrt

A Magyar Honvédség az Emberi Erőforrások Minisztériumának felkérésére mintegy hatvan köznevelési intézményt fertőtlenít országszerte az őszi szünetben, többek között a pápai Türr István Gimnáziumot is.

Szőlőszemezgető

A Pannonia Reformata Múzeum Hajlék az örökkévalóságban című kiállítása három szinten közvetíti hitvalló üzenetét: szeretnék megszólítani a néprajz iránt nyitott látogatókat, a mélyebb teológiai...

Kövess minket

3,341RajongókTetszik
- Partnereink -

Legújabb cikkeink

Minden lehetőségét elpuskázta a Perutz

Gólnélküli döntetlennel ért véget a Perutz FC számára az NB III-as labdarúgó-bajnokság 37. fordulója. Weitner Ádám együttese több ziccert is kidolgozott, kapufát is lőtt, ám az ellenfél kapusának eszén nem tudott túljárni.

Pünkösdváró kórustalálkozó

Pünkösdváró kórustalálkozót tartottak ma délután a Református Újtemplomban, pápai kórusok részvételével.

Népszerű volt a hobbikutya-szépségverseny

Az Ebtenyésztők Pápai Egyesülete által szervezett nemzetközi kutyakiállítást ma délben a hobbikutya-szépségverseny színesítette. A program nagy népszerűségnek örvendett a gazdik körében.