19 C
Pápa
2022. május 22.
Kezdőlap 2021 március

Havi cikkek: március 2021

Sajtótájékoztatón zárták le a barnamezős beruházást (Híradó, 2021.03.31.)

Sportcentrum, közpark, kutyafuttató - ez a három létesítmény készült el a Felhagyott ipari-szolgáltató peremterület környezeti rehabilitációja című európai uniós projekt keretében. A 3,3 milliárd...

Adomány a kórháznak és az Egyesített Szociális Intézménynek (Híradó, 2021.03.31.)

A pápai Szent Benedek Plébánia Karitasz Csoportja a korábbi évek sikerein felbuzdulva idén februárban is hirdetett adománygyűjtést a közösségi médián keresztül, amire rengeteg felajánlás...

243 millió forint ráemelést kapott a város az energetikai projektre (Híradó, 2021.03.31.)

243 millió forint plusz forrást kapott az önkormányzat a kormánytól az energetikai projekt többletköltségeinek fedezésére. A TOP-os pályázaton 299 millió forint támogatást nyert el...

Telefonok átadása a háziorvosoknak (Híradó, 2021.03.31.)

Múlt héten adtunk hírt arról, hogy az önkormányzat mobiltelefonok megvásárlásával segíti a háziorvosi praxisokat a koronavírus elleni oltás beadásának szervezésében. Ezek a telefonok megérkeztek....

Köznevelési intézményeket fertőtlenítenek a pápai katonák

Az MH Pápa Bázisrepülőtér katonái március 16-a óta hajtanak végre fertőtlenítési feladatokat köznevelési intézményekben az alakulat hatáskörébe tartozó Veszprém, Vas és Győr-Moson-Sopron megyében. Ennek kapcsán kerestük meg a Honvédelmi Minisztérium Kommunikációs Osztályát, akik arról tájékoztatták a Pápa és Vidékét, hogy a honvédség továbbra is segíti a koronavírus-járvány elleni védekezést.

Lezárult a barnamezős projekt – Sajtótájékoztatón összegezték az elvégzett munkát

A mai napon zárult a köznyelvben csak barnamezős projektnek hívott TOP-os fejlesztés. A hivatalos nevén Felhagyott ipar-szolgáltató peremterület környezeti rehabilitációja címet viselő projekt záró sajtótájékoztatóját nem sokkal ezelőtt tartotta dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, dr. Áldozó Tamás polgármester és Rádi Róbert, a projekteket koordináló Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője.

Zsarolás és rongálás Pápán

A Pápai Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el zsarolás bűntett és rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 20 éves Pápa környéki férfi ellen. A rendőrök elfogták a feltételezett elkövetőt, majd gyanúsítottként kihallgatták.

Tűz Devecserben – A pápai tűzoltók is a helyszínen (Cikkünket folyamatosan frissítjük)

Tűz ütött ki egy raktárépületben Devecserben, a Szent Imre utcában. Gumi és műanyagbálák égnek mintegy ezer négyzetméteren.

Pápán is érezhető földrengés

2021. március 30-án helyi idő szerint 18:25-kor 8 kilométeres mélységben földrengés keletkezett Ausztriában, Bécs közelében, a magyar országhatártól megközelítőleg 30 kilométerre.

Adomány az ESZI-nek és a kórháznak

A Szent Benedek Plébánia karitász csoportja februárban gyűjtést szervezett, melynek kedvezményezettjei Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye és a Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelő voltak. A felajánlott ágyneműket, törölközőket, higiéniai termékeket és tisztítószereket tegnap adták át az ESZI-nek, ma pedig a kórházba juttatták el az adományt.

Kövess minket

3,338RajongókTetszik
- Partnereink -

Legújabb cikkeink

Baán Éva Örökségért-díjas

Ma délután az együttesvezetők köszöntésével folytatódott a XX. Országos Ifjúsági Néptánctalálkozó a Jókai Mór Művelődési Központban. Megható pillanata volt a rendezvénynek, amikor Sikentáncz Szilveszter táncművész, koreográfus, az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület elnöke hosszú évek óta végzett fáradhatatlan munkája elismeréseként Örökségért-díjat adott át Baán Évának.

Gyilkosság a krimifesztiválon – Megjelent Megyeri Judit újabb könyve

A romantikus krimiket író tapolcafői származású Megyeri Judit alias Jud Meyrin újabb könyve május elején jelent meg Gyilkosság a krimifesztiválon címmel. Ezt mutatta be ma délután az érdeklődőknek.

Idén utoljára utazik idegenbe a Perutz FC

Felszabadult játékot hozhat a Perutz FC idei szezonjának utolsó idegenbeli találkozója, hiszen a házigazda Kelen az előző fordulóban matematikailag is bebiztosította bennmaradását, és az is eldőlt, hogy a pápaiak közvetlenül az élmezőny mögött zárnak.