16 C
Pápa
2022. augusztus 10.
Kezdőlap A város velünk épül

A város velünk épül

Bontják a Kossuth utcát

Felbontják a Kossuth utca burkolatát, az aszfaltmaró ma reggel állt be a Márton István és Deák Ferenc utca közötti szakaszra. A marás az úttest teljes szélességében zajlik 30 centiméter mélyen, a jelenlegi munkálatok a járdákat nem érintik.

Megkezdődött a munka Kossuth utcán

Ma reggel felvonultak a kivitelezők a Kossuth utcára és a közművek próbafeltárásával megkezdődött az utca rekonstrukciójának második szakasza. Ebben az ütemben a Petőfi utca és a Március 15. tér között újul meg az utca. A mostani munka keretében a csapadékvíz-elvezető rendszert építik újjá és az ivóvíz- és szennyvízvezetéket cserélik ki.

Új híd épül a Bakony-éren

Megkezdődött az új Bakony-ér-híd építése a Várkertben. Az átjáró hasonlóan fog kinézni, mint a Petőfi Sándor Gimnáziummal szemben lévő fahíd, de a park egy másik pontján biztosít akadálymentes bejutást a látogatók számára.

Új burkolatot kap a vajdai bölcsi parkolója

Újraaszfaltozzák a Fenyveserdő bölcsőde épületével szemben található parkolót, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósult bölcsődefelújítási és -bővítési projekt részeként. A kivitelezők ma vonultak fel a munkaterületre és lezárták a parkolót.

A Zöld város II. projektet összegezték

Megtartotta a Zöld város II.  projekt átadórendezvényét az önkormányzat. A mai képviselő-testületi ülés elején a városatyák és intézményvezetők jelenlétében zajlott eseményen a külső-várkerti szabadidőpark beruházását összegezték a beavatkozási helyszínen.

Felfestették a parkolóállásokat

A kivitelezők ma felfestették a várkerti parkoló gépkocsibeálló helyeit, így jól láthatóvá vált a 125 darab beállás, amivel gyarapodik a Gróf út melletti nagy parkoló, mely összesen 339 gépkocsit tud majd fogadni egy időben. Az útburkolati jelek és a közlekedési irányok felfestése még hátra van, ezzel fogják majd folytatni a munkát az építők.

Hatalmas siker az új játszótér

Több száz család részvételével zajlik a külső-várkerti játszótér átadója. A kicsik közreműködésével megtartott szalagátvágás után a gyermekek boldogan rohamozták meg új birodalmukat, s 14 óra óta folyamatosan tömeg van a játszótéren.

Kis kalózok, vízitündérek, hableányok, békakirályok – Május 15-én nyit a külső-várkerti játszótér

Május 15-én, vasárnap 14 órakor átadjuk a külső-várkerti játszóteret a gyermekeknek - jelentette be dr. Áldozó Tamás polgármester a Pápa Városi Televízió A város velünk épül című fejlesztési műsorának mai adásában.

Tesztüzemben a várkerti kamerák

Összesen 19, a közvilágítási lámpák oszlopaiba szerelt, fix közterületi kamera figyeli a Várkert és az Erzsébet liget rendjét: a szakemberek a kamerákat felszerelték, a szoftvereket üzembe állították, az optikai kapcsolatot kialakították és megkezdődött a rendszer tesztüzeme.

Megy a finisher

A CKT beton behúzását és annak megkötését követően ma megkezdődött az új várkerti parkoló aszfaltozása. A kivitelezők két réteg aszfaltot húznak be a 3000 négyzetméteres területre, most az alsó 5 centiméter vastag kötőréteg kiépítése zajlik, a 4 centiméteres kopóréteg megépítését pedig jövő hét elejére tervezik.

Kövess minket

3,592RajongókTetszik
- Partnereink -

Legújabb cikkeink

Pápai atléták a Gyulai Memorialon

A székesfehérvári Bregyó közi Atlétikai Centrumban rendezték a XII. Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjat, melyen a Pápai Atlétikai Club ifjú tehetségei is képviseltették magukat.

Honvédelmi bemutató a táborozóknak

A Kópé-Vár táborának harmadik turnusa színes és változatos programokat kínált a 22 résztvevő gyermeknek, akik a hétfőn kezdődött nyári tábor során megismerkedtek egymással és a Kópé-Várral.

Éjjeli edzés is színesítette az edzőtábort

Négynapos edzőtábort rendezett Ugodon a Griff SE. Az együtt töltött idő két célt szolgált: a karatékák egyrészt még jobban fel tudtak készülni az övvizsgára, a versenyzők pedig tovább tökéletesítették tudásukat a rájuk váró őszi megmérettetésekre.