14 C
Pápa
2022. május 22.
Kezdőlap A város velünk épül

A város velünk épül

Felfestették a parkolóállásokat

A kivitelezők ma felfestették a várkerti parkoló gépkocsibeálló helyeit, így jól láthatóvá vált a 125 darab beállás, amivel gyarapodik a Gróf út melletti nagy parkoló, mely összesen 339 gépkocsit tud majd fogadni egy időben. Az útburkolati jelek és a közlekedési irányok felfestése még hátra van, ezzel fogják majd folytatni a munkát az építők.

Hatalmas siker az új játszótér

Több száz család részvételével zajlik a külső-várkerti játszótér átadója. A kicsik közreműködésével megtartott szalagátvágás után a gyermekek boldogan rohamozták meg új birodalmukat, s 14 óra óta folyamatosan tömeg van a játszótéren.

Kis kalózok, vízitündérek, hableányok, békakirályok – Május 15-én nyit a külső-várkerti játszótér

Május 15-én, vasárnap 14 órakor átadjuk a külső-várkerti játszóteret a gyermekeknek - jelentette be dr. Áldozó Tamás polgármester a Pápa Városi Televízió A város velünk épül című fejlesztési műsorának mai adásában.

Tesztüzemben a várkerti kamerák

Összesen 19, a közvilágítási lámpák oszlopaiba szerelt, fix közterületi kamera figyeli a Várkert és az Erzsébet liget rendjét: a szakemberek a kamerákat felszerelték, a szoftvereket üzembe állították, az optikai kapcsolatot kialakították és megkezdődött a rendszer tesztüzeme.

Megy a finisher

A CKT beton behúzását és annak megkötését követően ma megkezdődött az új várkerti parkoló aszfaltozása. A kivitelezők két réteg aszfaltot húznak be a 3000 négyzetméteres területre, most az alsó 5 centiméter vastag kötőréteg kiépítése zajlik, a 4 centiméteres kopóréteg megépítését pedig jövő hét elejére tervezik.

Kikerültek a padok is a Kossuth utcára

A növénytelepítés után a közterületi bútorokat is kihelyezték az építők a Kossuth utca felújítás alatt álló szakaszára. A növénykazetták köré öt pihenőpadot raktak ki és négy hulladékgyűjtő edényt állítottak szolgálatba a 140 méter hosszú szakaszra.

Zöldül a Kossuth utca

Ma reggel megkezdődött a növények telepítése a Kossuth utcán. A felújítás alatt álló szakasz Márton István utca felőli végében a terveknek megfelelően három növénykazettát alakítottak ki a kivitelezők, ezeket fényesre csiszolt felületű tardosi márványtömbök határolják, amelyek akár ülőpadként is funkcionálhatnak.

Kész közeli állapotban a város új szabadidőparkja

Bár a hivatalos átadóünnepségre még kicsit várni kell, már most érdemes látogatást tenni a Vajda Péter lakótelep mögött készülő szabadidőparkban. Az egykori mező a város legújabb rekreációs létesítményévé vált az elmúlt hónapokban, mely biztosan a helyiek kedvencévé válik.

Újabb gyöngyszemmel gazdagodik a város

A város legvonzóbb közparkja - mondták a pápaiak a Schwenczel-réten elkészült új szabadidőparkról alig több mint egy évvel ezelőtt, amikor március elején megnyílt a nagyközönség előtt. Hamarosan egy újabb, hasonlóan igényes és szerethető parknak örülhetünk, hiszen befejezéséhez közeledik a külső-várkerti szabadidőpark kialakítása.

Megkezdődött a külső-várkerti tómeder feltöltése

Ma délelőtt megkezdődött a külső-várkerti látványtó medrének vízzel történő feltöltése. A 14 ezer köbméteres mederbe a Várkertfürdő elfolyó vizét vezetik be, így lesz állandó vízfelület az évekkel ezelőtt kialakított tómederben.

Kövess minket

3,338RajongókTetszik
- Partnereink -

Legújabb cikkeink

Baán Éva Örökségért-díjas

Ma délután az együttesvezetők köszöntésével folytatódott a XX. Országos Ifjúsági Néptánctalálkozó a Jókai Mór Művelődési Központban. Megható pillanata volt a rendezvénynek, amikor Sikentáncz Szilveszter táncművész, koreográfus, az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület elnöke hosszú évek óta végzett fáradhatatlan munkája elismeréseként Örökségért-díjat adott át Baán Évának.

Gyilkosság a krimifesztiválon – Megjelent Megyeri Judit újabb könyve

A romantikus krimiket író tapolcafői származású Megyeri Judit alias Jud Meyrin újabb könyve május elején jelent meg Gyilkosság a krimifesztiválon címmel. Ezt mutatta be ma délután az érdeklődőknek.

Idén utoljára utazik idegenbe a Perutz FC

Felszabadult játékot hozhat a Perutz FC idei szezonjának utolsó idegenbeli találkozója, hiszen a házigazda Kelen az előző fordulóban matematikailag is bebiztosította bennmaradását, és az is eldőlt, hogy a pápaiak közvetlenül az élmezőny mögött zárnak.