15 C
Pápa
2022. október 1.
Kezdőlap 2021 június

Havi cikkek: június 2021

Változások a Pápai Egyesített Labdarúgó Clubnál

Július 1-jétől átalakul a Pápai Egyesített Labdarúgó Club struktúrája, szakmai vezetése. Körzetközpont-vezetői szerepkörben visszatér a klub élére Nagy Mihály, a korábbi szakmai igazgató, Lengyel Ferenc pedig a versenykorosztályok szakmai vezetője lesz.

Orbán Kálmánné Ida néni 90. születésnapját ünnepelte (Híradó 2021.06.30.)

Éjfél előtti alvás, sok munka, szerető család - így foglalta össze a hosszú élet titkát Orbán Kálmánné Ida néni, aki tegnap ünnepelte 90. születésnapját....

Régészeti előadássorozat indul (Híradó 2021.06.30.)

A honfoglalás kori női viseletről, a középkori fémműves műhelyekről, a környékbeli kincsekről és harcosokról is szó esik azon az előadássorozaton, mely július 2-án indul...

Kékfestő tábor (Híradó 2021.06.30.)

Ezen a héten tartja első tábori turnusát a Kékfestő Múzeum. A sok kirándulással, kézműves foglalkozással, játékkal gazdagított öt nap során nem csupán a Kékfestő...

Újra ülésezhetett a képviselői-testület (Híradó 2021.06.30.)

A koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetre vonatkozó rendelkezések értelmében múlt év novembere óta ismét a polgármesterek gyakorolták a képviselő-testületek és bizottságaik jogkörét, a városatyák nem...

Szabálytalanul előzött, a rendőrök előállították

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai előállították az 57 éves győri sofőrt. A járőrök 2021. június 29-én délelőtt 83-as számú főúton, Pápa térségében egy előttük szabálytalanul haladó...

Újra ülésezik a képviselő-testület (Cikkünket folyamatosan frissítjük)

Ezekben a percekben kezdődött Pápa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete ülése. A képviselők a koronavírus-járvány miatt hirdetett veszélyhelyzet idején, november óta nem tanácskozhattak, az elmúlt hónapokban a képviselő-testület és bizottságai feladat- és hatáskörét dr. Áldozó Tamás polgármester gyakorolta.

Kijutott az Eb-re Füredi Dániel

Szombathelyen, a XIII. Németh Pál Emlékversenyen bebiztosította helyét a Tallinba utazó U20-as válogatottba Füredi Dániel, a Pápai Atlétikai Club kalapácsvetője.

Július 1-jén nem lesz orvosi rendelés

Július 1-je, Semmelweis-nap, az egészségügyben dolgozók számára munkaszüneti nap. Ezen a napon nem lesz házi gyermekorvosi, háziorvosi és fogorvosi rendelés, emellett a gyógyszertárak is zárva tartanak – tájékoztatta a Pápa és Vidékét Ujváry Hajnalka, Pápa Város Önkormányzatának Egészségügyi Alapellátási Intézete intézményvezetője.

Régészeti előadássorozat indul

A Gróf Esterházy Károly Múzeum égisze alatt működik a Közösségi Régészeti Program. A régészeti tevékenység ezúttal új elemmel bővül, hiszen elindítanak egy tíz részből álló nyári régészeti szabadegyetemet.

Kövess minket

3,592RajongókTetszik
- Partnereink -

Legújabb cikkeink

Perutz FC: Hat gól két félidőre osztva

Kiütéses győzelemmel folytatta a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságot a Perutz FC. A pápai együttes a nyeretlen Balatonfűzfő otthonában az első és a második félidőben egyaránt három gólt szerezve gyűjtötte be a három pontot.

Kettős ünnepet ül a nyugdíjas-egyesület

Több mint ötszáz szépkorú pápai polgár tölti együtt a mai napot a Városi Sportcsarnokban. Ünnepel a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete, méghozzá kettős ünnepet: egyrészt a szervezet megalakulásának 30. évfordulóját, másrészt az idősek világnapját.

Az égig érő mesefa a könyvtárban

A magyar népmese napját Benedek Elek születésnapján, vagyis szeptember 30-án ünnepeltük. A Jókai Mór Városi Könyvtárba ennek kapcsán Az égig érő mesefa címmel szerveztek játékos délelőtti programot, melynek fókuszában a népmesék álltak.