21.9 C
Pápa
2021. június 23.
Kezdőlap A város velünk épül

A város velünk épül

Fitnesz a szabadban

Eddig a futók népszerű helye volt a Várkert és a környékbeli iskolák tartották itt tornaóráikat, hamarosan azonban a fitnesz kedvelői is otthonra találhatnak itt, hiszen elkészült a várkerti fitneszpark, amely a város legkülönlegesebb és legnagyobb ilyen típusú létesítménye.

Sétálóutca új burkolatokkal, utcabútorokkal, látványos növényesítéssel

Többek között a címben szereplő tervezési szempontok figyelembevételével kezdték meg a szakemberek a Kossuth utca rehabilitációjának tervezését. Egyelőre a meglévő állapot felmérése, a tervezési terület problémáinak azonosítása készült el, mely alapján azonban három vázlatot már készítettek a rehabilitáció különböző lehetőségeiről.

Befejeződtek a várkerti gyermekbirodalom építési munkái

Bár az átadásra még várni kell kicsit, a várkerti korosztályos játszótér építési munkálatai befejeződtek. A közel 1500 négyzetméteres területen vidám hangulatot teremtenek a színes játékeszközök.

Hamarosan kész a kávézó

Még néhány szerelvényt kell elhelyezni, apróbb festési hibákat kijavítani és a várkerti kávézó építési munkálatai befejeződnek – tudtuk meg a minap Fülöp Lászlótól, a kivitelező Bótakő Kft. építésvezetőjétől. A megújuló Várkert egyik új létesítménye a Szent István úti lépcsőtől balra, a szintén kész közeli állapotban lévő játszótér szomszédságában található.

Megújul az Országzászló emlékmű környéke is

November óta zajlik a Zöld város I. projekt kivitelezése, melynek eredményeként megújul a Várkert és az Erzsébet liget nagy része. A beavatkozási terület magába foglalja az Országzászló emlékmű környékét is, itt is nagyon látványos a változás.

Látványos munkafolyamatok a 83-as építésénél

Október közepén indult az M83-as út építése és mára már Pápa környékén is látványos munkafolyamatok zajlanak. Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, dr. Áldozó Tamás polgármester és Unger Tamás alpolgármester ma délelőtt a Vaszari út közelében, a pápai leágazó építési munkálatairól egyeztettek a szakemberekkel.

Bővülhet a Schwenczel rét – Az önkormányzat újabb terület birtokosa lett

Ma délután írta alá Varga László, a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója és dr. Áldozó Tamás polgármester az adásvételi szerződését annak a területnek, mely a megújított Schwenczel rét mellett található, így a város 3,5 hektár területhez jutott a Téglagyári út mentén megkezdett fejlesztések folytatásához.

Új járda épül a Veszprémi úton

Kedden megkezdődött a járdafelújítás a Veszprémi úton, a Közgáz előtt. A beruházáshoz még a múlt évben nyert el támogatást az önkormányzat, miután sikeresen pályázott a Belügyminisztérium felhívására, így 37.740.973 forint külső forrással épülhet újjá a gyalogos felület.

Jelentősen felértékelődött a Téglagyári út környéke

Emberemlékezet óta nem volt ekkora léptékű fejlesztés a Téglagyári út környékén, a barnamezős beruházással jelentősen felértékelődött a városrész - így fogalmazott dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és dr. Áldozó Tamás polgármester a barnamezős projekt lezárása kapcsán. A város legnagyobb értékű TOP-os beruházása március 31-én ért véget.

Lezárult a barnamezős projekt – Sajtótájékoztatón összegezték az elvégzett munkát

A mai napon zárult a köznyelvben csak barnamezős projektnek hívott TOP-os fejlesztés. A hivatalos nevén Felhagyott ipar-szolgáltató peremterület környezeti rehabilitációja címet viselő projekt záró sajtótájékoztatóját nem sokkal ezelőtt tartotta dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, dr. Áldozó Tamás polgármester és Rádi Róbert, a projekteket koordináló Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője.

Kövess minket

2,512RajongókTetszik
- Partnereink -

Legújabb cikkeink

III. fokú hőségriasztás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatai, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve az országos tisztifőorvos az ország egész területére vonatkozóan a...

Kormánykitüntetést kapott Frank Liu

A Magyar Érdemkereszt Arany Fokozatával tüntette ki a Kormány Frank Liut, a Chi Fu cégcsoport tulajdonosát. A Pápai Hús Kft. tulajdonosaként is ismert üzletembernek ma délben a Parlamentben adta át a kitüntetést Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

Ne adjon esélyt a besurranó tolvajoknak!

Rendőrségi tapasztalat, hogy a nyári időszak beköszöntével megnövekedhet azoknak a bűnelkövetőknek a száma, akik a lakások, családi házak, nyaralók nyitva hagyott ajtajain vagy nyílászáróin keresztül jutnak be az otthonokba, és eltulajdonítják a könnyen fellehető értékeket.