2.8 C
Pápa
2021. október 28.
Kezdőlap Közélet

Közélet

Pályázatokat nyújt be a cigány nemzetiségi önkormányzat

A Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat mai ülésén a 2022. évi pályázatok benyújtásáról tárgyaltak  a megjelent képviselők. A nemzetiségi önkormányzat jövőre egy nyári tábort és egy hagyományőrző napot szeretne szervezni pályázati forrásból.

Katasztrófavédelmi gyakorlat

Október 28-án, csütörtökön várhatóan 15 és 17 óra között katasztrófavédelmi gyakorlatot tartanak Pápán, adta hírül közleményében a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség. A gyakorlat során riasztási és tájékoztatási feladatokat gyakorolnak a katasztrófavédelem szakemberei.

Kézműves alkotónap a Pannonia Reformatában

Egész napos kreatív foglalkozáson alkothattak azok a gyerekek, akik részt vettek a Pannonia Reformata Múzeum által szervezett kézműves alkotónapon. A programon Szabó-Nyulász Melinda művészeti vezető irányításával a résztvevők bábokat készíthettek használatból kivont tárgyakból.

Újabb elismerés az ESZI kollektívájának

A Veszprém Megyei Védelmi Bizottság már a pandémia előtt, 2017-ben létrehozta a Veszprém Megye Védelméért emlékplakett kitüntetést, mellyel a védekezés területén végzett kimagasló munkát ismerik el. Az elmúlt héten, a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság ünnepi ülésén azok a személyek és szervezetek vehették át az elismerést, akik a koronavírus-járvány időszakában komoly erőfeszítéseket tettek a járvány megfékezése érdekében és példaértékű helytállásról tettek tanúbizonyságot. A kitüntetettek közt volt Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye is.

Őszi papi koronagyűlés

A Veszprémi Főegyházmegyében – mint minden más egyházmegyében – a papságnak rendszeres továbbképzési alkalmakat szerveznek. Ezt papi koronának, gyűlésnek nevezik. Ma a pápai kerület papsága gyűlt össze a Szent Anna templomban, ahol dr. Udvardy György érsek mutatott be szentmisét a kerület papságával.

Pályaorientációs napok a Mezőben

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém Megyei Igazgatósága 2021 őszén pályaorientációs programsorozatot rendezett a Kisalföldi AC Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban az agrárium népszerűsítése érdekében.

Sudár Imrénét köszöntötték

Sudár Imréné Fódi Erzsébet 1931. október 23-án született Pápán. A köztiszteletben álló nyugalmazott pedagógust születésnapja alkalmából két volt tanítványa, dr. Áldozó Tamás polgármester és Unger Tamás alpolgármester is köszöntötte ma délután otthonában.

Megáldották a Szent József-kápolna felújított keresztjét

A Szent József-kápolna alapkövét 2003-ban tették le a felszámolt szovjet katonai temető helyén, a Külső-Veszprémi úton. Az elkészült kápolnát 2005. október 30-án áldotta meg dr. Márfi Gyula érsek. Ma délelőtt, a kápolna felszentelésének 16. évfordulóján hálaadó szentmisét tartottak.

Ellenzéki megemlékezés

A II. világháborút követő történések felidézésével kezdte megemlékező beszédét ma délelőtt a Magyar Pieta 1956 szobornál tartott hatpárti ellenzéki megemlékezésen Grőber Attila, a Jobbik-DK-MSZP-LMP-Párbeszéd-Momentum önkormányzati képviselője.

Egy jó ötlet, egy összefogó család és egy átgondolt támogatási program – Így született...

Csütörtökön tartotta a Pápához közeli Nagyalásonyban gazdálkodó Vándor család a Csillagkert Vendégház hivatalos átadóját, melyet egy speciális, mezőgazdaságot és vidékfejlesztést célzó európai uniós pályázati támogatás segítségével valósítottak meg 2020-ban.

Kövess minket

2,810RajongókTetszik
- Partnereink -

Legújabb cikkeink

Projektzáró rendezvényen összegezték a Zöld város I.  programot

Ma délután tartotta az önkormányzat a Zöld város I. beruházás zárórendezvényét, mely a projekt kötelező tájékoztatás és nyilvánosságbiztosítási feladatai között szerepelt. Az esemény helyszínéül a Várkert egyik teljesen átépített pontját, a Szent István úti lépcsőt választották.

Kossuth utca felújítás

Október 20-án megkezdődött a pápaiak többsége által leginkább várt beruházás, a Kossuth utca felújításának kivitelezése. Ennek kapcsán készített stúdióbeszélgetést a Pápa Városi Televízió dr. Áldozó Tamás polgármesterrel.

Veszprém megye védelméért ESZI megyei elismerés (Híradó 2021.10.27.)

Múlt hét csütörtökön idén másodjára kapott kitüntetést Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye. Az elismerést a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság ünnepi rendezvényén adták át.