15 C
Pápa
2022. október 1.
Kezdőlap 2021 szeptember

Havi cikkek: szeptember 2021

Az időseket köszöntötték a Vörösmarty úti otthonházban

Az idősek világnapja alkalmából szervezett ünnepséget Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye ma délután a Vörösmarty úti otthonházban. Bálint Henrietta részlegvezető köszöntője után a Szalainé Tihanyi Andrea intézményvezető szólt a szép számban megjelentekhez. Kiemelte, nagyon boldogok, hogy egy év kihagyás után ismét együtt ünnepelhetnek.

Könyvtári napok sajtótájékoztató (Híradó 2021.09.30.)

2006 óta többféle hagyományt követve, de tartalmában mindig sokféle újdonságot kínálva kerül sor az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezésében az Országos Könyvtári Napok eseményeire....

Népmese napja a Kékfestő Múzeumban (Híradó 2021.09.30.)

2005 óta ünnepeljük szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján a magyar népmeséket. A jeles nap immár határokon átívelő mozgalom, összekapcsolja a közös ünneplés jegyében a...

A zene világnapja a Petőfiben (Híradó 2021.09.30.)

A Petőfi Sándor Gimnáziumban minden évben szerveznek programokat a zene világnapja kapcsán. Idén Ács Dominika fuvolaművész volt az alkalom vendége. A fiatal tehetség 2019-ben...

53. Műszaki nap ezúttal is Döbröntén (Híradó 2021.09.30.)

55 év alatt csak kétszer maradt el és általában százan, százötvenen vesznek rajta részt, igen ez a szokásos Műszaki nap Döbröntén. Szeptember utolsó csütörtökén...

A népmese napja a Kékfestő Múzeumban

A népmese napját első ízben 2005. szeptember 30-án rendezték meg azzal a céllal, hogy a mesék kedvelői ezen a napon megkülönböztetett tisztelettel forduljanak a népmesék felé. A Kékfestő Múzeum idén kézműves-foglalkozással, mesekönyv-kiállítással és meseolvasással csatlakozott a programhoz.

Műszaki szakemberek találkozója

Több mint fél évszázados hagyomány már, hogy szeptember végén egy kötetlen hangulatú rendezvényre gyűlnek össze Pápa és környéke műszaki szakemberei. Az 53. Műszaki Napot ma tartották Döbröntén, a Patakmalom Vendégházban.

Előadások, pályázatok, író-olvasó találkozók a könyvtári napokon

A Jókai Mór Városi Könyvtár az idei évben is csatlakozik az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatához – jelentette be a bibliotéka mai sajtótájékoztatóján Polovitzerné Antal Mónika szakmai vezető.

Véget ért a PAC pályaavató programsorozata

A hatodik állomással befejeződött a Pápai Atlétikai Club „Pályaavató programsorozat a pápai Sport Centrumban” elnevezésű projektje, a hat alkalmon összesen közel ezer emberrel ismertették meg a sportcentrumot és az atlétikasportág különböző válfajait.

Kézilabda-kiválasztót rendeztek Pápán

A Magyar Kézilabda Szövetség égisze alatt megvalósuló komplex tehetséggondozó program egyik állomásának a sportcsarnok adott otthont, ahol a megyei szakfelügyelők ajánlásai alapján a 6-8. osztályos tanulók válogatóját rendezték.

Kövess minket

3,592RajongókTetszik
- Partnereink -

Legújabb cikkeink

Perutz FC: Hat gól két félidőre osztva

Kiütéses győzelemmel folytatta a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságot a Perutz FC. A pápai együttes a nyeretlen Balatonfűzfő otthonában az első és a második félidőben egyaránt három gólt szerezve gyűjtötte be a három pontot.

Kettős ünnepet ül a nyugdíjas-egyesület

Több mint ötszáz szépkorú pápai polgár tölti együtt a mai napot a Városi Sportcsarnokban. Ünnepel a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete, méghozzá kettős ünnepet: egyrészt a szervezet megalakulásának 30. évfordulóját, másrészt az idősek világnapját.

Az égig érő mesefa a könyvtárban

A magyar népmese napját Benedek Elek születésnapján, vagyis szeptember 30-án ünnepeltük. A Jókai Mór Városi Könyvtárba ennek kapcsán Az égig érő mesefa címmel szerveztek játékos délelőtti programot, melynek fókuszában a népmesék álltak.