-4 C
Pápa
2021. január 17.
Kezdőlap Kultúra

Kultúra

Átalakuló kulturális élet

Január elsején új fejezet kezdődött a város kulturális életében. Ettől az évtől több korábbi intézmény – így a Jókai Mór Városi Könyvtár és a Gróf Esterházy Károly Múzeum feladatait, valamint a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ művelődéssel kapcsolatos tevékenységeit – a Pápai Platán Nonprofit Kft. vette át. Dr. Áldozó Tamás polgármester és Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője ma valamennyi új szervezeti egységben munkaértekezletet tartottak.

Meglepetés a városi könyvtár Mikulásától

Az idei évben a járványügyi korlátozások miatt a Mikulás is nehezebben végzi munkáját, több olyan helyszín van, ahová most nem mehetett el. Ezek közé tartozik a Jókai Mór Városi Könyvtár is, ahol most nem fogadhatják az olvasókat. A bibliotéka munkatársai azonban megtalálták a módját annak, hogy december 6-ához közeledve egy kis vidámságot csempésszenek olvasóik szívébe.

Online lélekerősítő családi nap a Pannonia Reformata Múzeumban

Adventi lélekerősítő délutánra invitálja a családokat a Pannonia Reformata Múzeum november 21-én, Ha lehetne három kívánságom - 2020 karácsonyra készülve címmel. A járványhelyzet miatt azonban a rendezvényt az online térben szervezik meg.

Pápai fotók a Magyarország 365 fotópályázat közönségszavazásán

Ötezer jelentkező 28 ezer képet küldött be a Magyarország 365 fotópályázatra az idei évben. A rangos kezdeményezés célja, hogy magas színvonalú fotók segítségével mutassa be Magyarország természeti és tárgyi értékeit, ünnepeit és mindennapjait, mindazt, amire a pályázók büszkék a hazájukban.

Az online térben zajlott a pápai filmfesztivál

Mint arról korábban már hírt adtunk, november 12-15. között rendezték meg Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált. A koronavírus-járvány miatt a mozik bezártak, ezért a fesztivál az online térben zajlott. Az alkotásokat azonban a zsűri megtekintette, s értékelte is.

Megjelent a Szélesvíz őszi lapszáma

A Szélesvíz, Pápa város művelődéstörténeti folyóirata őszi lapszámát mutatta be ma Mátyus Aliz főszerkesztő.

Közönség nélkül dolgozik tovább a Pegazus Színház

A szigorú járványügyi intézkedések következtében a Pegazus Színház sem tarthatja meg bemutatóit, nem találkozhat a közönséggel.

Köreim – Bencze Zsolt kiállítása

Bencze Zsolt alkotásaiból nyílt kiállítás a Pannonia Reformata Múzeumban ma délután, Köreim címmel.

TérZene Horváth Istvánnal és Busa Gabriellával

Közismert opera- és operettdallamok csendültek fel a TérZene programsorozat soron következő állomásának minikoncertjén Horváth István és Busa Gabriella tolmácsolásában az Esterházy-kastély előtt ma délután.

A Magyar Királyi Honvéd Légierő tragédiája

Idén ősszel három alkalomból álló előadássorozatot hallhattak az érdeklődők a katonai repülésről Kosiztky Attila nyugállományú repülő-altábornagy tolmácsolásában, a Jókai Mór Városi Könyvtárban. A sorozat utolsó állomásán a Magyar Királyi Honvéd Légierő tragédiájáról tartott érdekfeszítő előadást a nyugállományú repülő-altábornagy pénteken délután.

Kövess minket

1,074RajongókTetszik
- Partnereink -

Legújabb cikkeink

Vörös kód a nagy hideg miatt

A tartósan hideg időjárás miatt január 17-én, vasárnap déltől 19-én, kedden 12 óráig életbe lép a hajléktalan emberek életét védő vörös kód – jelentette be Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Krisztinavárosi Hajléktalan Centrumában.

Győzelemmel kezdte a felkészülést a Perutz FC

A téli felkészülési időszak első hetének lezárásaként a győri DAC ellen lépett pályára a Perutz FC. A stadion műfüves pályáján háromgólos hazai győzelem született.

15. nap

Január 1-én kaptam meg a koronavírus elleni oltásomat és ennek örömére naplót indítottam, hogy mi történik velem nagyban és molekuláris szinten a következő 30...