8.1 C
Pápa
2021. december 1.
Kezdőlap Kultúra

Kultúra

St. Martin adventi koncertje a református templomban

Advent első vasárnapjának előestéjén ünnepi programmal várta St. Martin, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett szaxofon- és pánsípművész a zenebarát közönséget a református templomban.

A Festetics család emlékezete

Tar Ferenc helytörténész vetítéssel egybekötött előadását hallhatták az érdeklődők Egy arisztokrata család mindennapjai, a Festetics család emlékezete címmel ma késő délután a Jókai Mór Városi Könyvtár előadótermében.

A fény felé

A fény felé. Ez a címe a 61 éves Katona György festőművész gazdag életművéből válogatott 61 alkotást bemutató tárlatnak, melyet ma délután nyitottak meg a Pannonia Reformata Múzeum időszaki kiállítóterében.

Allegrós növendékek hangversenye

Az Allegro Alapfokú Művészeti Iskola több mint másfél év kihagyás után szervezett hangversenyt  növendékei számára. A koncertnek a Huszár Közösségi Ház előadóterme adott otthont.

Pilinszky Jánosra emlékezett a Jókai Kör

A Pápai Jókai Kör Egyesület éves programtervében rendszeresen szerepel irodalmi délután, amikor egy-egy íróra, költőre emlékeznek a nagy múltú közösség tagjai. A mai alkalmat Pilinszky Jánosnak, a huszadik század egyik legjelentősebb magyar költőjének szentelték.

Rakonczay Gábor kalandjai a könyvtárban

Bálnák, cápák, világvége sziget, viharok, grönlandi és Déli-sark expedíciók, Atlanti-óceán átkelések... Rakonczay Gábor extrém sportoló, kétszeres Guinness világrekorder és hatszoros óceánátkelő hajós gyerekkori tervei a nagy kalandokról, melyek mára megvalósultak. Ezekről a kalandokról szól Peter Jones ausztrál-magyar származású író és motivációs előadó A kalandor című könyve, melynek bemutatóját ma délelőtt tartották a Jókai Mór Városi Könyvtár olvasótermében.

Később ünnepel a Bárdos kórus

Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara az elmúlt évben ünnepelte volna negyed évszázados jubileumát. A koronavírus-járvány azonban közbeszólt, az ünneplés elmaradt, elhalasztották azt az idei évre. A 25+1 éves jubileumi kórustalálkozót a mai napra hirdették meg, azonban a romló járványügyi adatokat látva lemondták a hangversenyt.

Ürmös Péter jubileumi kiállítása a könyvtárban

Ürmös Péter grafikusművész alkotásaiból nyílt kiállítás ma délután a Jókai Mór Városi Könyvtárban. A megjelenteket Polovitzerné Antal Mónika szakmai vezető köszöntötte, majd Csabai Tibor grafikusművész nyitotta meg a tárlatot.

Debütált az Egérrágta mesék

Ismét gyermekzsivajtól volt hangos a Pegazus Színház. A társulat hosszú kihagyás után az évad első bábelőadását mutatta be a legfiatalabb közönségének. Az Egérrágta mesék című bábdarabot a társulat két színésze, Kalocsai Veronika és Végh Zsolt játsszák, a meséket Sarkadi Nagy László írta és rendezte színpadra.

Vitéz Joó Katalin újabb könyvének bemutatója

Vitéz Joó Katalin író Az EGYség Üzenete Csak tiszta forrásból című sorozatának hatodik, a Rózsák Királynőjének mágikus kertje: A magyar ősvallás a származás- és nemzettudat (ki)útja Boldogasszonytól Máriáig című könyvét mutatták be ma este az Edvy Malom Fogadóban.

Kövess minket

2,879RajongókTetszik
- Partnereink -

Legújabb cikkeink

Együtt rezdülő lelkek alkotta betlehem az Esterházy-kastély udvarán

A betlehemállítás hagyománya az évszázadok során széleskörűen elterjedt, mára talán nincs is olyan település hazánkban, ahol advent idején ne jelenítenék meg Jézus születésének történetét. Így van ez Pápán is, ahol az adventi díszvilágítás és a közösségi karácsonyfa felállítása mellett a betlehem is hozzátartozik az ünnepi készülődéshez.

Épül a református óvoda (Híradó 2021.12.01.)

Ünnepélyes keretek között tették le tegnap délután a Édenkert Pápai Református Óvoda új épületének alapkövét. A tervek szerint az intézmény a 2022-23-as nevelési évben...

Telefonos segítőket keresnek (Híradó 2021.12.01.)

A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége pápai stábja ügyelőket keres. A telefonos önkéntesek egy remek csapat tagjaként segíthetnek a rászorulóknak, ehhez kapcsolódóan képzéseken vesznek...