16.2 C
Pápa
2021. szeptember 27.
Kezdőlap Közélet

Közélet

Iskolakezdés: Határtalanul

A Szent István Római Katolikus Általános Iskola negyven 8. osztályos tanulójával négynapos kiránduláson vettünk részt Erdélyben a Határtalanul pályázat keretében augusztus 30. és szeptember 2. között.

Emléktáblát avattak Nagy Lajos református lelkész tiszteletére

Ünnepi alkalomra gyűltek ma össze a hívek a református újtemplomban, hiszen ma tartották az Édenkert Református Óvoda új kicsinyeinek befogadó istentiszteletét. Ezt követően az 1921. szeptember 26-án Kéttornyúlakon született Nagy Lajos református lelkész emléktábláját avatták fel.

Falunapi mulatság Kéttornyúlakon

A játéké és a szórakozásé volt a főszerep ma Kéttornyúlakon, hiszen falunapi mulatságra hívtak kicsiket és nagyokat. A kora délután kezdődött programot futballmérkőzések, sportversenyek sora nyitotta. A sportpálya gyermekparadicsommá alakult, légvár, kreatív játékpark, szabadulószoba, babasarok és kézműves-foglalkozások vártak a gyerekekre.

Barokk forgatag az Esterházy-kastély udvarán

Miután délelőtt a gólyalábasok visszaszerezték a sötét erőtől a Napot és a Holdat, délután Mátyás király érkezett az Esterházy-kastély udvarára, a Pápai Barokk Vigasságok vendégeként.

Tragédia a Várkertben

Értesüléseink szerint ma reggelre holtan találtak egy férfit a várkerti zenepavilonnál, úgy tudjuk, a fiatalember felakasztotta magát.

Dömötör Csaba a Polgári Körben

Dömötör Csaba országgyűlési képviselő, miniszterhelyettes, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára volt a Pápai Polgári Kör szeptemberi összejövetelének vendége, aki beszélt az ország jelenlegi helyzetéről, a különböző kormányzati döntésekről, gazdasági kérdésekről és a közelgő választásról is.

Terményünnep a Huszár lakótelepi óvodában

A szüret jegyében telt ez a hét a Pápai Városi Óvodák Huszár lakótelepi Tagóvodájában. Számos érdekes program várt a gyerekekre, megismerkedtek a szüreti szokásokkal, hagyományokkal. A rendezvény zárasaként családi délutánra hívták ma a szülőket az óvoda udvarára.

Dömötör Csaba: Magyarország és Pápa városa is gyarapodó időszakát éli

Elismeréssel szólt a város fejlődéséről mai pápai látogatásán Dömötör Csaba országgyűlési képviselő, miniszterhelyettes, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. A dr. Kovács Zoltánnal és dr. Áldozó Tamással folytatott egyeztetés után tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, bár nehéz időszak után van az ország és Pápa városa is, mégis gyarapodó időszak ez a mostani.

Dömötör Csaba államtitkár járt Pápán

Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő vendégeként látogatott városunkba ma délután Dömötör Csaba országgyűlési képviselő, miniszterhelyettes, a Miniszterelnöki Iroda parlamenti államtitkára. A politikust a Városházán dr. Áldozó Tamás polgármester üdvözölte.

Bakony-ér, egészségügy és előválasztás – Süle Zsolt sajtótájékoztatója

A legutóbbi képviselő-testületi ülés néhány napirendi pontjával kapcsolatban mondta el véleményét és az ellenzéki előválasztásról is szólt mai sajtótájékoztatóján Süle Zsolt, a Jobbik-DK-MSZP-LMP-Párbeszéd-Momentum önkormányzati képviselője.

Kövess minket

2,712RajongókTetszik
- Partnereink -

Legújabb cikkeink

A megengedett sebesség duplájával közlekedett a férfi, a rendőrök intézkedés alá vonták

A pápai rendőrök 2021. szeptember 23-án este Pápa egyik utcájában hajtottak végre sebesség-ellenőrzést, amikor a megengedett 50 km/h legnagyobb sebesség hatálya alatt egy 101 km/h-val haladó személygépkocsira figyeltek fel. A személyautó 18 éves nyirádi sofőrjét megállították és igazoltatták, majd vele szemben kilencvenezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki.

Iskolakezdés: Határtalanul

A Szent István Római Katolikus Általános Iskola negyven 8. osztályos tanulójával négynapos kiránduláson vettünk részt Erdélyben a Határtalanul pályázat keretében augusztus 30. és szeptember 2. között.