33 C
Pápa
2022. június 27.
Kezdőlap pályaválasztás

pályaválasztás

Közzétették a felvételi eredményeket

A középfokú oktatási intézményekbe jelentkezők számára az elmúlt időszak sok izgalommal, feszültséggel járt, hiszen a napokban tette közzé több középfokú oktatási intézmény a felvételi jegyzékét, amelyből kiderül, kiket vettek fel az ősszel induló osztályokba.

Pótfelvételi a vírushelyzetben

A vírushelyzet miatt ma tartják a pótló központi írásbeli felvételi vizsgát a továbbtanulás előtt álló általános iskolások számára. Egyházi Andrea tankerületi igazgató ennek kapcsán a Pápa és Vidékének elmondta, a 2020/2021. tanév rendjéről szóló EMMI rendeletben foglaltaknak megfelelően szervezték a központi írásbeli felvételi vizsgákat a Pápai Tankerületi Központ által fenntartott két pápai gimnáziumban is.

Felvételi a Covid-19 árnyékában

A továbbtanulás előtt álló általános iskolások számára fontos mérföldkő lesz január 23-a, az írásbeli felvételi napja. A Pápai Tankerületi Központ fenntartásában működő két pápai középiskola, a Türr István Gimnázium és a Petőfi Sándor Gimnázium a járványügyi előírások szigorú betartásával készül erre a napra.

Január 23-án lesz a központi írásbeli felvételi vizsga

A központi írásbeli vizsgákat az egész országban ugyanabban az időpontban, 2021. január 23-án tartják. A pótló írásbeli időpontja 2021. január 28. 14 óra, de ezen a vizsgán csak azok a diákok vehetnek részt, akik az előző írásbelire alapos ok miatt nem tudtak elmenni.

Három osztályt indít a Türr a 2021/2022-es tanévben

A Türr István Gimnázium és Kollégium a 2021/2022-es tanévben is háromféle képzést kínál a tanulóknak, az öt évfolyamos gimnáziumot, az Arany János Tehetséggondozó Programot és a nyolc évfolyamos gimnáziumi képzést. Gálné Kardos Judit intézményvezető-helyettes elmondta, a koronavírus-járvány okozta helyzet miatt az idén nem tudnak nyílt napokat szervezni, ezért a közösségi média és online felületek segítségével próbálnak eljutni a diákokhoz.

Két gimnáziumi osztályt indít a Petőfi a 2021/2022-es tanévben

A Pápai Petőfi Sándor Gimnáziumban a 2021/2022-es tanévben két gimnáziumi osztály indul, a nyolcadikosok három különböző tagozatra jelentkezhetnek: magyar-angol két tanítási nyelvű osztály nyelvi előkészítő évfolyammal (egész osztály), négy évfolyamos emelt szintű német nyelvi tagozat (fél osztály), négy évfolyamos emelt szintű természettudományi tagozat (fél osztály) - tájékoztatta hírportálunkat Bognár Anita intézményvezető.

Kilenc szakmát kínál a Mező

A Kisalföld ASZC Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium a 2021/2022-es tanévben is több szakmát kínál a leendő kilencedikeseknek.

Három technikumi és kilenc szakképző iskolai osztályt indít az Acsády

A koronavírus-járvány miatt az idei évben a Pápai Szakképzési Centrum Acsády Ignác Technikum és Szakképző Iskola is online pályaválasztási lehetőségeket kínál a nyolcadikos diákok számára.

Amit a középiskolai felvételi eljárásról tudni kell

A közelmúltban az Oktatási Hivatal közzétette a középiskolai felvételi eljárással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, amelyek tartalmazzák azokat a kiemelt határidőket és időpontokat, amelyekre különösen érdemes odafigyelni. Most ezeket gyűjtöttük egy csokorba.

Négy technikumi osztályt indít a Közgáz

A koronavírus-járvány miatt az idei évben rendhagyó módon készülnek az általános iskolások a pályaválasztásra. Az intézmények nem tartanak nyílt napokat, pályaválasztási tájékoztatókat, hanem az online térben szólítják meg a nyolcadikosokat és szüleiket.

Kövess minket

3,514RajongókTetszik
- Partnereink -

Legújabb cikkeink

Figyelem, napokig komoly hőség várható!

Az országos tisztifőorvos június 27-én, hétfőn 0 órától június 30-án, csütörtökön 24 óráig harmadfokú hőségriasztást rendelt el – olvasható a Nemzeti Népegészségügyi Központ és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint mától fokozódik a hőség, a jövő héten már 38 fokos maximumokat is mérhetünk.

Hamisítatlan kertmozi hangulat a Fellner udvarban

Van annak egy különleges bája, ahogy lassan besötétedik, megjelennek a csillagok, enyhül a nyári nap forrósága, közben pedig popcornnal és hideg frissítővel a kezünkben, kényelmes nyugágyakban várjuk, hogy elinduljon a vetítés. Ha mindez a történelmi belváros falai között, a Múzeumok Éjszakája leple alatt történik, talán még izgalmasabb a szabadtéri mozizás élménye.

A Hagyományok Hegye is népszerű volt a Múzeumok Éjszakáján

Aki a Múzeumok Éjszakáján nyüzsgés után vagy helyett a természetbe vágyott, a Hagyományok Hegyén Tóth Kálmán és csapata várta. A látogatók a kilátóból gyönyörködhettek az esti fényekben, de sétálhattak a Természet Ösvényén, s megtekinthették az avar kiállítást is.