6 C
Pápa
2020. október 30.
Kezdőlap Közélet

Közélet

Változik a közlekedés rendje az alsóvárosi temetőnél

Mindenszentek ünnepének idejére megváltozik a közlekedés rendje az alsóvárosi temetőnél - tájékoztatta a Médiacentrumot Szabó Péter rendőr főhadnagy, a Pápai Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadója.

Szabálytalan csapadékvíz-bekötéseket keresnek

Tegnap óta a város több pontján feltűntek a Vízmű szakemberei, akik a szennyvízcsatornába füstöt vezettek, majd a környező utcák ereszcsatornáit kémlelve járták a közterületeket. A Médiacentrum utánajárt, milyen vizsgálatot végeznek.

300 millió forint kormánytámogatás pápai turisztikai fejlesztésekre

Még az idei évben 200 millió forinttal támogatja a magyar kormány a fürdőhotel építésének előkészítését és 90 millió forint forrást biztosít a Várkert Thermal Camping fejlesztésére – derült ki nem sokkal ezelőtt a Várkertfürdőben tartott sajtótájékoztatón, melyen jelen volt Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese is.

Folyamatosan emelkednek az esetszámok, rendkívüli szünet az egyik óvodában

Dr. Áldozó Tamás polgármester ma kora délutáni sajtótájékoztatóján elmondta, a városban terjedő koronavírus-járvány miatt több intézményük is érintetté vált.

Bezárt a Szivárvány Óvoda

A Szivárvány Óvoda egyik dolgozójának koronavírus tesztje pozitív lett, ezért az érintett csoportban dolgozók, az oda járó gyermekek, valamint az óvoda teljes technikai személyzete karanténba került. Így azonban nem biztosítható az óvoda működése, ezért az Oktatási Hivatal október 27-étől október 30-áig rendkívüli szünetet rendelt el – tájékoztatta a Médiacentrumot Csákvári Judit, a Pápai Városi Óvodák intézményvezetője.

Baleset az Esterházy úton

A Médiacentrum információi szerint nemrégiben közlekedési baleset történt az Esterházy úton, melynek résztvevői egy kismotor és egy személyautó voltak. A helyszínelés jelenleg is tart, kérjük, az arra haladók fokozott figyelemmel közlekedjenek!

Pápai származású diplomata a Krakkói Főkonzulátus élén

Dr. Gerencsér Tibort sokan ismerhetik városunkban, hiszen élete első 18 évét Pápán töltötte, ide járt általános iskolába és középiskolai tanulmányait is itt végezte. Az egyetemi évek, majd a munkája elszólították szülővárosából, sőt, egy időre az országból is, de mindig szeretettel gondol Pápára.

Baleset a Jókai utcán

A Médiacentrum információi szerint néhány perccel ezelőtt baleset történt a Jókai utca 63. szám közelében. A helyszínen torlódás, útlezárás nincs. Az arra haladók fokozott körültekintéssel közlekedjenek!

Változás a védőnői ellátásban

Az Anna tér 10. szám alatti védőnői körzet védőnői bizonytalan ideig nem nyújtanak személyes ellátást – tájékoztatta a Médiacentrumot Ujváry Hajnalka, Pápa Város Önkormányzatának Egészségügyi Alapellátási Intézete intézményvezetője, aki hozzátette, a védőnők a már ismert mobilszámokon munkaidőben elérhetők.

Nem működik a jelzőlámpa a Somlai úton

Munkatársunk nemrégiben észlelte, hogy nem működik a jelzőlámpa a Somlai út – Erkel utca kereszteződésében. A Városgondnokságtól azt az információt kaptuk, hogy amint észlelték a hibát, felvették a kapcsolatot a kivitelező céggel.

Kövess minket

876RajongókTetszik
- Partnereink -

Legújabb cikkeink

2020. október 29.: 244-en vannak karanténban

Dr. Áldozó Tamás polgármester tegnap kora délután tartott járványügyi sajtótájékoztatója idején 67 zárlat, 60 elkülönítés és 119 járványügyi megfigyelés volt hatályban. Szerda kora estig további határozatok születtek, újabb karanténok elrendeléséről és feloldásáról döntött a hatóság, így október 28-án este 71-en voltak zárlat alatt, 55-re csökkent a hatályban lévő elkülönítő határozatok száma, a járványügyi megfigyelés alá vontak száma pedig 123-ra emelkedett.

Közgyűlés a Pápai Művelődéstörténeti Társaságnál

A Pápai Művelődéstörténeti Társaság ma tartott közgyűlésén a megjelentek beszámolót hallhattak a tavalyi év eseményeiről, illetve az idei év terveiről is beszéltek.

Egyéni és csapat tollaslabda sikerek

Utánpótlás ranglistaversennyel és csapatbajnoki fordulóval folytatódott az őszi szezon a Kilián DSE tollaslabdázói számára, akik Cegléden nyolc versenyszámban két arany-, két ezüst- és két bronzéremmel gazdagodtak.