21.9 C
Pápa
2021. június 23.
Kezdőlap Közélet

Közélet

Kormánykitüntetést kapott Frank Liu

A Magyar Érdemkereszt Arany Fokozatával tüntette ki a Kormány Frank Liut, a Chi Fu cégcsoport tulajdonosát. A Pápai Hús Kft. tulajdonosaként is ismert üzletembernek ma délben a Parlamentben adta át a kitüntetést Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

Erzsébetváros legszebb virágoskertjét keresik

Keressük Erzsébetváros legszebb virágoskertjét! – Ezzel a mottóval tett közzé felhívást Venczel Csaba, Erzsébetváros önkormányzati képviselője a közösségi médiában.

A sportcentrumban jártak a táborozók

Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye Család- és Gyermekjóléti Szolgálat idén nyáron is megszervezi táborait, az első turnusban közel húszan vesznek részt. Az ötnapos napközis tábor ideje alatt sok élmény és program várja a gyerekeket.

PET-palack, üdítős doboz, lámpatestek – Duguláselhárítás a Korsós lány szökőkútnál

Ma reggel megkezdődött a Fő téri Korsós lány szökőkútnál a hibaelhárítás, melyet az tett indokolttá, hogy a szökőkút medencéjébe kerülő víz egy dugulás miatt nem tudott lefolyni, így a Városgondnokság eddig nem tudta üzembe helyezni a szökőkutat.

Ön hogyan hűti magát a kánikulában?

Az idei szezon első hőhullámát éljük, tombol a kánikula. A hűvös május után sokakat megvisel a hirtelen beköszöntött forróság. Ezúttal arról kérdeztük a belvárosban járókelőket, hogyan hűtik magukat a kánikula idején.

Petíció az agráriumért

Néhány héttel ezelőtt zajlott az úgynevezett szuper trialógus, amikor az Európai Parlament, a Bizottság és a Tanács összegyűlt, hogy a közös agrárpolitika következő időszakáról megegyezzenek. Itt egy példátlan esetnek lehettünk tanúi, hiszen a 27 agrárminiszter egy emberként állt fel a tárgyalóasztaltól, ugyanis olyan elképzelhetetlen és megvalósíthatatlan tervekkel állt elő a Bizottság, illetve a Parlament, amely a magyar és az európai agráriumot romba döntené – mondta ma délelőtti sajtótájékoztatóján Győrffy Balázs, a NAK elnöke.

Hőségriasztás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján az elkövetkező napokban tartós hőség várható, ezért dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos június 19-én, szombaton 0 órától június 22-én, kedden 24 óráig másodfokú hőségriasztást adott ki.

Rendvédelemért emlékérmet vehetett át Pintér Péter

A Magyar Rendvédelmi Kar 2013-ban döntött a Rendvédelemért emlékérem alapításáról. Az elismerést azok a rendvédelem területén szolgálatot teljesítők vagy azt segítő civil szervezetek, illetve magánszemélyek kaphatják meg, akik a személyi állomány szociális, szolgálati, munka- és életkörülményeinek javítása érdekében sokat tesznek, illetve kiemelkedő közösségfejlesztő munkát folytatnak.

Emléktábla-avató a Fő téren

Mayer György posztógyáros, a pápai kőedénygyár egykori tulajdonosa, a Városi Tanács tagja és Zala (Mayer) György alsólendvai születésű szobrászművész tiszteletére emeltek emléktáblát ma délután a Fő tér 19. számú ház falán.

Változott az autóbusz-menetrend

Június 16-ától az alábbi, Pápát is érintő menetrendi változások léptek életbe, tájékoztat honlapján a Volánbusz.

Kövess minket

2,512RajongókTetszik
- Partnereink -

Legújabb cikkeink

III. fokú hőségriasztás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatai, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve az országos tisztifőorvos az ország egész területére vonatkozóan a...

Kormánykitüntetést kapott Frank Liu

A Magyar Érdemkereszt Arany Fokozatával tüntette ki a Kormány Frank Liut, a Chi Fu cégcsoport tulajdonosát. A Pápai Hús Kft. tulajdonosaként is ismert üzletembernek ma délben a Parlamentben adta át a kitüntetést Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

Ne adjon esélyt a besurranó tolvajoknak!

Rendőrségi tapasztalat, hogy a nyári időszak beköszöntével megnövekedhet azoknak a bűnelkövetőknek a száma, akik a lakások, családi házak, nyaralók nyitva hagyott ajtajain vagy nyílászáróin keresztül jutnak be az otthonokba, és eltulajdonítják a könnyen fellehető értékeket.