5 C
Pápa
2020. november 30.
Kezdőlap Kultúra

Kultúra

Online lélekerősítő családi nap a Pannonia Reformata Múzeumban

Adventi lélekerősítő délutánra invitálja a családokat a Pannonia Reformata Múzeum november 21-én, Ha lehetne három kívánságom - 2020 karácsonyra készülve címmel. A járványhelyzet miatt azonban a rendezvényt az online térben szervezik meg.

Pápai fotók a Magyarország 365 fotópályázat közönségszavazásán

Ötezer jelentkező 28 ezer képet küldött be a Magyarország 365 fotópályázatra az idei évben. A rangos kezdeményezés célja, hogy magas színvonalú fotók segítségével mutassa be Magyarország természeti és tárgyi értékeit, ünnepeit és mindennapjait, mindazt, amire a pályázók büszkék a hazájukban.

Az online térben zajlott a pápai filmfesztivál

Mint arról korábban már hírt adtunk, november 12-15. között rendezték meg Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált. A koronavírus-járvány miatt a mozik bezártak, ezért a fesztivál az online térben zajlott. Az alkotásokat azonban a zsűri megtekintette, s értékelte is.

Megjelent a Szélesvíz őszi lapszáma

A Szélesvíz, Pápa város művelődéstörténeti folyóirata őszi lapszámát mutatta be ma Mátyus Aliz főszerkesztő.

Közönség nélkül dolgozik tovább a Pegazus Színház

A szigorú járványügyi intézkedések következtében a Pegazus Színház sem tarthatja meg bemutatóit, nem találkozhat a közönséggel.

Köreim – Bencze Zsolt kiállítása

Bencze Zsolt alkotásaiból nyílt kiállítás a Pannonia Reformata Múzeumban ma délután, Köreim címmel.

TérZene Horváth Istvánnal és Busa Gabriellával

Közismert opera- és operettdallamok csendültek fel a TérZene programsorozat soron következő állomásának minikoncertjén Horváth István és Busa Gabriella tolmácsolásában az Esterházy-kastély előtt ma délután.

A Magyar Királyi Honvéd Légierő tragédiája

Idén ősszel három alkalomból álló előadássorozatot hallhattak az érdeklődők a katonai repülésről Kosiztky Attila nyugállományú repülő-altábornagy tolmácsolásában, a Jókai Mór Városi Könyvtárban. A sorozat utolsó állomásán a Magyar Királyi Honvéd Légierő tragédiájáról tartott érdekfeszítő előadást a nyugállományú repülő-altábornagy pénteken délután.

Vérpezsdítő ritmusok a kastély kapujánál

A Setup Együttes ütőhangszeres triója adott minikoncertet ma délután az Esterházy-kastély kapujánál. A győri együttes könnyed, népzenei alapokon nyugvó előadásával pillanatok alatt elvarázsolta a Fő tér közönségét.

Orgonakoncert a reformáció előestéjén

Ma, a reformáció előestéjén, Gönye Martin és Parola Csaba orgonakoncertjét hallhatta a zenebarát közönség a református ótemplomban.

Kövess minket

961RajongókTetszik
- Partnereink -

Legújabb cikkeink

Ittasan, eltiltva, valamint ittasan és engedély nélkül vezettek, a rendőrök elfogták őket

A pápai rendőrök szabálysértési és büntetőeljárást indítottak a két férfi ellen

Lopás miatt körözték a férfit, a rendőrök elfogták

A körzeti megbízottak Malomsokon igazoltattak egy 26 éves férfit, aki ellen elfogatóparancs volt érvényben.

A várakozás fényei

Advent első vasárnapja van. Egy évvel ezelőtt a város ünnepi díszbe öltözött, színes forgatag töltötte meg az Esterházy-kastély udvarán a karácsonyi vásárt, a jégpályán százak rótták vidáman a köröket, a faházaknál barátok, családok kortyolták a forralt bort és forró csokit, miközben az ünnepre hangoló műsort nézték, s a város adventi koszorúján fellobbant az első láng.