24.2 C
Pápa
2021. július 31.
Kezdőlap Kultúra

Kultúra

Komoly gondokat jelent az illegális régészkedés

A Szakmai közösségi találkozók elnevezésű projekt keretében a Kékfestő Múzeumban nemrégiben indult régészeti előadássorozat harmadik összejövetelén a Várak, kincsek és rablók című előadást hallhatták a megjelentek Szabó Gábor, az ELTE Régészeti Karának docense tolmácsolásában.

Helyszínváltozás

Az eredetileg az Esterházy-kastély udvarára meghirdetett Malek Andi Soulistic koncertet a várható esős időjárás miatt augusztus 1-jén, vasárnap 18 órai kezdettel az esőhelyszínen, a Jókai Mór Művelődési Központban rendezik meg – jelentette be nem sokkal ezelőtt a közösségi médiában a JMK. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.  

Menóra, a legismertebb zsidó szimbólum

Kántor Anita pápai származású rabbi Mi az a menóra és mi köze a szombathoz? című előadását hallhatták az érdeklődők ma kora este a Pápa és Környéke Zsidó Kulturális Hagyományőrző Egyesület Zsinagógai séták című rendezvényén.

Várak, kincsek, rablók nyomában

Július 30-án, pénteken 17 órától folytatódik a régészeti előadássorozat a Kékfestő Múzeumban. Ezúttal Szabó Gábor, az ELTE Régészeti Karának docense tart előadást Várak, kincsek, rablók nyomában címmel.

Retro percek a Musical Stúdió junior csoportjával

A Pápai Musical Stúdió utánpótlás fiataljai lendületes bemutatkozó műsorának könnyű, retro dallamaira tapsolhattak az érdeklődők az egyik Fő téri vendéglátóhelyen ma este.

Parancsolatok a 21. században

Parancsolatok, előírások, amelyek a mindennapi életben nyújtanak iránymutatást. A zsidók számára 613 ilyen van. De vajon valóban 613 az a 613? Többek közt erre a kérdésre is választ kaphattak mindazok, akik meghallgatták ma délután Kántor Anita pápai származású rabbi előadását a Zsinagógai séták sorozat idei első alkalmán.

Haydn vendégeskedett Pápán

Egy világhírű zenekar, csodálatos zenei élmény, varázslatos helyszínek, változatos programok, több száz érdeklődő és szeszélyes időjárás. Röviden így foglalhatnánk össze a XXIV. Haydn Fesztivál három napját. Boros Katalint, a Pápai Platán Városmarketing és Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetőjét arra kértük, értékelje a fesztiválhétvégét

Táncos fesztiválzárás

Sokáig úgy tűnt, a hétvége kiszámíthatatlan időjárása lehetővé teszi, hogy a XXIV. Haydn Fesztivál záróprogramját, a Táncok estéjét az eredetileg tervezett helyszínen, az Esterházy-kastély udvarán rendezhetik. Alig két órával a tervezett kezdési időpont előtt azonban sötét felhők tornyosultak a város felett, ezért a koncertet egy órával az eredetileg meghirdetett időpont után, a Jókai Mór Művelődési Központ színháztermében tartják.

Haydn zenéje kísérte a kastély látogatóit

„Idén nagy örömünkre kedves látogatóinkkal együtt egy rendkívüli vendéget is fogadhatunk. Maga Joseph Haydn jött el hozzánk Pápára, kamarazenéje betölti a kastély termeit. A Budapesti Vonósok Kamarazenekar zenészeinek közreműködésével a 18. század főúri világába invitáljuk Önöket!” – e szavakkal köszöntötték ma délután az Esterházy-kastélyban a XXIV. Haydn Fesztivál keretei közt rendezett különleges zenés tárlatvezetésre érkezőket.

Ahol a klasszikus zene és a jazz összeér – Harcsa Veronika koncertje

A XXIV. Haydn Fesztivál második napján, ma este a csodálatos hangú Harcsa Veronika és a Budapesti Vonósok varázsolták el a kiváló akusztikájú zsinagógában összegyűlt nagyszámú közönséget.

Kövess minket

2,559RajongókTetszik
- Partnereink -

Legújabb cikkeink

Komoly gondokat jelent az illegális régészkedés

A Szakmai közösségi találkozók elnevezésű projekt keretében a Kékfestő Múzeumban nemrégiben indult régészeti előadássorozat harmadik összejövetelén a Várak, kincsek és rablók című előadást hallhatták a megjelentek Szabó Gábor, az ELTE Régészeti Karának docense tolmácsolásában.

Bemutatkoztak a Perutz nyári igazolásai

A Perutz-stadion klubházában rendezett szurkolói ankéton bemutatta nyáron szerződtetett játékosait a Perutz FC. Szintén ezen az alkalmon mesélt a felkészülésről és vázolta terveit a nyáron érkezett edző, Weitner Ádám.