8.1 C
Pápa
2021. december 1.
Kezdőlap A város velünk épül

A város velünk épül

Séta a Külső-Várkert területén

A Vajda Péter lakótelep mögötti rét hamarosan szabadidőparkká alakul. A munkálatok javában folynak, épül a játszótér, a pumpapálya, kialakítanak sétányokat és egy látványtavat is. A külső-várkerti beruházást projektnézegető séta keretében tekinthették meg az érdeklődők ma délután.

A pumpapálya kész, de még nem használható

A Külső-Várkertben épülő pumpapark pályatestének építési munkálatait befejezték a kivitelezők, a rézsűket rendezték és fűmaggal bevetették, de még nem használható a különleges kerékpárpálya, így a megrendelő önkormányzat és a kivitelező is azt kéri, hogy egyelőre ne használják a bringaparkot az extrém sportok kedvelői.

Szobrászkodás a murvával, avagy épül a pumpapálya

Néhány héttel ezelőtt kezdődött meg a Külső-Várkertben a kerékpáros pumpapálya építése, melyhez az önkormányzat az Aktív Magyarország Program pályázatán nyert el forrást.

Projektzáró rendezvényen összegezték a Zöld város I.  programot

Ma délután tartotta az önkormányzat a Zöld város I. beruházás zárórendezvényét, mely a projekt kötelező tájékoztatás és nyilvánosságbiztosítási feladatai között szerepelt. Az esemény helyszínéül a Várkert egyik teljesen átépített pontját, a Szent István úti lépcsőt választották.

Kossuth utca felújítás

Október 20-án megkezdődött a pápaiak többsége által leginkább várt beruházás, a Kossuth utca felújításának kivitelezése. Ennek kapcsán készített stúdióbeszélgetést a Pápa Városi Televízió dr. Áldozó Tamás polgármesterrel.

Erdei borítású futókör a Várkertben

Ma délután adta át az önkormányzat a sportolni vágyóknak a várkerti futópályát. A kis ünnepség után a futók azonnal ki is próbálták a mulcsos futókört, sokan több kilométert is megtettek az új sportlétesítményen, de a játszótéren lévők közül is többen beálltak egy-egy kör lefutására vagy a pálya körbesétálására.

Megindult az aszfaltmaró a Kossuth utcán

Ma reggel megkezdődött a Kossuth utca rekonstrukciójának első üteme. A kivitelező a kapuszínnél vonult fel, a munkálatok onnan haladnak a Március 15. tér felé. A szennyvízvezeték, valamint az ivóvízvezeték cseréje és az új csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése az első feladat, ehhez felbontják az útburkolatot, kiemelik a munkaárkot és ezt követi a vezetékek cseréje.

Szerdán kezdődik a Kossuth utca felújítása

Szerdán megkezdődik a Kossuth utca szakaszos felújítása, ennek részleteiről tájékoztatta a lakókat az önkormányzat a ma esti lakossági fórumon, melyet a színházban tartottak. A rendezvényre a Kossuth utcában élőket, valamint a Petőfi és Eötvös utcában lakókat hívták meg.

Fényben fürdik a Várkert

Nem sokkal ezelőtt a kivitelezők bekapcsolták a Várkert új közvilágítási rendszerét és világosságba burkolózott a kastélypark. Összesen 180 LED-es  lámpa gondoskodik a Várkert esti megvilágításáról, ez lényegesen több a korábbinál.

Átadták az Országzászló emlékművet

A Zöld város I. projekt újabb beruházási elemét adta át az önkormányzat ma délután: az Országzászló emlékmű környezetének megújítását összegezték.

Kövess minket

2,879RajongókTetszik
- Partnereink -

Legújabb cikkeink

Együtt rezdülő lelkek alkotta betlehem az Esterházy-kastély udvarán

A betlehemállítás hagyománya az évszázadok során széleskörűen elterjedt, mára talán nincs is olyan település hazánkban, ahol advent idején ne jelenítenék meg Jézus születésének történetét. Így van ez Pápán is, ahol az adventi díszvilágítás és a közösségi karácsonyfa felállítása mellett a betlehem is hozzátartozik az ünnepi készülődéshez.

Épül a református óvoda (Híradó 2021.12.01.)

Ünnepélyes keretek között tették le tegnap délután a Édenkert Pápai Református Óvoda új épületének alapkövét. A tervek szerint az intézmény a 2022-23-as nevelési évben...

Telefonos segítőket keresnek (Híradó 2021.12.01.)

A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége pápai stábja ügyelőket keres. A telefonos önkéntesek egy remek csapat tagjaként segíthetnek a rászorulóknak, ehhez kapcsolódóan képzéseken vesznek...