29.9 C
Pápa
2021. június 17.
Kezdőlap Kultúra

Kultúra

Csodálatos állatfotók lebilincselő történetekkel

Telegdi Ágnes életében 20 évvel ezelőtt találkozott össze az irodalom és a fotózás. Azóta örvendezteti meg a gyermekeket saját készítésű fotóival illusztrált történeteivel. A népszerű írónő ma délután volt vendége a Játék 3 nap 3 helyszínen rendezvénysorozatnak.

Hétvégén játszik a város

Fő tér, Kékfestő Múzeum, Jókai Mór Városi Könyvtár. Ezek a helyszínei a hétvégi Játék – Három nap három helyszínen rendezvénysorozatnak.

Az újranyitást ünnepelték a Kultúr-Kuckóban

Ismét gyermekek töltötték meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportjának Eötvös utcai Ifjúsági Centrumát. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportja öt éve indította útjára Kultúr-Kuckó Programját, melynek lényege egy könyvcsereprogram, illetve az, hogy ingyenes szórakoztató és kulturális programokat biztosítsanak az ide betérőknek.

A hónap műtárgya a Kékfestő Múzeumban

A Gróf Esterházy Károly Múzeum és a Kékfestő Múzeum 2021 júniusától indítja a hónap műtárgya mini tárlatot. A havonta jelentkező sorozatban egy-egy érdekes, még nagyközönség elé nem tárt „mesélő” tárgyat mutatnak be.

A Bakancsos Természetjáró Kör dokumentációi a könyvtárban

A Bakancsos Természetjáró Kör 1989-ben alakult. Terebesi József a kör vezetőjeként folyamatosan gyűjtötte a csoporttal kapcsolatos cikkeket, fotókat és dokumentálta a túrákat. Ezúttal egy helytörténetileg kiemelkedően fontos anyagot adott át a városi könyvtárnak megőrzésre.

Fatimai emlékhely Pápakovácsiban

Közadakozásból és a helyi önkormányzat támogatásával emeltek emlékhelyet nemrégiben a Fatimai Szűzanya tiszteletére a pápakovácsi római katolikus templom kertjében.

Fekete István vendégeskedik a könyvtárban

Fekete István ismerősévé és műveinek jó ismerőjévé válhat mindenki, aki ellátogat a Jókai Mór Városi Könyvtárba, ahol néhány napja már megtekinthető a Móra Könyvkiadó Titkos kalendárium című Fekete István vándorkiállítása.

Emléket állítottak Babos Jánosnak

Babos János fotóriporter hosszú évtizedeken át járta fényképezőgépével a várost. Fotói kortörténeti dokumentumok, melyek méltán emelték őt a jeles pápai helytörténészek sorába. Az elmúlt év végén elhunyt fotóriporter, egykori munkatársunk munkássága előtt tisztelegve ma délután elhelyezték névtábláját a Jókai Mór Városi Könyvtár helytörténészeknek emléket állító tábláján.

Ismeretterjesztő kisfilm készült a bábjátszásról

A Nemzeti Művelődési Intézet Veszprémi Megyei Igazgatósága és a Pegazus Színház együttműködése az amatőr bábjátszás segítése terén 2018-ra nyúlik vissza. Több alkalommal tartottak műhelymunkákat és segítették a bábcsoportvezetők munkáját is. Hat új bábcsoportot indítottak, és a csoportvezetők felmerülő igényei alapján most kisfilmsorozat is készült a bábjátszásról.

Könyvtári nagyik várják a fiatalokat

A Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete tagjainak köszönhetően keddtől péntekig 14 és 18 óra között könyvtári nagyszülők várják a Jókai Mór Városi Könyvtárban azokat az olvasni vágyó 18 év alatti fiatalokat, akikkel nem érkezik védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kísérő. Így a jogszabályi előírásoknak megfelelően lesz lehetőségük igénybe venni a könyvtár szolgáltatásait.

Kövess minket

2,507RajongókTetszik
- Partnereink -

Legújabb cikkeink

Emléktábla-avató a Fő téren

Mayer György posztógyáros, a pápai kőedénygyár egykori tulajdonosa, a Városi Tanács tagja és Zala (Mayer) György alsólendvai születésű szobrászművész tiszteletére emeltek emléktáblát ma délután a Fő tér 19. számú ház falán.

Tájékoztató földi szúnyoggyérítésről

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy településünk területén földi úton történő kémiai szúnyoggyérítést végeznek a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság koordinálásában. A kezelés pontos időpontja: 2021. június...

Legyél Te is rendőr!

Rendőrjárőr-képzésre várják az állampolgárok jelentkezését. A Rendőrség nappali rendszerű, 10 hónapos szakképzést indít 2021. szeptember 1-jén, melynek elvégzésével rendőrjárőr képesítést szerezhetnek a jelentkezők. A résztvevők...