16 C
Pápa
2022. augusztus 10.
Kezdőlap Kultúra

Kultúra

1600 forintba került a kékfestő gyár felépítése 1861-ben

Az Esterházy-kastélyban gazdagon díszített, aranyozott vázapár, a Kékfestő Múzeumban két építési szerződés látható a hónap műtárgya sorozatban. Mind az egyedi tárgyak, mind a két dokumentum nagyon sok érdekességet tartogat a látogatók számára.

Pályázatok kicsiknek és nagyoknak

A Pro Cultura Pannoniae Alapítvány rendkívül aktív kulturális és közművelődési tevékenységbe kezdett – mondta ma tartott sajtótájékoztatóján az alapítvány elnöke, Rátz Ottó.

Harangszóra kezdődött az operaelőadás

A Nagytemplom nyolc órai harangzúgását követően vette kezdetét a XXV. Haydn Fesztivál záróprogramja, Pergolesi Az úrhatnám szolgáló című két felvonásos vígoperája az Esterházy-kastély udvarán.

Délutáni programok a Haydn Fesztiválon

A XXV. Haydn Fesztivál vasárnapi programjai kora délután zenés kastélytúrával indultak, majd 18 órakor egy érdekes beszélgetés kezdődött, ahol Göttinger Pál, az esti operaelőadás rendezője árult el kulisszatitkokat az előadással és a színházi világgal kapcsolatban.

Szombat esti koncert a Budapesti Vonósokkal

A XXV. Haydn Fesztivál szombat esti koncertjén a Budapesti Vonósokat és a Hot Jazz Bandet hallhatja a közönség az Esterházy-kastély udvarán. A két zenekar zenei világának izgalmas találkozását bemutató koncert néhány perccel ezelőtt kezdődött.

A XXV. Haydn Fesztivál színpadán Pápa Város Fúvószenekara

A zenés tárlatvezetéseket követően egy érdekes beszélgetéssel folytatódott ma délután a XXV. Haydn Fesztivál programja. Az Esterházy-kastély marionettszínházában Pilz János, a Budapesti Vonósok koncertmestere, Bényei Tamás, a Hot Jazz Band alapító tagja, valamint Botvay Károly, a Budapesti Vonósok alapítója beszélgettek zenei pályájukról és a két zenekar találkozásáról.

Zenés kastélytúrákkal folytatódott a Haydn Fesztivál programja

Igazán különleges élményben lehet része mindazoknak, akik ma és vasárnap ellátogatnak a XXV. Haydn Fesztivál zenés kastélytúráira az Esterházy-kastélyba.

Rákász Gergely ismét Pápán koncertezett

Rákász Gergely adott koncertet a Református Ótemplomban péntek este. Az orgonaművész ezúttal is a klasszikus zene halhatatlanjait idézte meg hangversenyén, a tőle megszokott interaktív formában.

Haydn vendégeskedik Pápán

Haydn 25. szimfóniájának hangjaival néhány perccel ezelőtt megkezdődött a XXV. Haydn Fesztivál az Esterházy-kastély udvarán. A Budapesti Vonósok nagy múltú rendezvényének második alkalommal ad otthont városunk. A fesztivál nyitókoncertjén a Budapesti Vonósok vendége Pálfalvi Tamás trombitaművész.

Cirkusz boldog embereknek

Idén jelent meg Csukárdi Sándor negyedik kötete, a Cirkusz boldog embereknek. A 93. Ünnepi Könyvhéten már találkozott olvasóival, azonban számára az igazi könyvbemutató mindig Pápán van. Ezúttal is így volt, a Pannonia Reformata Múzeumban ismerkedhettek a novelláskötettel az érdeklődők.

Kövess minket

3,592RajongókTetszik
- Partnereink -

Legújabb cikkeink

Pápai atléták a Gyulai Memorialon

A székesfehérvári Bregyó közi Atlétikai Centrumban rendezték a XII. Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjat, melyen a Pápai Atlétikai Club ifjú tehetségei is képviseltették magukat.

Honvédelmi bemutató a táborozóknak

A Kópé-Vár táborának harmadik turnusa színes és változatos programokat kínált a 22 résztvevő gyermeknek, akik a hétfőn kezdődött nyári tábor során megismerkedtek egymással és a Kópé-Várral.

Éjjeli edzés is színesítette az edzőtábort

Négynapos edzőtábort rendezett Ugodon a Griff SE. Az együtt töltött idő két célt szolgált: a karatékák egyrészt még jobban fel tudtak készülni az övvizsgára, a versenyzők pedig tovább tökéletesítették tudásukat a rájuk váró őszi megmérettetésekre.