9 C
Pápa
2021. január 23.
Kezdőlap A város velünk épül

A város velünk épül

Hamarosan kezdődik a Kossuth utca rekonstrukciós folyamata

Hamarosan megkezdődhet a Kossuth utca sokak által várt felújítása, az ehhez kapcsolódó első munkafolyamatok már 2021 második félévében megkezdődhetnek.

Megkezdődött a várkerti játszótér építése

A hét elején felvonultak a munkaterületre a várkerti játszótér kivitelezői, hogy megépítsék a város legnagyobb és legkülönlegesebb játékbirodalmát. Egyelőre csak annyi látszik, hogy az épülő kávézóval szemközt, az egykori szökőkút helyén körbekerítették a több mint 1000 négyzetméteres területet, karókkal jelölték ki a szegélyek határait, zajlik a szintezés, a kitűzés és megkezdődtek a földmunkák.

Állnak a várkerti kávézó falai

40 százalékos készültségi fokon áll a várkerti kávézó kivitelezése. A 150 négyzetméteres vendéglátóhely alépítménye és felmenő szerkezetei elkészültek, a lapostetőt a várkerti támfallal összekötő vasbetonlemez ugyancsak készen van, a napokban pedig a terasz alapozásán dolgoztak a kivitelezők.

406 millió forint a Pápai Ipari Parknak!

Köszönjük Magyarország Kormányának, hogy 2020-ban két alkalommal is jelentős többlettámogatásról döntött Pápa városa javára – mondta dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő az új év első napján a pápai Városházán dr. Áldozó Tamással közösen tartott sajtótájékoztatón.

Mocsaras bozótból pompás park

Kedden kezdődött és mostanra le is zárult a Schwenczel réti beruházás műszaki átadás-átvétele, ez azt jelenti, hogy a szükséges hatósági eljárás után, a használatba vételi engedély birtokában megnyílhat az új közpark. Persze az elültetett növényzet megeredése, a fű sarjadása még időbe telik, és jelenleg a járványveszély sem teszi lehetővé a rendezvények szervezését, így vélhetően tavasszal tartja majd az önkormányzat a Schwenczel rét ünnepélyes átadását.

Készül a futópálya és a tekecsarnok

A héten már a befejező munkálatokat végezték a kivitelezők a Téglagyári úti atlétikai centrum épületében, melynek egyik fő eleme a fedett atlétikai pálya lesz. A földszinti épületrész baloldali traktusában elhelyezett futófolyosót és a hozzá tartozó tereket tekintette meg dr. Áldozó Tamás polgármester és Tóth Péter, a Pápai Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője, akiknek Csehi Lóránt létesítményfelelős mutatta be az épületrész funkcióit.

Különleges gyermekbirodalom készül a Várkertben

Elkészültek a tervek a várkerti játszótérről és a fitneszparkról, az önkormányzat a közbeszerzési eljáráson nyertes kivitelezővel megkötötte a szerződést és az egyedi játékok gyártása már el is kezdődött. Az új gyermekbirodalom a Zöld város I. projekt keretében épül meg a város legnagyobb parkjában.

Egyéves a Szent István úti körforgalom

2019. november utolsó napjaira készült el teljesen a Szent István-Várkert-Téglagyári-Győri út kereszteződésében lévő körforgalom és a Győri úti gyalog- és kerékpárút, a műszaki átadás-átvétel szinte napra pontosan egy éve zajlott le.

Egy kilométer hosszan újulnak meg az útburkolatok

Jövő év tavaszán összesen több mint 1 kilométer hosszan újulnak meg azok az útpályák, ahol a víziközmű-rekonstrukciós munkák jelentős mértékű útburkolat-felbontással járnak, ez szerepel a Pápai Vízmű Zrt. gördülő fejlesztési tervében. Így a Dózsa György utcában, a Wesselényi utcában, valamint a Klauzál és Képző utcában is teljes útburkolat-helyreállítás lesz.

Ivóvízvezeték-csere a Képző utcában

A közelmúltban fejeződött be a Klauzál utcai ivóvízvezeték cseréje. A kivitelezők a volt Kilián lakótelep egy másik pontjára álltak be a napokban, a Képző utcában hasonló munkát kell elvégezniük a Pápai Vízmű Zrt. gördülő fejlesztési tervének keretében.

Kövess minket

1,641RajongókTetszik
- Partnereink -

Legújabb cikkeink

Meggyőző játékkal nyert a Perutz FC

Harmadik felkészülési mérkőzésén gólnélküli első félidő után 3-0-ás győzelmet aratott a Perutz FC, mely a DAC és az ETO Akadémia után ezúttal a Csornával találkozott.

22. nap

Január 1-én kaptam meg a koronavírus elleni oltásomat és ennek örömére naplót indítottam, hogy mi történik velem nagyban és molekuláris szinten a következő 30...

Hétfőn kezdődhet a fakivágás az Esterházy úton

A tervek szerint hétfőn megkezdi a Városgondnokság a fakivágásokat az Esterházy úton. 26 fát távolítanak el, azokat, melyekről a tavalyi fakopp vizsgálat eredménye alapján a szakértő azt állapította meg, hogy megtartásuk jelentősen veszélyeztetheti az utcában élőket és ott közlekedőket. A fakivágások idején forgalomkorlátozásra kell számítani, mind a gyalogos-, mind a járműforgalom esetében.