9 C
Pápa
2021. február 28.
Kezdőlap Közélet

Közélet

Postázzák a gépjárműadóról szóló határozatokat

A gépjárműadóval kapcsolatos adóztatási feladatokat az idei évben már a Nemzeti Adó- és Vámhivatal látja el. A Magyar Posta a NAV megbízásából február közepétől kézbesíti a gépjárműadóról szóló határozatokat – olvasható a Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóság nemrégiben kiadott közleményében.

Elkészült a pápai rockzenekar első saját dala

Tarts még ki címmel jelent meg a Rocklife Cover Band első saját dala. A Médiacentrum stábja ennek kapcsán beszélgetett a zenekar tagjaival.

Évszázados alkotásoknak adnak új életet

A Budavári Palota Szent István termének rekonstruált újragyártásán dolgoznak a Pápai Asztalos Kft. üzemében. A Médiacentrum lehetőséget kapott arra, hogy belessen a kulisszák mögé, így megnézhettük, milyen munkafolyamatok zajlanak éppen a nagyszabású projekt részeként.

Áramszünet lesz a város több utcájában

Az E.ON Hungária Csoport annak érdekében, hogy hálózata műszaki-biztonsági színvonalát megőrizze, a meghibásodásokat, üzemzavarokat megelőzze, folyamatosan karbantartja, korszerűsíti hálózatát. Márciusban Pápán elsősorban gallyazási munkálatok miatt hirdetnek tervezett áramszüneteket.

A kommunista diktatúrák áldozataira emlékeztek

Az Országgyűlés 2000. június 16-án hatályba lépett határozatával minden év február 25-ét A kommunizmus áldozatainak emléknapjává nyilvánította annak emlékére, hogy Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát a megszálló szovjet hatóságok 1947-ben ezen a napon tartóztatták le jogellenesen, majd a Szovjetunióba hurcolták.

Hogy ne történhessen meg újra

Ma, A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapján egy kegyetlen rendszer több millió áldozatára emlékezünk. A járványhelyzet miatt tömeges megemlékezések nélkül, méltóságteljesen, néma főhajtással. Így tisztelgett ma este a Sulyok Dezső-szobornál és Katona István emléktáblájánál Pápa Város Önkormányzata és minden pápai nevében dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és Unger Tamás alpolgármester.

Payr Sándorra emlékeztek

Payr Sándor pápai származású evangélikus lelkész, püspöki titkár, egyháztörténész, teológiai tanár és kutató születésének 160. évfordulója tiszteletére szervezett főhajtást a Pápai Evangélikus Egyházközség a 2011-ben állított emléktáblánál a Gyurátz Ferenc utcában, a gyülekezeti épület utcai homlokzatánál.

Kétmillió forint az illegális hulladéklerakók felszámolására

Közel 2 millió forintot nyert az önkormányzat a Belügyminisztérium Tisztítsuk meg az országot! programja keretében illegális hulladéklerakók felszámolására. A pályázati forrást csak önkormányzati tulajdonú területek megtisztítására lehetett felhasználni, a város 12 olyan közterületet jelölt meg a Városgondnokság javaslata alapján, ahol rendszeresen felhalmozódik a szemét.

Neked miért fontos a víz?

A Pápai Vízmű Zrt. a víz világnapja alkalmából a szolgáltatási területéhez tartozó általános iskolás diákok számára rajz-, fotó- és tanulmány pályázatot hirdet Neked miért fontos a víz? címmel.

Baleset az elkerülő úton

Nem sokkal ezelőtt baleset történt a Somlai út – 83-as út kereszteződésében lévő körforgalomban. A forgalom rendőri irányítás mellett félpályán halad.

Kövess minket

2,344RajongókTetszik
- Partnereink -

Legújabb cikkeink

Postázzák a gépjárműadóról szóló határozatokat

A gépjárműadóval kapcsolatos adóztatási feladatokat az idei évben már a Nemzeti Adó- és Vámhivatal látja el. A Magyar Posta a NAV megbízásából február közepétől kézbesíti a gépjárműadóról szóló határozatokat – olvasható a Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóság nemrégiben kiadott közleményében.

Tollaslabdaérmek Ceglédről

A felnőtt sikerek után utánpótlás vonalon is szép eredményeket értek el a Kilián DSE tollaslabdázói, akik Cegléden három kategóriában hét alkalommal állhattak dobogóra, kétszer a legmagasabb fokra.

A védekezés volt a kulcs

Az NB I/B-s kosárlabda-bajnokság 22. fordulójában tízpontos győzelmet aratott a Conoil Motax KC Pápa, mely Tiszaújvárosból hozta el a pontokat.