9 C
Pápa
2021. február 28.
Kezdőlap A város velünk épül

A város velünk épül

Begördülik a skatepályát (Cikkünket frissítettük)

Begördülés - így hívják a skatesek világában a sportolók által elvégzett próbaüzemet az újonnan épített görpályákon. A látványos tesztelés ma délután zajlott a Téglagyári úti sportcentrumban, ahol a nyíregyházi Freestyle Egyesület sportolói vették birtokba a pályát.

Jó tempót diktálnak az építők

Az elmúlt hetek hideg időjárása sem állította meg hosszú időre a kivitelezőket a Várkertben, így jó ütemben haladnak a munkálatok mind a kávézónál, mind pedig a játszótér építésénél.

Virtuális túra az új sportcentrumban: lelátók és teraszok

Ötszáznál is több néző követheti figyelemmel a helyszínen a sportcentrum sportpályáján zajló versenyeket, eseményeket, a közönség fogadására ugyanis több lehetőség is van: egyrészt a futópályára néző lelátók kínálnak helyet a vendégek számára, másrészt a két nyitott teraszról is lehet látni a sporteseményeket.

Újabb TOP-os projekt zárul

A Pápai Ipari Park infrastruktúrájának fejlesztése című projektet összegezték ma a Városháza üléstermében. A projektzáró rendezvényt a koronavírus-járvány miatt online formában tartották meg és élőben közvetítették a város honlapján.

Virtuális túra az új sportcentrumban: a futófolyosó

Sorozatunk első részében a tekecsarnokot mutattuk be, most pedig nézzünk körül a futófolyosón, hiszen a teke mellett az atlétika a másik sportág, mely főszerepet kap a Téglagyári úti új sportlétesítményben.

Virtuális túra az új sportcentrumban: a tekecsarnok

Befejeződtek a Téglagyári úti sportcentrum építési munkálatai, megkezdődött a berendezések szállítása, vagyis a beruházás fizikai megvalósítása hamarosan véget ér, ám a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő korlátozások vélhetően jó ideig még nem teszik lehetővé, hogy az érdeklődők élőben is megtekintsék a város legújabb sportlétesítményét. Ezért virtuális bejárásra invitáljuk olvasóinkat.

Energetikai, esztétikai és funkcionális megújulás a színházépületben

Az elmúlt fél évben egy európai uniós pályázatnak köszönhetően megújult a JMSZK színházépülete, és bár a változást egyelőre csak kívülről láthatják az érdeklődők - hiszen a koronavírus-járvány miatt a létesítmény nem fogadhat látogatókat és nem tarthat rendezvényeket -, a városvezetés bízik abban, hogy mielőbb a belső átalakulást is bemutathatja a nagyközönségnek.

Épülnek a gyalogutak az Erzsébet ligetben

Látványos átváltozás tanúi lehetnek mindazok, akik ezekben a hónapokban az Erzsébet ligetben járnak. Új sétányok nyomvonala rajzolódik ki a parkban, már látható az egykori rózsakertet megidéző pihenőparkrész és a munkagépek nyomai jelzik, hol fut majd a kerékpárút. A liget megújítása a Zöld város I. projekt keretében zajlik, párhuzamosan a Várkert rekonstrukciójával.

Év végére elkészülhet a Fenyveserdő Bölcsőde felújítása

Ha a kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás optimálisan lezajlik, április végén elkezdődhet a vajdai bölcsőde felújítása, év végére pedig újra birtokba vehetik a kisgyermekek és gondozóik az intézményt – tudtuk meg Rádi Róberttől, a projektek koordinálásáért felelős Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetőjétől.

Pumpapálya épülhet a Külső-Várkertben

Nemcsak a futás szerelmeseinek, de a bringásoknak is a kedvenc helyévé válhat a Külső-Várkert, ha megépül a pumpapálya, melyre pályázatot nyújt be az önkormányzat.

Kövess minket

2,344RajongókTetszik
- Partnereink -

Legújabb cikkeink

Tollaslabdaérmek Ceglédről

A felnőtt sikerek után utánpótlás vonalon is szép eredményeket értek el a Kilián DSE tollaslabdázói, akik Cegléden három kategóriában hét alkalommal állhattak dobogóra, kétszer a legmagasabb fokra.

A védekezés volt a kulcs

Az NB I/B-s kosárlabda-bajnokság 22. fordulójában tízpontos győzelmet aratott a Conoil Motax KC Pápa, mely Tiszaújvárosból hozta el a pontokat.

Begördülik a skatepályát (Cikkünket frissítettük)

Begördülés - így hívják a skatesek világában a sportolók által elvégzett próbaüzemet az újonnan épített görpályákon. A látványos tesztelés ma délután zajlott a Téglagyári úti sportcentrumban, ahol a nyíregyházi Freestyle Egyesület sportolói vették birtokba a pályát.