25 C
Pápa
2022. június 29.
Kezdőlap Közélet

Közélet

Baleset a 83-ason

Nem sokkal ezelőtt árokba hajtott és a tetejére borult egy személyautó a 83-as főút 36-os kilométere közelében.

Petőfi örök

Petőfiről, életének utolsó hónapjairól, napjairól, óráiról tartott előadást Rozgonyiné Csepregi Annamária tanárnő a Petőfi Városbarát Egylet legutóbbi összejövetelén. Az ülés helyszíne ezúttal is a katolikus iskola könyvtárterme volt.

A rendőrségen jártak a táborozók

A Jókai Mór Művelődési Központ az idei nyáron három tábort szervez. A jól bevált helyszín, a Kópé-Vár sok elfoglaltságot biztosít a gyerekeknek, hiszen rengeteg játék található ott. A tábor programját Nagyné Hammer Szilvia közösségszervező és Somogyiné Böröczky Szilvia kulturális szervező állították össze.

Pénteken zárva lesznek a rendelők

Július 1., péntek Semmelweis-nap, mely az egészségügy területén dolgozók számára munkaszüneti nap. A háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi rendelők, valamint  a védőnői szolgálat munkatársai nem dolgoznak ezen a napon – tájékoztatta hírportálunkat Ujváry Hajnalka, Pápa Város Önkormányzatának Egészségügyi Alapellátási Intézete intézményvezetője.

Spóroljunk az ivóvíz-felhasználással!

A rendkívüli kánikulai időjárás miatt a Pápai Vízmű Zrt. vízbázisán működő berendezések maximális kapacitással működnek. Éppen ezért arra kérik a felhasználókat, hogy az alapvető ivóvízigények biztosíthatósága érdekében spóroljanak az ivóvíz felhasználásával.

Lezárták a Dózsa György utcát

A Pápai Vízmű Zrt. ma reggel megkezdte a várost ellátó 300-as ivóvízvezeték rekonstrukcióját a Dózsa György utcában az Aradi és Szalmavári utca közötti szakaszon. Ehhez első lépésben felmarták a leendő vezeték nyomvonalát, az aszfaltmaró azonban egészen a Hóvirág utcáig dolgozott, hiszen hamarosan majd itt is kicserélik a vízvezetéket.

Figyelem, napokig komoly hőség várható!

Az országos tisztifőorvos június 27-én, hétfőn 0 órától június 30-án, csütörtökön 24 óráig harmadfokú hőségriasztást rendelt el – olvasható a Nemzeti Népegészségügyi Központ és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint mától fokozódik a hőség, a jövő héten már 38 fokos maximumokat is mérhetünk.

Hamisítatlan kertmozi hangulat a Fellner udvarban

Van annak egy különleges bája, ahogy lassan besötétedik, megjelennek a csillagok, enyhül a nyári nap forrósága, közben pedig popcornnal és hideg frissítővel a kezünkben, kényelmes nyugágyakban várjuk, hogy elinduljon a vetítés. Ha mindez a történelmi belváros falai között, a Múzeumok Éjszakája leple alatt történik, talán még izgalmasabb a szabadtéri mozizás élménye.

A Hagyományok Hegye is népszerű volt a Múzeumok Éjszakáján

Aki a Múzeumok Éjszakáján nyüzsgés után vagy helyett a természetbe vágyott, a Hagyományok Hegyén Tóth Kálmán és csapata várta. A látogatók a kilátóból gyönyörködhettek az esti fényekben, de sétálhattak a Természet Ösvényén, s megtekinthették az avar kiállítást is.

Lépcsőtúra a Múzeumok Éjszakáján

Különleges túra keretében, 210 lépcsőfok megmászása után szemet gyönyörködtető panoráma tárul azon érdeklődők elé, akik a Múzeumok Éjszakáján ellátogatnak a víztoronyba. A program során a látogatók megismerkedhetnek a víztorony építésének történetével, az ivóvíz-szolgáltatásban betöltött szerepével.

Kövess minket

3,520RajongókTetszik
- Partnereink -

Legújabb cikkeink

Baleset a 83-ason

Nem sokkal ezelőtt árokba hajtott és a tetejére borult egy személyautó a 83-as főút 36-os kilométere közelében.

Rangos atlétikaversenyt rendeznek városunkban

Július 2-án és 3-án a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ), a Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíj szervezőbizottsága, a Pápai Atlétikai Club (PAC) és a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) együttműködése nyomán nemzetközi atlétikaverseny helyszíne lesz Pápa.

Petőfi örök

Petőfiről, életének utolsó hónapjairól, napjairól, óráiról tartott előadást Rozgonyiné Csepregi Annamária tanárnő a Petőfi Városbarát Egylet legutóbbi összejövetelén. Az ülés helyszíne ezúttal is a katolikus iskola könyvtárterme volt.