24.2 C
Pápa
2021. július 31.
Kezdőlap Közélet

Közélet

Kalandozás a Pannonia Reformata falai között

A Pannonia Reformata Múzeum három tematikus tábort szervezett az idei nyárra. A harmadik tábor záróalkalmát ma délután tartották, ahol a gyerekek egy kvízjáték segítségével adtak számot a héten szerzett ismereteikről. A játékot Géniusz, az ótemplom egere vezette.

A kerek születésnaposokat köszöntötték a nyugdíjasok

A Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesületénél több éve hagyomány, hogy megköszöntik a 80 év feletti, kerek születésnapjukat ünneplő tagjaikat. A járványhelyzetre való tekintettel idén nem keresték fel az ünnepelteket, hanem a mai napra hívták meg őket az egyesület irodájába egy koccintásra, beszélgetésre.

Tantermi színdarab a családon belüli erőszakról

Szertelenül határok nélkül címmel kétéves komplex prevenciós programot indított a veszprémi Alkohol-Drogsegély Ambulancia. Ennek elemeként a Szent Anna Házban egy négy részből álló előadássorozat indult a Nézőművészeti Kft. közreműködésével.

Tábor az egészséges életmód jegyében

Ezen a héten újra táborozó gyermekek vették birtokba az Esterházy-kastély termeit, hétfő óta tart a kastély újabb tábori turnusa, ahol 19 gyermek vehet részt az egészséges életmódhoz kapcsolódó programokon, emellett angol nyelvi foglalkozások is színesítik az öt nap programkínálatát. A táborozókat ma a Tapolcafői Kertbarátkör látta vendégül a Forrás Tanösvényen.

Változás a háziorvosi ellátásban

Ujváry Hajnalka, Pápa Város Önkormányzatának Egészségügyi Alapellátási Intézete intézményvezetője arról tájékoztatta a Pápa és Vidékét, hogy a II. sz. háziorvosi körzethez - Danajka doktor volt körzetéhez - tartozó betegek ellátása 2021. augusztus 1-től az alábbiak szerint történik: 2021. augusztus 1-31. között a körzet betegeit dr. Hámori József látja el a Béke tér. 2. szám alatti rendelőben.

Informatikai tanfolyam időseknek

A Jókai Mór Városi Könyvtár 2008 óta szervez informatikai tanfolyamokat nyugdíjasoknak. A foglalkozásokon a résztvevők megismerkednek a számítógéppel, a laptoppal, megszerzik az alapvető használatukhoz szükséges információkat.

Sikeres volt a természettudományos szakkör a Gyurátz-iskolában

A Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola pályázatot nyújtott be a Nemzeti Tehetség Program felhívására a természettudományos szakkör lebonyolítására. Hajas Ildikó, a program koordinátora a Pápa és Vidékének elmondta, már több hasonlóan sikeres pályázatot tudhatnak maguk mögött.

Mozizás a szabadban

A …mint vízbe dobott kavics… TOP-os közösségfejlesztő pályázat keretében a Vajda Péter lakótelepi játszótérnél PikNik Mozi elnevezéssel szabadtéri mozizásra invitálták az érdeklődőket ma kora estétől.

A Szent Anna-templom búcsúját ünnepelték

A Szent Anna-templom búcsúját ezen a hétvégén ünnepelik. A búcsú programja szombat este a nagyszülőkért bemutatott szentmisével kezdődött. A búcsúi nagymisét ma délelőtt tartották, amelyen Salgó Ferenc címzetes esperes, kanonok, plébániai kormányzó mondott szentbeszédet, majd megáldotta a jubiláló házaspárokat.

Szórakozás, finom ízek és jótékonykodás

Hamarosan véget ér az idei nyár első városrészi napja, a Millenniumi Emlékparkban ezekben a percekben Dj Gregori gondoskodik a felsővárosiak jó hangulatáról.

Kövess minket

2,559RajongókTetszik
- Partnereink -

Legújabb cikkeink

Komoly gondokat jelent az illegális régészkedés

A Szakmai közösségi találkozók elnevezésű projekt keretében a Kékfestő Múzeumban nemrégiben indult régészeti előadássorozat harmadik összejövetelén a Várak, kincsek és rablók című előadást hallhatták a megjelentek Szabó Gábor, az ELTE Régészeti Karának docense tolmácsolásában.

Bemutatkoztak a Perutz nyári igazolásai

A Perutz-stadion klubházában rendezett szurkolói ankéton bemutatta nyáron szerződtetett játékosait a Perutz FC. Szintén ezen az alkalmon mesélt a felkészülésről és vázolta terveit a nyáron érkezett edző, Weitner Ádám.