14 C
Pápa
2022. május 22.
Kezdőlap 2021 szeptember

Havi cikkek: szeptember 2021

Az időseket köszöntötték a Vörösmarty úti otthonházban

Az idősek világnapja alkalmából szervezett ünnepséget Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye ma délután a Vörösmarty úti otthonházban. Bálint Henrietta részlegvezető köszöntője után a Szalainé Tihanyi Andrea intézményvezető szólt a szép számban megjelentekhez. Kiemelte, nagyon boldogok, hogy egy év kihagyás után ismét együtt ünnepelhetnek.

Könyvtári napok sajtótájékoztató (Híradó 2021.09.30.)

2006 óta többféle hagyományt követve, de tartalmában mindig sokféle újdonságot kínálva kerül sor az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezésében az Országos Könyvtári Napok eseményeire....

Népmese napja a Kékfestő Múzeumban (Híradó 2021.09.30.)

2005 óta ünnepeljük szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján a magyar népmeséket. A jeles nap immár határokon átívelő mozgalom, összekapcsolja a közös ünneplés jegyében a...

A zene világnapja a Petőfiben (Híradó 2021.09.30.)

A Petőfi Sándor Gimnáziumban minden évben szerveznek programokat a zene világnapja kapcsán. Idén Ács Dominika fuvolaművész volt az alkalom vendége. A fiatal tehetség 2019-ben...

53. Műszaki nap ezúttal is Döbröntén (Híradó 2021.09.30.)

55 év alatt csak kétszer maradt el és általában százan, százötvenen vesznek rajta részt, igen ez a szokásos Műszaki nap Döbröntén. Szeptember utolsó csütörtökén...

A népmese napja a Kékfestő Múzeumban

A népmese napját első ízben 2005. szeptember 30-án rendezték meg azzal a céllal, hogy a mesék kedvelői ezen a napon megkülönböztetett tisztelettel forduljanak a népmesék felé. A Kékfestő Múzeum idén kézműves-foglalkozással, mesekönyv-kiállítással és meseolvasással csatlakozott a programhoz.

Műszaki szakemberek találkozója

Több mint fél évszázados hagyomány már, hogy szeptember végén egy kötetlen hangulatú rendezvényre gyűlnek össze Pápa és környéke műszaki szakemberei. Az 53. Műszaki Napot ma tartották Döbröntén, a Patakmalom Vendégházban.

Előadások, pályázatok, író-olvasó találkozók a könyvtári napokon

A Jókai Mór Városi Könyvtár az idei évben is csatlakozik az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatához – jelentette be a bibliotéka mai sajtótájékoztatóján Polovitzerné Antal Mónika szakmai vezető.

Véget ért a PAC pályaavató programsorozata

A hatodik állomással befejeződött a Pápai Atlétikai Club „Pályaavató programsorozat a pápai Sport Centrumban” elnevezésű projektje, a hat alkalmon összesen közel ezer emberrel ismertették meg a sportcentrumot és az atlétikasportág különböző válfajait.

Kézilabda-kiválasztót rendeztek Pápán

A Magyar Kézilabda Szövetség égisze alatt megvalósuló komplex tehetséggondozó program egyik állomásának a sportcsarnok adott otthont, ahol a megyei szakfelügyelők ajánlásai alapján a 6-8. osztályos tanulók válogatóját rendezték.

Kövess minket

3,338RajongókTetszik
- Partnereink -

Legújabb cikkeink

Baán Éva Örökségért-díjas

Ma délután az együttesvezetők köszöntésével folytatódott a XX. Országos Ifjúsági Néptánctalálkozó a Jókai Mór Művelődési Központban. Megható pillanata volt a rendezvénynek, amikor Sikentáncz Szilveszter táncművész, koreográfus, az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület elnöke hosszú évek óta végzett fáradhatatlan munkája elismeréseként Örökségért-díjat adott át Baán Évának.

Gyilkosság a krimifesztiválon – Megjelent Megyeri Judit újabb könyve

A romantikus krimiket író tapolcafői származású Megyeri Judit alias Jud Meyrin újabb könyve május elején jelent meg Gyilkosság a krimifesztiválon címmel. Ezt mutatta be ma délután az érdeklődőknek.

Idén utoljára utazik idegenbe a Perutz FC

Felszabadult játékot hozhat a Perutz FC idei szezonjának utolsó idegenbeli találkozója, hiszen a házigazda Kelen az előző fordulóban matematikailag is bebiztosította bennmaradását, és az is eldőlt, hogy a pápaiak közvetlenül az élmezőny mögött zárnak.