4 C
Pápa
2021. április 13.
Kezdőlap A város velünk épül

A város velünk épül

Új járda épül a Veszprémi úton

Kedden megkezdődött a járdafelújítás a Veszprémi úton, a Közgáz előtt. A beruházáshoz még a múlt évben nyert el támogatást az önkormányzat, miután sikeresen pályázott a Belügyminisztérium felhívására, így 37.740.973 forint külső forrással épülhet újjá a gyalogos felület.

Jelentősen felértékelődött a Téglagyári út környéke

Emberemlékezet óta nem volt ekkora léptékű fejlesztés a Téglagyári út környékén, a barnamezős beruházással jelentősen felértékelődött a városrész - így fogalmazott dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és dr. Áldozó Tamás polgármester a barnamezős projekt lezárása kapcsán. A város legnagyobb értékű TOP-os beruházása március 31-én ért véget.

Lezárult a barnamezős projekt – Sajtótájékoztatón összegezték az elvégzett munkát

A mai napon zárult a köznyelvben csak barnamezős projektnek hívott TOP-os fejlesztés. A hivatalos nevén Felhagyott ipar-szolgáltató peremterület környezeti rehabilitációja címet viselő projekt záró sajtótájékoztatóját nem sokkal ezelőtt tartotta dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, dr. Áldozó Tamás polgármester és Rádi Róbert, a projekteket koordináló Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője.

Az energetikai projekt is megkapta a többlettámogatást

A Magyar Közlöny szombati számában jelent meg, hogy az önkormányzat 243 731 970 forint kormánytámogatást kapott a Pápa Város Közintézményeinek energetikai korszerűsítése a fenntarthatóság jegyében című európai uniós projekt többletköltségeinek fedezésére – jelentette be nem sokkal ezelőtt, a Teveli úti otthonház előtt tartott sajtótájékoztatóján dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és dr. Áldozó Tamás polgármester.

Virtuális túra az új sportcentrumban: Streetballpálya és játszótér

A Téglagyári úti sportcentrum számos sportág űzéséhez kínál lehetőséget hobbisportolóknak és egyesületeknek egyaránt. Ezúttal a félkosárpályát mutatjuk be az érdeklődőknek.

Apró felújítások a Pedagógus Művelődési Házban

Pozitív elbírálást nyert az önkormányzat Helyi Akciócsoporthoz benyújtott pályázata a Pedagógus Művelődési Ház részleges felújítására, így 14 millió forintból a legszükségesebb beavatkozásokat el tudják végezni. A döntésről megérkezett a támogatói okirat, mely szerint a projekt megvalósításának kezdete március 15., fizikai befejezése pedig október vége.

20 millió, 22 kamera

Újabb támogatást nyert el az önkormányzat a Tisztítsuk meg az országot! program keretében. Ezúttal 20.982.645 forint forráshoz jutott az illegális hulladéklerakás elleni küzdelemhez.

Folytatják a vezetékrekonstrukciót

A Pápai Vízmű Zrt. gördülő fejlesztési tervében foglaltak szerint tavaly indult a Képző és Klauzál utcai ivóvíz- és szennyvíz-rekonstrukció, a téli leállást követően pedig a kivitelező ismét folytatja a munkát.

Sétára invitáló gyalogutak, pihenőhelyek készülnek a Várkertben

Folyamatosan halad a Várkert megújítása, egyre hosszabban rajzolódnak ki az új sétányok a város legnagyobb parkjában és már látszik az új kerékpárút alépítménye is. Összesen 3600 méter hosszan épülnek ki a gyalogos közlekedési útvonalak.

Járda épül a Huszár lakótelepen

Egy rövid járdaszakasz megépítésével folytatja munkáját a Városgondnokság építőipari részlege ezekben a napokban, a Huszár lakótelep egyik épülete előtt készítenek térkőburkolatos járdát a murvás felület helyén.

Kövess minket

2,441RajongókTetszik
- Partnereink -

Legújabb cikkeink

Jó ütemben épül az M83-as

Már a töltésépítési és próbacölöpözési munkálatokat végzik a kivitelezők a 83-as út új nyomvonalának építése során, adta hírül a Magyarépítők.hu. Mint ismeretes, a 2020 októberében indult útfejlesztés során a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában 36 kilométeren, nagyrészt új nyomvonalon létesül négysávos út Pápa és Győr között.

Pápai különdíj a nemzetközi rajzpályázaton

Nagy László, a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola 6. N osztályos tanulója különdíjban részesült a Bakonyi Csillagászati Egyesület rajzpályázatán.

Márciusra nem kell katát fizetni egyes vállalkozásoknak (Híradó 2021.04.12.)

A veszélyhelyzet ideje alatt egyes gazdaságvédelmi intézkedésekről szóló kormányrendeletek módosításáról szóló 105/2021. (III. 5.) Kormányrendelet határozott arról, hogy a meghatározott tevékenységi körű kisadózó vállalkozások,...