15 C
Pápa
2022. október 1.
Kezdőlap 2021 január

Havi cikkek: január 2021

Ők mindannyian – mindannyiunkért

A minap arról adhattunk hírt, hogy Pápán is megkezdődött az idősek otthonaiban élők oltása. Miközben összeesküvés-elméletek sora születik a különféle vakcinákkal kapcsolatban, s valóságos oltásellenes mozgalmak alakulnak ki, azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a Vörösmarty úti otthonban, ahol még nem volt koronavírusos megbetegedés, a lakók közel 100 százaléka igényelte az oltást.

Féléves kihagyás után tértek vissza a pályára

A hét utolsó napján az U9-es és U10-es korosztálynak rendezett teremlabdarúgó-tornát a Pápai Egyesített Labdarúgó Club. Délelőtt a 2012-esek, délután a 2011. január elseje után születettek játszottak körmérkőzéses mini tornát, ahol a szombati alkalomhoz hasonlóan a nap végén ezúttal sem rangsoroltak a megjelent csapatok között.

30. nap

Január 1-én kaptam meg a koronavírus elleni oltásomat és ennek örömére naplót indítottam, hogy mi történik velem nagyban és molekuláris szinten a következő 30...

Pályán a legkisebbek

Zárt kapuk mögött, a Magyar Labdarúgó Szövetség ide vonatkozó egészségvédelmi protokolljait betartva a Pápai Egyesített Labdarúgó Club két utánpótlástornát rendezett.

Kilenc vadgesztenyefa

Kilenc vadgesztenyefát távolít el a Szalmavári utcából a Városgondnokság - közölte Bakó István igazgató a Médiacentrummal. A növények eltávolítására az önkormányzat kért és kapott engedélyt a tavalyi fakopp vizsgálatok alapján. A kivágandó fák betegek, törzsük, ágaik korhadtak, üregesek, több közülük a légvezetékeknek volt útjában, így hosszú éveken át egyik oldalukat folyamatosan csonkolták.

Négy Perutz-gól a balatonfüredi kapuban

Csoportbéli riválisa otthonában játszotta első idegenbeli felkészülési találkozóját a Perutz FC. A balatonfüredi sporttelepen Takács Gábor csapata kétgólos hátrányból felállva 4-2-es sikert aratott.

29. nap

Január 1-én kaptam meg a koronavírus elleni oltásomat és ennek örömére naplót indítottam, hogy mi történik velem nagyban és molekuláris szinten a következő 30...

Meghosszabbítják a pápai repülőtér futópályáját

A 2020. november 11-i Magyar Közlönyben jelent meg az a kormányhatározat, amely az állami repülések céljára szolgáló pápai repülőtér fejlesztése miatt szükségessé váló vasúti fejlesztésekhez szükséges források biztosításáról tájékoztat. Ez azt jelenti, hogy a pápai repülőtér futópályájának meghosszabbítása a megvalósítási szakaszba léphet.

9 fát vágnak ki a Szalmavári utcán (Híradó 2021.01.29.)

Jövő héten folytatja a fasor megújítási munkákat a városban a Városgondnokság. Az Esterházy úti beteg fák eltávolítása után most a Szalmavári úton lévő vadgesztenye...

Kitüntették az életmentő katonát (Híradó 2021.01.29.)

Nagy Ádám a Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülőtér főtörzsőrmestere nyelvtudásának köszönhetően megmentette egy svéd kisfiú életét. Az eset tavaly decemberben a várkertben történt. A gyermeknél...

Kövess minket

3,592RajongókTetszik
- Partnereink -

Legújabb cikkeink

Negyvenéves a karate Pápán

Közös edzéssel és vacsorával ünnepelte a Griff SE a pápai kyokushin karate megalakulásának negyvenedik évfordulóját. A jeles eseményre minden olyan tagot vártak, aki az elmúlt négy évtizedben rövidebb vagy hosszabb időre megfordult a pápai dojoban.

Perutz FC: Hat gól két félidőre osztva

Kiütéses győzelemmel folytatta a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságot a Perutz FC. A pápai együttes a nyeretlen Balatonfűzfő otthonában az első és a második félidőben egyaránt három gólt szerezve gyűjtötte be a három pontot.

Kettős ünnepet ül a nyugdíjas-egyesület

Több mint ötszáz szépkorú pápai polgár tölti együtt a mai napot a Városi Sportcsarnokban. Ünnepel a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete, méghozzá kettős ünnepet: egyrészt a szervezet megalakulásának 30. évfordulóját, másrészt az idősek világnapját.