6 C
Pápa
2020. október 30.
Kezdőlap Kultúra

Kultúra

Közgyűlés a Pápai Művelődéstörténeti Társaságnál

A Pápai Művelődéstörténeti Társaság ma tartott közgyűlésén a megjelentek beszámolót hallhattak a tavalyi év eseményeiről, illetve az idei év terveiről is beszéltek.

Régi ízek Németbánya konyháiból

A helyi gasztronómia és a különleges bakonyi ételek iránt érdeklődőknek igazi kuriózum volt Kiss Albertné receptkönyvének bemutatója ma délután a könyvtárban.

A Berki Kvintett az Esterházy-kastély kapujánál

A Berki Kvintett koncertjével folytatódott ma délután az Esterházy-kastély előtt a TérZene koncertsorozat.

Bábcsoportvezetői képzés a Pegazusban

A Pápai Művelődéstörténeti Társaság és a Pegazus Színház a Nemzeti Művelődési Intézettel együttműködésben, az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával az amatőr bábjátszás fejlesztését célzó projektet indít Veszprém és Zala megyében.

Bolla Bernadett fotói a könyvtárban

Bolla Bernadett pápai fotográfus alkotásaiból nyílt kiállítás a Jókai Mór Városi Könyvtárban ma délután „ahol összeér” címmel.

Hogyan öltem meg Pista bácsit?

Csukárdi Sándor Hogyan öltem meg Pista bácsit? című novellájával második helyezést ért el próza kategóriában az Irodalmi Rádió pályázatán.

Hetvenéves az öreghegyi kápolna

Ma tartották az öreghegyi Szűz Mária Isten anyja kápolna búcsúmiséjét. Az ünnepi program keretében megáldották a villamosított harangot és a felújított kőkeresztet is.

Jazzformers a kastély udvarán

Az elmúlt hetekben megismert, a JMSZK koordinálásában megvalósuló TérZene koncertsorozat folytatásaként ma délután a Jazzformers adott kiváló hangulatú koncertet az Esterházy-kastély udvarán.

Emlékidézés az oktatásról

Molnár Lajost elsősorban festőként, grafikusként ismeri a pápai művészetkedvelő közönség, de sokan tudják róla azt is, hogy lelkesen kutatja a város helytörténetét. Most azonban megjelent Molnár Lajos hetedik könyve, Emlékidézés az oktatásról és a pápai iskolákról címmel.

Ezüst minősítésben részesült az Élet a kávéházban

A Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület nemrégiben rendezte meg a mosonmagyaróvári Flesch Károly Kulturális Központban a magyar anyanyelvű amatőr színjátszócsoportok találkozóját, melyen az idei évben is részt vett a Szó és Kép Színpad.

Kövess minket

876RajongókTetszik
- Partnereink -

Legújabb cikkeink

2020. október 29.: 244-en vannak karanténban

Dr. Áldozó Tamás polgármester tegnap kora délután tartott járványügyi sajtótájékoztatója idején 67 zárlat, 60 elkülönítés és 119 járványügyi megfigyelés volt hatályban. Szerda kora estig további határozatok születtek, újabb karanténok elrendeléséről és feloldásáról döntött a hatóság, így október 28-án este 71-en voltak zárlat alatt, 55-re csökkent a hatályban lévő elkülönítő határozatok száma, a járványügyi megfigyelés alá vontak száma pedig 123-ra emelkedett.

Közgyűlés a Pápai Művelődéstörténeti Társaságnál

A Pápai Művelődéstörténeti Társaság ma tartott közgyűlésén a megjelentek beszámolót hallhattak a tavalyi év eseményeiről, illetve az idei év terveiről is beszéltek.

Egyéni és csapat tollaslabda sikerek

Utánpótlás ranglistaversennyel és csapatbajnoki fordulóval folytatódott az őszi szezon a Kilián DSE tollaslabdázói számára, akik Cegléden nyolc versenyszámban két arany-, két ezüst- és két bronzéremmel gazdagodtak.