14 C
Pápa
2022. május 22.
Kezdőlap 2021 augusztus

Havi cikkek: augusztus 2021

Megáldották a Gyurátz-iskola új épületszárnyát

Ünnepi istentisztelet keretében áldották meg ma délután a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola új épületszárnyát. Az alkalmon hálát adtak az iskola húszéves működéséért, s Isten áldását kérték az induló Csodavár Evangélikus Óvodára, valamint átadták az iskola új épületrészét.

Akadálymentesítik a Szent Anna-templomot

Néhány éve felmerült a gondolat, hogy megoldást kellene találni a Szent Anna-templom akadálymentesítésére. A plébánia tervbe is vette a beruházást, ám a pandémia közbeszólt és anyagi okok miatt saját forrásból nem tudták megvalósítani az elképzelést, ezért az önkormányzattól kértek segítséget, tudtuk meg Salgó Ferenc címzetes esperes, plébániai kormányzótól.

Az újonchoz utazik a Perutz FC

Az NB III nyugati csoportjának feljutó együtteséhez, a nyeretlen Andráshidához látogat a Perutz FC, mely a hétközi fordulóban szerezné meg idei első idegenbeli győzelmét.

Lezárt akta: Áruházból lopott a nő

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Ittasan és bódult állapotban okozott balesetet a férfi, a rendőrök őrizetbe vették

Több személy is megsérült abban a pápai balesetben, amelyet egy helyi lakos okozott. Az eljárás jelenlegi adatai szerint a 24 éves pápai sofőr 2021. augusztus...

Osztálytalálkozó ötven év után

A Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Iskola pápai részlegének végzős tanulói 1971 májusában tartották ballagási ünnepélyüket, s most ötven év után osztálytalálkozót szerveztek. A fél évszázada vizsgát tett húsipari szakmunkások a találkozó alkalmával megtekintették a húsgyárat is.

Ha ilyen tejfölt vásárolt, ne fogyassza el!

A mai napon több, Pápán is kapható tejfölt visszahívott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal érzékszervi elváltozás és mikrobiológiai szennyezettség miatt. Valamennyi érintett tejföl az Alföldi Tej Kft-nél készült.

Megafon-koncert a Fő téren (Híradó 2021.08.30.)

Hatalmas sikert aratott a Megafon Zenei Egyesület péntek esti koncertje a Fő téren. A lelkes, jó hangú fiatalokból álló csoport jó hangulatú koncerttel búcsúztatta...

Különleges tűzoltóbemutató a 150 éves jubileum alkalmából (Híradó 2021.08.30.)

A volt Kilián lakótelepen tartott városrészi nap egyik különleges programeleme volt a pápai tűzoltók bemutatója. A látványos gyakorlaton egy mentési-tűzoltási feladatot láthattak az érdeklődők....

Ifjúsági nap a bélyegkiállíáson (Híradó 2021.08.30.)

Három napon át, péntektől vasárnapig tartott a 20. TEMAFILA és a 15. ELGYŰSZ bélyegkiállítás, melynek városunk adott otthont. A Petőfi Sándor Gimnázium aulájában sok...

Kövess minket

3,338RajongókTetszik
- Partnereink -

Legújabb cikkeink

Baán Éva Örökségért-díjas

Ma délután az együttesvezetők köszöntésével folytatódott a XX. Országos Ifjúsági Néptánctalálkozó a Jókai Mór Művelődési Központban. Megható pillanata volt a rendezvénynek, amikor Sikentáncz Szilveszter táncművész, koreográfus, az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület elnöke hosszú évek óta végzett fáradhatatlan munkája elismeréseként Örökségért-díjat adott át Baán Évának.

Gyilkosság a krimifesztiválon – Megjelent Megyeri Judit újabb könyve

A romantikus krimiket író tapolcafői származású Megyeri Judit alias Jud Meyrin újabb könyve május elején jelent meg Gyilkosság a krimifesztiválon címmel. Ezt mutatta be ma délután az érdeklődőknek.

Idén utoljára utazik idegenbe a Perutz FC

Felszabadult játékot hozhat a Perutz FC idei szezonjának utolsó idegenbeli találkozója, hiszen a házigazda Kelen az előző fordulóban matematikailag is bebiztosította bennmaradását, és az is eldőlt, hogy a pápaiak közvetlenül az élmezőny mögött zárnak.