9 C
Pápa
2021. február 28.
Kezdőlap Koronavírus

Koronavírus

Egyetemistaként a frontvonalban

Répás Fanni és Tóth Dorina egyetemisták. Fanni a gyógyszerészet, Dorina az orvostudomány titkaival ismerkedik immár harmadik éve a Pécsi Tudományegyetemen. A koronavírus-járvány idő előtt megismertette őket hivatásuk legfontosabb vezérfonalával, azzal a kötelezettséggel, hogy a legnehezebb körülmények között is feladatuk, hogy segítsenek.

Tünetmentesek a beoltott idősek

Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézményének idősek otthonaiban az elmúlt héten megkapták a védőoltást azok a lakók és dolgozók, akik előzetesen jelezték igényüket. Szalainé Tihanyi Andrea intézményvezetőtől megtudtuk, a Vörösmarty úti otthonházban százszázalékos volt a lakók oltási aránya, és a dolgozók többsége is igényelte az oltást.

Kezdődik a lakosság oltása

A mai nap folyamán megérkezett az érintett pápai háziorvosi praxisokba a koronavírus elleni oltóanyag, így a napokban megkezdődhet a 80 év felettiek oltása a városban – mondta el a Médiacentrum kérdésére Ujváry Hajnalka, Pápa Város Önkormányzatának Egészségügyi Alapellátási Intézete intézményvezetője.

Ők mindannyian – mindannyiunkért

A minap arról adhattunk hírt, hogy Pápán is megkezdődött az idősek otthonaiban élők oltása. Miközben összeesküvés-elméletek sora születik a különféle vakcinákkal kapcsolatban, s valóságos oltásellenes mozgalmak alakulnak ki, azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a Vörösmarty úti otthonban, ahol még nem volt koronavírusos megbetegedés, a lakók közel 100 százaléka igényelte az oltást.

Megkezdődött az oltás az ESZI-ben (Cikkünket frissítettük)

A mai napon megkezdődött a koronavírus elleni oltás az ESZI idősek otthonaiban. Elsőként a Barát utcai, majd a Teveli úti otthonban kaphatták meg az oltóanyagot az idősek és az intézmény dolgozói.

Tegnap volt egy éve…

Tegnap volt egy éve, hogy a hírekből arról értesülhettünk, hogy Vuhant, ezt a 11 milliós kínai nagyvárost egy új, gyorsan terjedő, nehezen gyógyítható tüdőgyulladást...

Nem kap járványügyi adatokat az önkormányzat – Az ESZI és a Várkertfürdő is érintett

- Az elmúlt héten megváltozott az eljárásrend, megváltozott a kommunikáció a kormányhivatal és a város önkormányzata között, ezért a hétvége óta az önkormányzat nem...

2020. november 2.: 50 alatt a járványügyi megfigyelés alatt állók száma

A vasárnapi adatokhoz képest kevés változás történt a pápai járványügyi helyzetben az elmúlt egy napban.

2020. november 1.: 73/43/66 – Így változott a járványhelyzet a hétvégén

Pénteken este összesen 228-an voltak karanténban városunkban, vasárnap estére ez a szám 182-re mérséklődött.

2020. október 30.: 6 új fertőzött, 5 gyógyult

Az elmúlt 24 órában 6 pápai koronavírustesztje bizonyult pozitívnak, de 5 fő meggyógyult a fertőzésből, így a csütörtöki 73-ról ma estére 74-re emelkedett az igazolt pozitív esetek száma városunkban.

Kövess minket

2,344RajongókTetszik
- Partnereink -

Legújabb cikkeink

Gasztos a 95. percben döntött

Győzelemmel kezdte az NB III nyugati csoportjának tavaszi idénynyitóját a Perutz FC, mely a télen szerződtetett Gasztos Martin hosszabbításban szerzett góljával 1-0-ra legyőzte a Tatabányát.

Postázzák a gépjárműadóról szóló határozatokat

A gépjárműadóval kapcsolatos adóztatási feladatokat az idei évben már a Nemzeti Adó- és Vámhivatal látja el. A Magyar Posta a NAV megbízásából február közepétől kézbesíti a gépjárműadóról szóló határozatokat – olvasható a Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóság nemrégiben kiadott közleményében.

Tollaslabdaérmek Ceglédről

A felnőtt sikerek után utánpótlás vonalon is szép eredményeket értek el a Kilián DSE tollaslabdázói, akik Cegléden három kategóriában hét alkalommal állhattak dobogóra, kétszer a legmagasabb fokra.