9 C
Pápa
2021. május 9.
Kezdőlap pályaválasztás

pályaválasztás

Közzétették a felvételi eredményeket

A középfokú oktatási intézményekbe jelentkezők számára az elmúlt időszak sok izgalommal, feszültséggel járt, hiszen a napokban tette közzé több középfokú oktatási intézmény a felvételi jegyzékét, amelyből kiderül, kiket vettek fel az ősszel induló osztályokba.

Pótfelvételi a vírushelyzetben

A vírushelyzet miatt ma tartják a pótló központi írásbeli felvételi vizsgát a továbbtanulás előtt álló általános iskolások számára. Egyházi Andrea tankerületi igazgató ennek kapcsán a Pápa és Vidékének elmondta, a 2020/2021. tanév rendjéről szóló EMMI rendeletben foglaltaknak megfelelően szervezték a központi írásbeli felvételi vizsgákat a Pápai Tankerületi Központ által fenntartott két pápai gimnáziumban is.

Felvételi a Covid-19 árnyékában

A továbbtanulás előtt álló általános iskolások számára fontos mérföldkő lesz január 23-a, az írásbeli felvételi napja. A Pápai Tankerületi Központ fenntartásában működő két pápai középiskola, a Türr István Gimnázium és a Petőfi Sándor Gimnázium a járványügyi előírások szigorú betartásával készül erre a napra.

Január 23-án lesz a központi írásbeli felvételi vizsga

A központi írásbeli vizsgákat az egész országban ugyanabban az időpontban, 2021. január 23-án tartják. A pótló írásbeli időpontja 2021. január 28. 14 óra, de ezen a vizsgán csak azok a diákok vehetnek részt, akik az előző írásbelire alapos ok miatt nem tudtak elmenni.

Három osztályt indít a Türr a 2021/2022-es tanévben

A Türr István Gimnázium és Kollégium a 2021/2022-es tanévben is háromféle képzést kínál a tanulóknak, az öt évfolyamos gimnáziumot, az Arany János Tehetséggondozó Programot és a nyolc évfolyamos gimnáziumi képzést. Gálné Kardos Judit intézményvezető-helyettes elmondta, a koronavírus-járvány okozta helyzet miatt az idén nem tudnak nyílt napokat szervezni, ezért a közösségi média és online felületek segítségével próbálnak eljutni a diákokhoz.

Két gimnáziumi osztályt indít a Petőfi a 2021/2022-es tanévben

A Pápai Petőfi Sándor Gimnáziumban a 2021/2022-es tanévben két gimnáziumi osztály indul, a nyolcadikosok három különböző tagozatra jelentkezhetnek: magyar-angol két tanítási nyelvű osztály nyelvi előkészítő évfolyammal (egész osztály), négy évfolyamos emelt szintű német nyelvi tagozat (fél osztály), négy évfolyamos emelt szintű természettudományi tagozat (fél osztály) - tájékoztatta hírportálunkat Bognár Anita intézményvezető.

Kilenc szakmát kínál a Mező

A Kisalföld ASZC Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium a 2021/2022-es tanévben is több szakmát kínál a leendő kilencedikeseknek.

Három technikumi és kilenc szakképző iskolai osztályt indít az Acsády

A koronavírus-járvány miatt az idei évben a Pápai Szakképzési Centrum Acsády Ignác Technikum és Szakképző Iskola is online pályaválasztási lehetőségeket kínál a nyolcadikos diákok számára.

Amit a középiskolai felvételi eljárásról tudni kell

A közelmúltban az Oktatási Hivatal közzétette a középiskolai felvételi eljárással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, amelyek tartalmazzák azokat a kiemelt határidőket és időpontokat, amelyekre különösen érdemes odafigyelni. Most ezeket gyűjtöttük egy csokorba.

Négy technikumi osztályt indít a Közgáz

A koronavírus-járvány miatt az idei évben rendhagyó módon készülnek az általános iskolások a pályaválasztásra. Az intézmények nem tartanak nyílt napokat, pályaválasztási tájékoztatókat, hanem az online térben szólítják meg a nyolcadikosokat és szüleiket.

Kövess minket

2,463RajongókTetszik
- Partnereink -

Legújabb cikkeink

Halálos baleset Pápa külterületén

Egy menetrend szerint közlekedő vonat és egy robbanómotoros roller ütközött egy Pápa külterületén lévő vasúti átjáróban - adta hírül nemrég a Police.hu.

Makkai Miklósról nevezték el a tekecsarnokot

Makkai Miklós, az Elekthermax Pápai Vasas Sportegyesület néhai neves sportolója nevét viseli a Téglagyári úti sportcentrum új tekecsarnoka. A sportember azzal írta be magát a magyar sporttörténelembe, hogy 1980 júniusában a romániai teke-világbajnokságon párosban világbajnoki címet szerzett.

Újra nézők előtt játszik a Perutz FC

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 34. fordulójában „hatpontos” találkozó elé néz a Perutz FC, mely vasárnap 17:30-as kezdéssel a Bicske ellen igyekszik bezsebelni a bennmaradás szempontjából fontos három pontot.