14 C
Pápa
2022. május 22.
Kezdőlap Kultúra

Kultúra

Nyáry Krisztián volt a könyvtár vendége

A Jókai Mór Városi Könyvtár vendége volt Nyáry Krisztián kommunikációs szakember, könyvkiadó, író, irodalomtörténész ma délután, aki mesélt életéről, munkásságáról, az olvasásról, költőkről és írókról.  

Séta édes emlékeink nyomában

Tudják, hol volt a Katula Cukrászda? Tudják, melyik volt a legleső pápai cukrászda? Emlékeznek még a Varga Cukrászdában kiállított hatalmas mézeskalács szívre? Sütiztek valaha a Mese Cukrászdában? Ha igen, akkor ma nosztalgiázhattak, ha nem, akkor megtudhatták, hol is voltak a város ikonikus cukrászdái, cukrászüzemei a Jókai Mór Városi Könyvtár Édes emlékek című városi sétáján.

Jubileumot ünnepeltek a Nagytemplomban

A város emblematikus épületének, a Szent István vértanúról elnevezett Nagytemplom felszentelésének 225+2 évfordulóját és az építő, Fellner Jakab születésének 300. évfordulóját ünnepelték ma délután a hívek.

Négyszögletű kerek kiállítás

Május 3-ától június 30-ig látogatható a Jókai Mór Városi Könyvtárban a Lázár Ervin emlékére rendezett Négyszögletű kerek kiállítás. A Móra Kiadó vándortárlata játékos formában, mesélő tablók, személyes tárgyak, színes gondolatbuborékok egész során keresztül vezeti el a látogatókat a Lázár Birodalomba.

Festőtermet neveztek el Katona Györgyről a Református Gimnáziumban

Tanítványai kezdeményezésére a tegnapi naptól Katona György nevét viseli a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma festőterme, melynek ajtaja felett a művész két alkotását és palettáját is elhelyezték.

Érdi Tamás koncertje az ótemplomban

A Musica Pannonica Reformata idei második koncertjén Érdi Tamás Liszt Ferenc-díjas zongoraművész mutatkozott be a pápaiaknak a református ótemplomban. 

Colorum a református újtemplomban

Zsédenyi Adrienn, Zséda szülővárosában tartotta Colorum című albumának bemutató koncertjét, melynek a református újtemplom adott otthont ma este. A sokszínű Colorum koncert egy teljesen új zenei anyag, klasszikus, barokk és operaáriák csendülnek fel benne.

Poéta séta a költészet napján

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Ezen jeles alkalomból a Jókai Mór Városi Könyvtár számos érdekes és színes programmal várta az érdeklődőket.

Közös szavalás a költészet napján

A magyar költészet napja alkalmából Radnóti Miklós: Nem tudhatom... című költeményét szavalták el ma délelőtt a Fő téren megjelentek.

Ismét egy vígjáték az S. K. Társulattól

Az S. K. Társulat ma este mutatta be legújabb darabját, Simon Moss: A víg özvegyember című vígjátékát. A pápai amatőr színészgárda egy komédiával nyitott 2012-ben, s azóta is a vígjáték a fő profiljuk, így ismét egy kacagtató darabot állítottak színpadra.

Kövess minket

3,338RajongókTetszik
- Partnereink -

Legújabb cikkeink

Baán Éva Örökségért-díjas

Ma délután az együttesvezetők köszöntésével folytatódott a XX. Országos Ifjúsági Néptánctalálkozó a Jókai Mór Művelődési Központban. Megható pillanata volt a rendezvénynek, amikor Sikentáncz Szilveszter táncművész, koreográfus, az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület elnöke hosszú évek óta végzett fáradhatatlan munkája elismeréseként Örökségért-díjat adott át Baán Évának.

Gyilkosság a krimifesztiválon – Megjelent Megyeri Judit újabb könyve

A romantikus krimiket író tapolcafői származású Megyeri Judit alias Jud Meyrin újabb könyve május elején jelent meg Gyilkosság a krimifesztiválon címmel. Ezt mutatta be ma délután az érdeklődőknek.

Idén utoljára utazik idegenbe a Perutz FC

Felszabadult játékot hozhat a Perutz FC idei szezonjának utolsó idegenbeli találkozója, hiszen a házigazda Kelen az előző fordulóban matematikailag is bebiztosította bennmaradását, és az is eldőlt, hogy a pápaiak közvetlenül az élmezőny mögött zárnak.