15 C
Pápa
2022. október 1.
Kezdőlap 2020 december

Havi cikkek: december 2020

Éjfélkor engedjük ki otthonainkból ezt az évet!

Szilveszter, az a nap, amikor az óévtől búcsúzunk, Szent I. Szilveszter pápáról kapta a nevét, aki 335-ben ezen a napon hunyt el Rómában. Szilveszter és újév napjához számos babona kötődik, melyek közül néhányat most felidézünk.

Különös szilveszter

Az elmúlt években sokan fergeteges, táncos bulikban, gyakran távol az otthonuktól töltötték az év utolsó óráit, ám ebben az évben ez a járványhelyzet miatt egészen máshogy alakul. Nem lesz a Fő téren és az utcákon közös ünneplés, koccintás, elmaradnak a nagy baráti partik és a hagyományos ostormenet, valamint a szilveszteri futás is.

Dr. Töreki-Vörös Ibolya tovább dolgozik a városért – Januártól dr. Havrilla Gyula vezeti a...

Ahogy arról korábban már hírt adtunk, prof. dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere január 1-jétől dr. Töreki-Vörös Ibolyát, a Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelő főigazgatóját bízta meg a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház vezetésével.

Rendhagyó ostormenetet tart idén a Hét Csillag Egyesület

A koronavírus-járvány miatt idén elmarad a városban a Hét Csillag Kulturális és Sport Egyesület szervezésében az óévi ostormenet, ám ez nem jelenti azt, hogy ostorcsattogtatás nélkül zárulna az év.

Változások a jó tanulók, jó sportolók díjazásában

Pápa Város Önkormányzata a jó tanulmányi eredményeket vagy országos sportsikereket elért diákok mellett mostantól azokat a tanulókat külön is díjazza, akik átlag feletti tanulmányi és sporteredményeket érnek el.

Kupakot gyűjtöttek a Fáy óvodások

Mint arról már korábban beszámoltunk, október elején kupakgyűjtő szívet helyeztek el a Tourinform iroda előtt a Fidelitas helyi csoportjának kezdeményezésére. A fém szív nagy népszerűségnek örvend, a mai napig 65-70 zsák telt meg a műanyag kupakokkal.

Regdon László a város új rendőrkapitánya

2021. január 1-jétől Regdon László rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos lesz a Pápai Rendőrkapitányság vezetője. Személyzeti parancsát nem sokkal ezelőtt ismertették a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon tartott szűk körű ünnepségen.

Földrengés volt Pápán (frissítve)

Érezhetően megmozdult a föld néhány perccel ezelőtt. Pápán és több környező településen, de a Dunántúl több pontjáról is jelezték, hogy enyhe földrengés volt érzékelhető....

Eltörött egy gázkémény az erős szélben

Viharos szél tombolt az elmúlt napokban Pápán. Több helyen letört faágak nehezítették a közlekedést. - Pápa környékén nem volt tegnap vihar okozta károkkal összefüggésben tűzoltói beavatkozás – tájékoztatta a Pápa és Vidékét Csondor Henrietta tűzoltó hadnagy, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Felnőtt háziorvosok helyettesítése

A héten több felnőtt háziorvos is szabadságon van, tájékoztatta a Pápa és Vidékét Ujváry Hajnalka, Pápa Város Önkormányzatának Egészségügyi Alapellátási Intézete intézményvezetője.

Kövess minket

3,592RajongókTetszik
- Partnereink -

Legújabb cikkeink

Negyvenéves a karate Pápán

Közös edzéssel és vacsorával ünnepelte a Griff SE a pápai kyokushin karate megalakulásának negyvenedik évfordulóját. A jeles eseményre minden olyan tagot vártak, aki az elmúlt négy évtizedben rövidebb vagy hosszabb időre megfordult a pápai dojoban.

Perutz FC: Hat gól két félidőre osztva

Kiütéses győzelemmel folytatta a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságot a Perutz FC. A pápai együttes a nyeretlen Balatonfűzfő otthonában az első és a második félidőben egyaránt három gólt szerezve gyűjtötte be a három pontot.

Kettős ünnepet ül a nyugdíjas-egyesület

Több mint ötszáz szépkorú pápai polgár tölti együtt a mai napot a Városi Sportcsarnokban. Ünnepel a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete, méghozzá kettős ünnepet: egyrészt a szervezet megalakulásának 30. évfordulóját, másrészt az idősek világnapját.