15 C
Pápa
2022. október 1.
Kezdőlap Közélet

Közélet

Kettős ünnepet ül a nyugdíjas-egyesület

Több mint ötszáz szépkorú pápai polgár tölti együtt a mai napot a Városi Sportcsarnokban. Ünnepel a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete, méghozzá kettős ünnepet: egyrészt a szervezet megalakulásának 30. évfordulóját, másrészt az idősek világnapját.

Emlékdiplomás pedagógusokat köszöntött a város

65 és 70 évvel ezelőtt diplomázott pedagógusokat köszöntött ma délután a Városházán az önkormányzat. A pedagógus emlékdiploma-átadó ünnepségen Unger Tamás alpolgármester üdvözölte a jubiláló tanárokat.

Változatos programok a munkácsys diáknapon

A Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola diákönkormányzata minden évben megszervezi a diáknapot, melyen az intézmény minden osztálya részt vesz. Az egész napos vidám eseményt ma tartották az iskolában.

Ismét összejöttek az építőiparban dolgozók

54. alkalommal várta kötetlen beszélgetésre és vidám együttlétre az építőiparban dolgozókat a Műszaki Nap, melynek ezúttal is a Döbrönte volt a helyszíne. A kivitelező cégeken túl idén is örömmel látták a tervezőket, az ellenőrző és építési hatóságok képviselőit, sőt az építőanyag-kereskedelemmel foglalkozó vállalkozásokat is.

Hétvégén startol a népszámlálás

A részvétel kötelező, de online is válaszolhatunk. A KSH minden magyarországi lakcímre felkérő levelet küld a napokban. Ezt semmiképp ne dobja ki! Van benne egy 12 jegyű kód, amivel az online felületre tud majd belépni.

Változnak az iskolai szünetek

A Kormány több fontos döntést is hozott a legutóbbi kormányülésen, többek közt az iskolai szünetekkel kapcsolatban is változás várható – erről is beszélt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai Kormányinfón.

Mezős diákok Portugáliában

A Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium 7 diákja és Vadicsku Szabolcs szaktanár, az Erasmus programnak köszönhetően szeptember 17-én Portugáliába utaztak – tájékoztatta a Médiacentrumot Fehér Zsófia, az iskola igazgatóhelyettese.

Kerékpárokat és Nordic walking botokat kapott a nyugdíjas-egyesület

Idősbarát önkormányzati díjat kapott Pápa Város Önkormányzata a tavalyi év végén. A cím elnyerésével 1,5 millió forint pénzdíj is járt, ezt az időskorúak támogatására fordította az önkormányzat.

Tóth Emil 90 évesen is örül az életnek

Tóth Emilt, az ESZI Vörösmarty úti Otthonházának 90 éves lakóját köszöntötték ma az intézményben lakótársai, családtagjai, az ESZI vezetői és dr. Áldozó Tamás polgármester. A jó szellemi és testi egészségnek örvendő ünnepelt vidám hangulatban töltötte a délutánt szerettei körében, az ünnepségről nem hiányzott a torta, a pezsgős koccintás, a kedves köszöntő szavak és persze a dalolás sem.

A várkerti ösvények titkos meseházikói

Nyolc kicsi faházikó került a Várkertbe. A Pápai Városi Óvodák egyik projektje ez, hisz a házikók érdekes feladatokat rejtenek két ösvény mentén. A kisházak ünnepélyes átadását ma tartották.

Kövess minket

3,592RajongókTetszik
- Partnereink -

Legújabb cikkeink

Perutz FC: Hat gól két félidőre osztva

Kiütéses győzelemmel folytatta a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságot a Perutz FC. A pápai együttes a nyeretlen Balatonfűzfő otthonában az első és a második félidőben egyaránt három gólt szerezve gyűjtötte be a három pontot.

Kettős ünnepet ül a nyugdíjas-egyesület

Több mint ötszáz szépkorú pápai polgár tölti együtt a mai napot a Városi Sportcsarnokban. Ünnepel a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete, méghozzá kettős ünnepet: egyrészt a szervezet megalakulásának 30. évfordulóját, másrészt az idősek világnapját.

Az égig érő mesefa a könyvtárban

A magyar népmese napját Benedek Elek születésnapján, vagyis szeptember 30-án ünnepeltük. A Jókai Mór Városi Könyvtárba ennek kapcsán Az égig érő mesefa címmel szerveztek játékos délelőtti programot, melynek fókuszában a népmesék álltak.