14 C
Pápa
2022. május 22.
Kezdőlap Szerzők Írta Pintér-Papp Eszter

Pintér-Papp Eszter

829 CIKKEK 0 HOZZÁSZÓLÁS

Baán Éva Örökségért-díjas

Ma délután az együttesvezetők köszöntésével folytatódott a XX. Országos Ifjúsági Néptánctalálkozó a Jókai Mór Művelődési Központban. Megható pillanata volt a rendezvénynek, amikor Sikentáncz Szilveszter táncművész, koreográfus, az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület elnöke hosszú évek óta végzett fáradhatatlan munkája elismeréseként Örökségért-díjat adott át Baán Évának.

A tánc varázsa

A Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Igazgatósága és a Tánc-Lánc Alapítvány szakmai konferenciát szervezett a mai napra A tánc varázsa címmel. A XX. Országos Ifjúsági Néptánctalálkozó kísérő rendezvényeként a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megszervezett programra közművelődési szakembereket vártak.

Folytatódik az ifjúsági néptánctalálkozó

A hajnali, kora reggeli frissítő eső után verőfényes napsütésben készülődött a Tarsoly zenekar délelőtti Fő téri koncertjére. A XX. Országos Ifjúsági Néptánctalálkozó részeként megrendezett programon a zenekar csodálatos zenei élménnyel ajándékozta meg a Fő tér közönségét.

Ifjú néptáncosok találkozója

A Jókai Mór Művelődési Központ színházépülete ad helyet a XX. Országos Ifjúsági Néptánctalálkozónak. Az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület és a Jókai Mór Művelődési Központ által szervezett programra május 20-án és 21-én 21 tánccsoport közel 800 táncosát várják a szervezők.

Indián hetek az Erzsébetvárosi oviban

A Pápai Városi Óvodák Erzsébetvárosi Tagóvodájának négy csoportja az elmúlt két hétben indián törzsekké alakult, a gyermekek indián neveket kaptak és sok érdekességet megtanultak az indiánok kultúrájáról. A kéthetes projekt ma bátorságpróbával zárult.  

Vizsgahangverseny a zeneiskolában

A Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola énekkara és kisfúvós zenekara adott koncertet ma délután az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola aulájában. A hangverseny, mely az énekkar és a kisfúvós zenekar vizsgakoncertje volt, s melyen az intézmény tanárai is közreműködtek, változatos zenei kínálatot tárt a hallgatóság elé.

Emlékkő a koronavírus-járvány pápai áldozatainak

„Emeld fel a tekinteted, a keresztút véget ért. Előtted áll egy új világ, a végtelen messzeség.” Ez az Omega-idézet olvasható azon az emlékkövön, melyet ma a déli órákban avattak fel a koronavírus-járvány pápai áldozatainak emlékére.

Hármas karambol a 83-ason

Összeütközött két személyautó és egy kistehergépkocsi Tét közelében a 83-as főút Győrszemere felé vezető szakaszán, az 54. kilométernél – adta hírül a Katasztrófavédelem.hu. Az érintett útszakaszt teljes szélességben lezárták, kérjük, az arra haladók fokozott figyelemmel közlekedjenek, ha tehetik, keressenek másik útvonalat!

Helyi politikusok az Agrárexpón

A Pápai Expó és Agrárpiknik az idei évben jubilál, hiszen 25. alkalommal rendezik meg az elmúlt évben alapos ráncfelvarráson átesett programot. A pápaiak által csak agrárexpóként emlegetett rendezvény mára az egyik legjelentősebb helyi nagyrendezvénnyé vált, amely évről évre látogatók ezreit vonzza.

Lakótelepi virágültetés

A „...mint vízbe dobott kavics...” elnevezésű közösségfejlesztési projektnek köszönhetően a Vajda Péter lakótelepen és a volt Kilián lakótelepen egyre több virágoskert díszíti a közterületeket, sok baráti és lakóközösség, család döntött úgy, hogy csatlakozik a közösségi kertészkedés kezdeményezéshez és a projekt által biztosított virágokkal beültetett ágyásokkal díszítik lakókörnyezetüket.

Kövess minket

3,338RajongókTetszik
- Partnereink -

Legújabb cikkeink

Baán Éva Örökségért-díjas

Ma délután az együttesvezetők köszöntésével folytatódott a XX. Országos Ifjúsági Néptánctalálkozó a Jókai Mór Művelődési Központban. Megható pillanata volt a rendezvénynek, amikor Sikentáncz Szilveszter táncművész, koreográfus, az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület elnöke hosszú évek óta végzett fáradhatatlan munkája elismeréseként Örökségért-díjat adott át Baán Évának.

Gyilkosság a krimifesztiválon – Megjelent Megyeri Judit újabb könyve

A romantikus krimiket író tapolcafői származású Megyeri Judit alias Jud Meyrin újabb könyve május elején jelent meg Gyilkosság a krimifesztiválon címmel. Ezt mutatta be ma délután az érdeklődőknek.

Idén utoljára utazik idegenbe a Perutz FC

Felszabadult játékot hozhat a Perutz FC idei szezonjának utolsó idegenbeli találkozója, hiszen a házigazda Kelen az előző fordulóban matematikailag is bebiztosította bennmaradását, és az is eldőlt, hogy a pápaiak közvetlenül az élmezőny mögött zárnak.