9 C
Pápa
2021. május 9.
Kezdőlap Közélet

Közélet

Halálos baleset Pápa külterületén

Egy menetrend szerint közlekedő vonat és egy robbanómotoros roller ütközött egy Pápa külterületén lévő vasúti átjáróban - adta hírül nemrég a Police.hu.

Örömtánc és köszönet

Elhivatott szervezők, kilenc helyszín, több száz táncos és egy lelkes stáb. Röviden így foglalható össze a Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület ötlete nyomán létrejött videoklip, melyben az egészségügyi dolgozókért, a betegekért, a vírus elleni küzdelemben résztvevőkért táncolnak nyugdíjasok, tánccsoportok, egészségügyi dolgozók, a Jókai Mór Városi Könyvtár, a Kékfestő Múzeum, az Esterházy-kastély és a Jókai Mór Művelődési Központ munkatársai.

350 millió forint kompenzációt kapott a város

Összesen 23 milliárd forintot ad a Kormány a 25 ezer fő feletti településeknek a helyi iparűzési adó részleges elvonása miatt kieső önkormányzati bevételek pótlására - jelentette be tegnap a Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Pápa városa 350 millió forint kompenzációhoz jutott, erről dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és dr. Áldozó Tamás polgármester tartott sajtótájékoztatót nem sokkal ezelőtt a Városházán.

Változás a fogorvosi ellátásban

Május 1-jétől a 2. és 5. számú fogorvosi körzet rendelési ideje megváltozik, tájékoztatta hírportálunkat Ujváry Hajnalka, Pápa Város Önkormányzatának Egészségügyi Alapellátási Intézetének intézményvezetője.

Megújul a Türr-kollégium kerítése

Nemrégiben teljesen megújult, impozáns külsőt kapott a Türr István Gimnázium kollégiumának épülete s néhány hónapja megkezdődött a korábbi hiányos, nem túl esztétikus kerítés felújítása is. Egyházi Andrea, a Pápai Tankerületi Központ igazgatója a beruházás részleteiről tájékoztatta a Médiacentrumot.

Még várják a jelentkezőket a kertszépítő versenyre

A „…mint vízbe dobott kavics…” elnevezésű közösségfejlesztési TOP-os pályázat a város két legnagyobb lakótelepén, a Vajdán és volt Kiliánon zajlik. Ennek keretében hagyományteremtő szándékkal Kertészkedjünk közösen! címmel kertszépítő versenyt hirdetett Pápa Város Önkormányzata.

Nemzetközi gyakorlat Pápa térségében

Magyarországon tartott nemzetközi gyakorlat miatt megnövekedett hanghatásra és a megszokottnál nagyobb légiforgalomra kell számítani Pápa és Kenyeri térségében május 15-ig – olvasható az MH Pápa Bázisrepülőtér hírportálunkhoz eljuttatott közleményében.

Történelmet írtak ma az érettségizők

A tegnapi matematika után a történelemérettségivel folytatódott a tavaszi vizsgaidőszak. A középszintű írásbeli 180 percig tartott, a diákoknak egy központi feladatsort kellett megoldaniuk, amelynek első része egyszerű, rövid választ igénylő feladatokból, a második szöveges, kifejtendő feladatokból állt.

A pápai az év megyei tűzoltó-parancsnoksága

Dányi Béla tűzoltó dandártábornok, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a Tűzoltóság Napja alkalmából a 2020. év Veszprém Megye Hivatásos Tűzoltó-parancsnoksága elismerő címet adományozta a Pápai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságnak – olvasható a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján megjelent közleményben.

Sokak mumusa – Ma volt a matematikaérettségi

A mai napon a matematikatudásukról adtak számot a végzős középiskolások. A sokak számára mumusnak számító tantárgy középszintű írásbeli vizsgájára 180 perc állt a diákok rendelkezésére. A Médiacentrum délben a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma igazgatóját és diákjait kérdezte a matematikaérettségiről.

Kövess minket

2,463RajongókTetszik
- Partnereink -

Legújabb cikkeink

Halálos baleset Pápa külterületén

Egy menetrend szerint közlekedő vonat és egy robbanómotoros roller ütközött egy Pápa külterületén lévő vasúti átjáróban - adta hírül nemrég a Police.hu.

Makkai Miklósról nevezték el a tekecsarnokot

Makkai Miklós, az Elekthermax Pápai Vasas Sportegyesület néhai neves sportolója nevét viseli a Téglagyári úti sportcentrum új tekecsarnoka. A sportember azzal írta be magát a magyar sporttörténelembe, hogy 1980 júniusában a romániai teke-világbajnokságon párosban világbajnoki címet szerzett.

Újra nézők előtt játszik a Perutz FC

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 34. fordulójában „hatpontos” találkozó elé néz a Perutz FC, mely vasárnap 17:30-as kezdéssel a Bicske ellen igyekszik bezsebelni a bennmaradás szempontjából fontos három pontot.