14 C
Pápa
2022. május 22.
Kezdőlap Koronavírus

Koronavírus

Rendkívüli oltási akció

Az Országos Oltási Munkacsoport rendkívüli oltási akciót hirdetett meg a mai napra. Pfizer-oltásra lehetett jelentkezni az EESZT rendszerén keresztül.

Mi beoltattuk magunkat

A Médiacentrum munkatársaiként a koronavírus-járvány kezdete óta rendszeresen hírt adunk a járvánnyal kapcsolatos intézkedésekről, nyomon követjük az adatok alakulását, naprakész információkkal szolgálunk a nézőknek és az olvasóknak a védekezéssel kapcsolatosan. Mindeközben tudósítunk a város és környéke aktuális eseményeiről. Munkánk során számtalan helyszínen járunk és sok emberrel találkozunk. Kollégáink közül szinte mindenki megkapta már legalább az első oltását, most elmondjuk olvasóinknak, miért tartottuk ezt fontosnak.

A nyitás újabb lépései

A magyar oltási program európai összehasonlításban is kiemelkedően eredményes. Ez lehetővé teszi, hogy újabb lépéseket tegyünk a mindennapi élet és a gazdaság újraindítása érdekében. Amikor a beoltottak száma eléri a 4 milliót, új intézkedések lépnek életbe. Ezen intézkedések jelentős része védettséghez – védettségi igazolványhoz – kötött – olvasható a kormány.hu-n ma megjelent közleményben.

Újabb enyhítések következnek

Pénteken nagy valószínűséggel elérjük a 3,5 milliós átoltottságot, így következhet az enyhítések újabb lépcsőfoka, jelentette be néhány perccel ezelőtt a Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Az enyhítések következő körében szombattól nyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai, a kijárási tilalom kezdete pedig 23 órára módosul.

Mi a véleménye az újabb enyhítésekről?

Jövő hétfőn, vagyis április 19-én az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatai nyitnak ki, május 10-én pedig az általános iskolák felső tagozatai és a középiskolák – tájékoztatott tegnap a miniszterelnök a kormányülés legfontosabb döntéseiről a közösségi oldalára feltöltött videóban. Ennek kapcsán a belvárosban arról kérdeztük a járókelőket, mi a véleményük az enyhítésekről.

Hamarosan nyithatnak a teraszok, részleges iskolanyitás

Mára több mint hárommillióan kapták meg hazánkban a koronavírus elleni oltást. A kormány az újraindítás következő lépcsőfokát 3,5 millió beoltott után vezeti be – jelentette be néhány perccel ezelőtt videóüzenetében Orbán Viktor miniszterelnök.

Jó ütemben halad a pápaiak oltása

„A kollégám 30 éves és tegnap oltották, én meg 60 évesen hiába várom az orvosom hívását.” Mostanság többször találkozhatunk a közösségi média felületein hasonló bejegyzésekkel. Azért, hogy jobban megértsük az oltások szervezésének folyamatát és pontosabb képet kapjunk a pápai helyzetről, Ujváry Hajnalkától, Pápa Város Önkormányzatának Egészségügyi Alapellátási Intézete intézményvezetőjétől kértünk tájékoztatást.

Kezdődhet az enyhítés

A mai napon mérföldkőhöz érkeztünk, elértük a 2,5 milliós oltásszámot, így holnaptól az előzetesen bejelentett rend szerint megkezdődhetnek az enyhítések.

Rendelet a korlátozások lépcsőzetes feloldásáról és az óvodák, iskolák nyitásáról

A Magyar Közlöny 51. számában megjelent A védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első fokozatáról szóló kormányrendelet. Ennek értelmében 2,5 millió Covid-19 elleni oltóanyag beadását követően több enyhítés is életbe lép.

Mobiltelefonokat biztosítanak a háziorvosoknak

Pápa Város Önkormányzata a koronavírus-járvány idejére segítséget nyújt az alapellátásban dolgozóknak. Dr. Áldozó Tamás polgármester ennek kapcsán a Médiacentrum kérdésére elmondta, más városban már működő gyakorlatnak megfelelően azt kérték a háziorvosok, hogy biztosítsanak mobiltelefonokat számukra, természetesen előfizetéssel.

Kövess minket

3,338RajongókTetszik
- Partnereink -

Legújabb cikkeink

Baán Éva Örökségért-díjas

Ma délután az együttesvezetők köszöntésével folytatódott a XX. Országos Ifjúsági Néptánctalálkozó a Jókai Mór Művelődési Központban. Megható pillanata volt a rendezvénynek, amikor Sikentáncz Szilveszter táncművész, koreográfus, az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület elnöke hosszú évek óta végzett fáradhatatlan munkája elismeréseként Örökségért-díjat adott át Baán Évának.

Gyilkosság a krimifesztiválon – Megjelent Megyeri Judit újabb könyve

A romantikus krimiket író tapolcafői származású Megyeri Judit alias Jud Meyrin újabb könyve május elején jelent meg Gyilkosság a krimifesztiválon címmel. Ezt mutatta be ma délután az érdeklődőknek.

Idén utoljára utazik idegenbe a Perutz FC

Felszabadult játékot hozhat a Perutz FC idei szezonjának utolsó idegenbeli találkozója, hiszen a házigazda Kelen az előző fordulóban matematikailag is bebiztosította bennmaradását, és az is eldőlt, hogy a pápaiak közvetlenül az élmezőny mögött zárnak.