5 C
Pápa
2021. november 28.
Kezdőlap A mozi utcája (X)

A mozi utcája (X)

Nagy sikernek örvend a Hattól nyolcig vetítéssorozat

A Hattól nyolcig elnevezésű vetítéssorozat első filmjét, a Whiplash című zenés drámát november 8-án láthatta a filmbarát közönség, majd november 22-én az Igazság bajnokai című dán krimi-drámát, akcióvígjátékot tekinthették meg a moziban.

HATTÓL NYOLCIG: Az igazság bajnokai

Otto elemző matematikus, épp hazafelé utazik a metrón, amikor felszáll a szerelvényre a fiatal Mathilde és édesanyja. A férfi - bár nehéz napja volt - azonnal átadja a helyét a nőnek, ahogy azt az illem kívánja. Ezen múlik az élete: néhány másodperccel később a metró kisiklik és kettészakad, az anya azonnal meghal a balesetben.

KULT-SZERDA: AZ APA

Kevés tabu tartja magát annyira erősen a nyugati társadalmakban, mint az elmúlás, szeretteink elvesztése: beszélünk róla, igyekszünk feldolgozni, de a személyessége, intimitása legtöbbször belénk fojtja a szót. Ezt a fájdalmat, az időskori demencia pusztító terhét igyekszik közelebb emelni, átélhetővé tenni Az apa, a francia Florian Zeller személyes ihletettségű filmje.

HATTÓL NYOLCIG: Whiplash

„Nincs még egy kifejezés, ami annyira káros lenne, mint az egész jó.“ Amikor a nyilvánvalóan kiemelkedő tehetségű, fiatal dobos Andrew és tanára, a kérlelhetetlen szigorú...

KULT-SZERDA vetítéssorozat a Petőfi Moziban

A KULT-SZERDA magasabb művészeti értékkel bíró, ám szűkebb réteget megcélzó filmalkotásokat bemutató sorozat, melyet 2019 októberében indított útjára a Petőfi Mozi. Micsik Zoltán, a mozi vezetője a Médiacentrumnak elmondta, mára ez a sorozat állandósult és rendszeresen fellelhető a repertoárjukban.

Rácáfolni az előítéletekre – Indul a Hattól nyolcig vetítéssorozat

Egy jó film, jó társaság, hangulatos moziterem. Más nem is kell egy jó hangulatú hétfő délutáni programhoz. November 8-án 18 órakor indul a Petőfi Moziban a Hattól nyolcig elnevezésű új vetítéssorozat, mely számos érdekességet tartogat a filmkedvelő közönség számára.

Kövess minket

2,872RajongókTetszik
- Partnereink -

Legújabb cikkeink

St. Martin adventi koncertje a református templomban

Advent első vasárnapjának előestéjén ünnepi programmal várta St. Martin, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett szaxofon- és pánsípművész a zenebarát közönséget a református templomban.

Megkezdődött az adventi programsorozat

Ma délután kezdetét vette a pápai adventi programsorozat, melynek első helyszíne az Esterházy-kastély volt, ahol a kézműves-foglalkoztatóba vártak mindenkit, aki az első adventi hétvégén egy kis kreatív elfoglaltságra vágyott.

Adventi vásár a Pannonia Reformatában

A Pannonia Reformata Múzeum különleges hangulatú udvara az első adventi hétvégére ünnepi díszbe öltözött. Az adventi koszorú, a meghitt fények, a csodás fényfestés mellett szombat délutánonként kézművesvásárral segítik az ünnepre hangolódásban a hozzájuk betérőket.