15 C
Pápa
2022. október 1.
Kezdőlap Szerzők Írta Pintér-Papp Eszter

Pintér-Papp Eszter

989 CIKKEK 0 HOZZÁSZÓLÁS

Változnak az iskolai szünetek

A Kormány több fontos döntést is hozott a legutóbbi kormányülésen, többek közt az iskolai szünetekkel kapcsolatban is változás várható – erről is beszélt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai Kormányinfón.

Mezős diákok Portugáliában

A Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium 7 diákja és Vadicsku Szabolcs szaktanár, az Erasmus programnak köszönhetően szeptember 17-én Portugáliába utaztak – tájékoztatta a Médiacentrumot Fehér Zsófia, az iskola igazgatóhelyettese.

Őszköszöntő bográcspartival

Már kora délután ropogott a tűz a külső-várkerti szabadidőparkban az őszi bográcsparty főzőcsapatainak bográcsai alatt, s hamarosan ínycsiklandó illatokat sodort a kellemes őszi szellő a környező házak felé, hogy jelezze, megkezdődött az Őszköszöntő Lakótelepi Nap.

Traktorok vonultak Nyárádon

Traktorok sorakoztak fel ma reggel a nyárádi Közösségi Ház előtt, ugyanis innen indultak vidáman integetve a Bitva-menti kultúrparti nyitóprogramja, a traktoros felvonulás résztvevői. A településen végighaladó 12 traktort útjuk során örömmel fogadták a nyárádiak.

Nyárád megbecsüli orvosát

Közel ötven éve őrzi a nyárádiak egészségét dr. Kovács Károly háziorvos. Ő volt az, akinek közbenjárására kialakították a település tágas orvosi rendelőjét és a hetvenes években ő volt az, aki az orvosi szolgálati lakás megépülését is szorgalmazta. Ez a szolgálati lakás már több mint négy évtizede szolgálja a település háziorvosát, s a közelmúltban az a döntés született, hogy az önkormányzat felújítja az épületet.

Sporttal ünnepeltek a katolikus iskolások

A tanszerek helyét sportszerek vették át ma a Szent István Római Katolikus Általános Iskola diákjainak táskájában. Szent Gellért a katolikus iskolák védőszentje. A katolikus iskolában hagyomány, hogy Gellért napján vagy egy ahhoz közeli tanítási napon szentmisén vesznek részt a diákok, akik ezt követően különféle sportos programokon tehetik próbára ügyességüket.

Mint a nagyok – Szabályosan közlekednek a Nátuskerti ovisok

Ezekben a napokban a közlekedés állt a Nátuskerti ovisok tevékenységeinek központjában, a csoportok élete ezen a héten az autómentes nap köré fonódott, a mai délutánon pedig a szülőket is bevonták a programokba, családi délután keretében szerveztek különféle, közlekedéssel kapcsolatos foglalkozásokat.

Ej, mi a kő tyúkanyó… Lám csak, mézeskalács!

Alig kezdődött meg a tanév, a 10. osztályos mezős pék-cukrász tanulók közül hárman máris versenyen vettek részt. A hétvégén rendezték meg Győrben a 20. Euroregionális Kenyérfesztivál és Kézműves Találkozót. A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kézműipari Tagozata által szervezett rendezvény egyik kísérőprogramja a pék- és cukrászképzésben részt vevő nappali tagozatos diákok számára meghirdetett díszmunkaverseny, melynek témája a kétszáz éves Petőfi-évforduló volt.

Változó behajtási rend, térítési díjak és gyermekétkeztetés – Ülésezik a képviselő-testület (Cikkünket folyamatosan frissítettük)

Szeptemberben már második alkalommal gyűlt össze Pápa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete, hogy fontos kérdéseket vitassanak meg.

Baleset Tapolcafő környékén

Közlekedési baleset történt Tapolcafő közelében ma este – adta hírül néhány perce a Katasztrófavédelem.hu. A közlemény szerint megcsúszott, és az úttest melletti fás, bokros területre sodródott, majd felborult egy személyautó a 83-as főúton, Tapolcafő közelében.

Kövess minket

3,592RajongókTetszik
- Partnereink -

Legújabb cikkeink

Perutz FC: Hat gól két félidőre osztva

Kiütéses győzelemmel folytatta a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságot a Perutz FC. A pápai együttes a nyeretlen Balatonfűzfő otthonában az első és a második félidőben egyaránt három gólt szerezve gyűjtötte be a három pontot.

Kettős ünnepet ül a nyugdíjas-egyesület

Több mint ötszáz szépkorú pápai polgár tölti együtt a mai napot a Városi Sportcsarnokban. Ünnepel a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete, méghozzá kettős ünnepet: egyrészt a szervezet megalakulásának 30. évfordulóját, másrészt az idősek világnapját.

Az égig érő mesefa a könyvtárban

A magyar népmese napját Benedek Elek születésnapján, vagyis szeptember 30-án ünnepeltük. A Jókai Mór Városi Könyvtárba ennek kapcsán Az égig érő mesefa címmel szerveztek játékos délelőtti programot, melynek fókuszában a népmesék álltak.