16 C
Pápa
2022. augusztus 10.
Kezdőlap Közélet

Közélet

Honvédelmi bemutató a táborozóknak

A Kópé-Vár táborának harmadik turnusa színes és változatos programokat kínált a 22 résztvevő gyermeknek, akik a hétfőn kezdődött nyári tábor során megismerkedtek egymással és a Kópé-Várral.

Felmarták a Dózsa utca burkolatát

Ma aszfaltmaróval felbontották a Dózsa utca Hóvirág utca és Gyimóti út közötti szakaszát a tervezett munkaárok szélességében. Ez azt jelenti, hogy hamarosan ezen a területen folytatják a kivitelezők az ivóvízvezetékek cseréjét.

Rendőrjárőrképzés indul – A pápai kapitányságon is várják a jelentkezőket

Augusztus 15-ig lehet még jelentkezni a szeptember 1-jén induló rendőrjárőrképzésre. A rendőri hivatás iránt érdeklődők fogadására a Pápai Rendőrkapitányságon toborzóirodát alakítottak ki, ahol a toborzócsoport munkatársai fogadják az érdeklődőket.

Születésnapját ünnepelte a Várkertfürdő

Szülinapi bulival ünnepelte megnyitása 19. évfordulóját a Várkertfürdő. A változatos programkínálatban szerepelt többek között animációs foglalkozás, színes gyermekműsor, vízitorna, látványos búvárbemutató, ugrálóvár, emellett fellépett H. Szabó Andrea, valamint a Zsoodance, a Pápai Musical Stúdió és Lui, a világrekorder bűvész is.

Egy kicsit mindenki pápai

A Kékfestő Múzeumban július elején tartottak már egy tábort, Szín-Kópé címmel.  Az e heti turnusban az Egy kicsit mindenki pápai elnevezésű programon 20 gyermek vett részt, akikre egész héten számos színes és érdekes program várt.

Közel 200 szabálysértés egy hónap alatt

Csak júliusban közel 200 közlekedési szabálysértést rögzítettek a közterületi térfigyelő kamerák - közölte dr. Áldozó Tamás polgármester a közterület-felügyelet kimutatása alapján.

Megnyílt az Új Esély Központ

Nemrégiben nyitotta meg kapuit az ellátottak előtt a Kisfaludy utcában található Új Esély Központ, amely ötven szenvedélybeteg, illetve ötven mentális beteg részére biztosít – az étkezés kivételével – ingyenes nappali ellátást – tájékoztatta a Médiacentrumot Salamon Judit, az Új Esély Központ intézményvezetője.

Megérkeztek a tankönyvek a pápai gimnáziumokba

Közel 13 millió tankönyvet gyártottak le az új tanévre az Alföldi Nyomdában, ezeket augusztusban folyamatosan szállítják ki az iskolákba. A mai napon Pápán a Petőfi Sándor Gimnáziumban és a Türr István Gimnáziumban vették át a csomagokat.

Változás az üzemanyagár-sapka szabályozásában

Magántulajdonú gépjárművek, mezőgazdasági gépek és taxik esetében marad hatósági áras az üzemanyag – jelentette be néhány perccel ezelőtt Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter.

Szakszervezeti képzés a Pyros Vasas Alapszervezetnél

Csapatmegbeszélésre hívta a Pyros Vasas Alapszervezet a vezetőit és a választott tisztségviselőit. A programon többek között szó esett a cégek és a szakszervezet közötti problémákról is.

Kövess minket

3,592RajongókTetszik
- Partnereink -

Legújabb cikkeink

Pápai atléták a Gyulai Memorialon

A székesfehérvári Bregyó közi Atlétikai Centrumban rendezték a XII. Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjat, melyen a Pápai Atlétikai Club ifjú tehetségei is képviseltették magukat.

Honvédelmi bemutató a táborozóknak

A Kópé-Vár táborának harmadik turnusa színes és változatos programokat kínált a 22 résztvevő gyermeknek, akik a hétfőn kezdődött nyári tábor során megismerkedtek egymással és a Kópé-Várral.

Éjjeli edzés is színesítette az edzőtábort

Négynapos edzőtábort rendezett Ugodon a Griff SE. Az együtt töltött idő két célt szolgált: a karatékák egyrészt még jobban fel tudtak készülni az övvizsgára, a versenyzők pedig tovább tökéletesítették tudásukat a rájuk váró őszi megmérettetésekre.