17.9 C
Pápa
2021. szeptember 17.
Kezdőlap A város velünk épül

A város velünk épül

Újjáépítik a várkerti támfalat

Valamikor egészen hosszan húzódott a Várkert határát jelző támfal a Gróf út mentén - ezt kívánja újjáépíteni az önkormányzat egy szakaszon. Az új támfalnak még csak a tervezése zajlik, a kivitelezés jövő év tavaszán indulhat legkorábban.

Átadták a zenepavilonokat

Ma délután újabb várkerti és Erzsébet ligeti létesítményeket adott át az önkormányzat a pápaiaknak: az újjáépített zenepavilont és az Erzsébet ligetben felépített új pavilont.

Újabb létesítményeket vehetnek birtokba a pápaiak

Az önkormányzat szeptember 13-án, hétfőn tartja a várkerti és Erzsébet ligeti zenepavilonok átadóját. A rendezvény a Várkertben kezdődik, ahol a Zöld város I. projekt keretében építették újjá az egykori zenepavilont, innen pedig a résztvevők átsétálnak az Erzsébet ligetbe, ahová új létesítményként építtetett a város egy pavilont.

400 millió forint támogatás csapadékvíz-elvezetésre

Pápa Város Önkormányzata 400 millió forint támogatást nyert el a Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések című, TOP-2.1.3-15 pályázati kiírásra benyújtott pályázatával, mely a város problémás területeinek csapadékvíz-elvezetését oldja meg.

Edzés a szabadban – Megnyílt a várkerti fitneszpark

Néhány perccel ezelőtt adta át a sportolni vágyóknak a várkerti fitneszparkot dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és dr. Áldozó Tamás polgármester. Az újabb várkerti átadóra sok érdeklődő gyűlt össze a bizonytalan időjárás ellenére.

Szabadidőparkká alakul a Külső-Várkert

A Zöld város II. projekt ad lehetőséget arra az önkormányzatnak, hogy a Vajda Péter lakótelep mögötti területből igényes közparkot alakítson ki. A TOP-pályázaton 574 millió forintot nyert el a város, melyhez még közel 150 millió forint önerőt biztosít a kivitelezési munkákhoz.

Épül az új út a Szabó Dezső utcában

Jó ütemben halad az építkezés a Szabó Dezső utcában, a kivitelezők ezen a héten is látványos munkafolyamatokon dolgoztak.

Bontják a bölcsit

Egész pontosan a nyílászárókat bontották ki a Fenyveserdő Bölcsődében a kivitelezők, valamint azokat a válaszfalakat távolították el, melyekre az új helyiségkialakításhoz nincs már szükség. A munkaterületet augusztus 10-én vette át a kivitelező, az épület felújítási munkái ezekkel a bontási munkákkal kezdődtek.

Ilyen lesz a Kossuth utca

Hónapok óta zajlik a Kossuth utca megújításának tervezése, ma a már majdnem végleges terveket hozták el  a szakemberek a városvezetésnek. A Városházán tartott egyeztetésen a műszaki dokumentációkat és a látványterveket mutatták be a tervezők a polgármesternek és kollégáinak.

Megkezdődött a Fenyveserdő Bölcsőde felújítása

A kivitelező átvette a munkaterületet, így elindult a Fenyveserdő Bölcsőde felújítása. A 470 millió forint értékű kivitelezői munka keretében a Vajda Péter lakótelep bölcsődéje teljesen megújul, szinte csak a fő szerkezeti elemek maradnak, minden mást elbontanak és újjáépítenek.

Kövess minket

2,674RajongókTetszik
- Partnereink -

Legújabb cikkeink

Az állatok világában barangoltak a Fáy óvodában

A Magyar Pedagógiai Társaság és a Kiss Áron Magyar Játék Társaság hatodik alkalommal hirdette meg a Játsszunk Mindannyian! elnevezésű országos játéknapot. A programhoz harmadik éve csatlakozott a Pápai Városi Óvodák Fáy András lakótelepi Tagóvodája.

Újjáépítik a várkerti támfalat

Valamikor egészen hosszan húzódott a Várkert határát jelző támfal a Gróf út mentén - ezt kívánja újjáépíteni az önkormányzat egy szakaszon. Az új támfalnak még csak a tervezése zajlik, a kivitelezés jövő év tavaszán indulhat legkorábban.

Egy pápai irodából lopott két helyi fiatal, a rendőrök elfogták őket

A Pápai Rendőrkapitányság lopás miatt folytat eljárást két 17 éves pápai lakos ellen.A rendőrséget 2021. szeptember 15-én reggel értesítette az egyik pápai gyermekvédelmi intézmény...