-1.2 C
Pápa
2022. január 21.
Kezdőlap A város velünk épül

A város velünk épül

Innen érkezik a Kossuth utca térkőburkolata

Ez a kő hazajön Pápára – fogalmazott a Pápa Városi Televízió A város velünk épül című hírmagazinjának nemrégiben Budai Attila, a tardosi kőbánya tulajdonos ügyvezetője, miután ellátogatott városunkba, s azt látta, hogy nagyon sok helyen használták már az Esterházyak is a tardosi vörös márványt. A műsor stábja pedig ellátogatott Tardosra, hogy megmutassa, honnan érkeznek és milyen feldolgozás után díszítik, szolgálják majd a megújuló sétálóutcát az új utcakövek.

Folytatódik a Kossuth utca rekonstrukciója

A hétfői munkaterület-átadás után ma felvonult a kivitelező a Kossuth utcára és megkezdődtek a bontási munkálatok, vagyis elindult a rekonstrukció első ütemének második szakasza. Az építkezés innentől már faltól-falig zajlik a kapuszín és a Márton István utca közötti 130 méteres területen.

Mától folytatódik a Kossuth utca rekonstrukciója

A megrendelő pápai önkormányzat, a kivitelező, a műszaki ellenőr és a szakhatóságok képviselőinek részvételével zajlott nem sokkal ezelőtt a Kossuth utcai munkaterület-átadás. Ezzel megkezdődött a Kossuth utcai rekonstrukció első ütemének második szakasza.

Príma lett a pumpapálya

Príma lett a külső-várkerti pumpapálya - így vélekedtek azok a fiatalok, akik ma részt vettek a pályaavatón és ki is próbálták a város új sportlétesítményét. A rendezvényt több tucat bicajos és még több érdeklődő jelenlétében tartotta az önkormányzat.

Projektzáró jó hírrel, karácsonyi hangulattal

Ma este tartotta az önkormányzat a Szabó Dezső utca teljes felújítását tartalmazó Iparterületek fejlesztése a pápai Felsővárosban című projekt zárórendezvényét. A Millenniumi Emlékparkban rendezett programon a Szabó Dezső utcaiak és a környéken élők vettek részt - több mint százan -, őket dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, dr. Áldozó Tamás polgármester, dr. Vaitsuk Mária, a városrész önkormányzati képviselője köszöntötte.

Kerékpártúra az Igaltól a Csókáig

A Csóka és az Igal közötti felújított kerékpárút jelképes átadása apropóján szervezett városi kerékpártúrát szombaton délután Pápa Város Önkormányzata. A felújítás a Közlekedésfejlesztés Pápán az Igaltól a Felsővárosig című TOP-projekt keretében zajlott.

Már használható a Kékfestő Múzeum udvarán átmenő kerékpárút

Szerda délutántól már használhatják a kerékpárosok és gyalogosok a Kékfestő Múzeum udvarán átvezető utat, ami a legújabb eleme a biztonságos kerékpáros közlekedési infrastruktúrának. Az építési kordonokat dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és dr. Áldozó Tamás polgármester bontotta el kollégái és a kivitelező cég munkatársai közreműködésével.

Séta a Külső-Várkert területén

A Vajda Péter lakótelep mögötti rét hamarosan szabadidőparkká alakul. A munkálatok javában folynak, épül a játszótér, a pumpapálya, kialakítanak sétányokat és egy látványtavat is. A külső-várkerti beruházást projektnézegető séta keretében tekinthették meg az érdeklődők ma délután.

A pumpapálya kész, de még nem használható

A Külső-Várkertben épülő pumpapark pályatestének építési munkálatait befejezték a kivitelezők, a rézsűket rendezték és fűmaggal bevetették, de még nem használható a különleges kerékpárpálya, így a megrendelő önkormányzat és a kivitelező is azt kéri, hogy egyelőre ne használják a bringaparkot az extrém sportok kedvelői.

Szobrászkodás a murvával, avagy épül a pumpapálya

Néhány héttel ezelőtt kezdődött meg a Külső-Várkertben a kerékpáros pumpapálya építése, melyhez az önkormányzat az Aktív Magyarország Program pályázatán nyert el forrást.

Kövess minket

3,002RajongókTetszik
- Partnereink -

Legújabb cikkeink

Oltási akciónapok a háziorvosoknál

Az országos tisztifőorvos elrendelte, hogy regisztráció nélkül is oltási lehetőséget kell biztosítani a lakosságnak és az oltási folyamatba a háziorvosokat is be kell vonni. Ezzel összhangban január hónapban pénteki és szombati napokon van lehetőség az oltási akciónapok megszervezésére.

Oltási akció a háziorvosoknál (Híradó 2022.01.20.)

Az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámának megfékezése érdekében januárban oltási akció zajlik a kórházi oltópontokon és a kijelölt szakrendelőkben. Az oltási...

Hirtling István és Mészáros Tibor lesz a vendég a magyar kultúra napján (Híradó 2022.01.20.)

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le...