25 C
Pápa
2022. június 29.
Kezdőlap 2021 október

Havi cikkek: október 2021

Reformáció napi istentisztelet

Október 31-én a reformáció napját ünneplik a protestáns egyházak. E jeles nap tiszteletére ma este az evangélikus templomban gyűltek össze a református, a baptista és az evangélikus felekezetek tagjai, hogy közös istentisztelettel emlékezzenek a lutheri tanokra.

Zsirai fejese döntött

Sorozatban hatodik mérkőzését hozta le veretlenül az NB III-as labdarúgó-bajnokságban a Perutz FC, Weitner Ádám csapata a 15. fordulóban Zsirai Martin fejesgóljával nyerte meg a Gárdony elleni idegenbeli találkozót.

Tízet számolt ellenfelére az U16

Kiütéses, 10-0-s győzelemmel zárta az U16-os lány utánpótlás- labdarúgóbajnokság szombati játéknapját a Pápai Egyesített Labdarúgó Club alakulata. Markos László tanítványai a Budaörs ellen tartották otthon a pontokat.

Veretlen maradhat októberben a Perutz FC

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában a gárdonyi Parkerdőbe látogat a Perutz FC. A pápaiak vasárnap kora délután azzal a feltett szándékkal lépnek pályára, hogy sorozatban hatodik mérkőzésükön is veretlenek maradjanak.

Százötvenen búcsúztatták futással az októbert

Kiváló futóidőben első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal 150 futó részvételével három helyszínt érintve rendezte meg a Pápai Sport Nonprofit Kft. a Sport CentRUN elnevezésű futóversenyét, melyen az indulók 5,25, 10,5 és 21 kilométeren állhattak rajtvonal mögé.

Vitéz Joó Katalin újabb könyvének bemutatója

Vitéz Joó Katalin író Az EGYség Üzenete Csak tiszta forrásból című sorozatának hatodik, a Rózsák Királynőjének mágikus kertje: A magyar ősvallás a származás- és nemzettudat (ki)útja Boldogasszonytól Máriáig című könyvét mutatták be ma este az Edvy Malom Fogadóban.

Hétfőtől kötelező a maszk viselése az egyházmegye katolikus templomaiban

„Tekintettel a koronavírus-járvány újra fokozódó́ terjedésére és a ránk bízottak iránti felelősségtől vezetve, 2021. november 1-jével az alábbi rendelkezések lépnek életbe a Veszprémi Főegyházmegyében. Templomainkban a szentmiséken és egyéb liturgikus tevekénység során a maszk használata kötelező. A ministránsoknak, liturgikus szolgálattevőknek is kell maszkot viselniük." - olvasható dr. Udvardy György érsek ma közzétett rendelkezésében.

Rácáfolni az előítéletekre – Indul a Hattól nyolcig vetítéssorozat

Egy jó film, jó társaság, hangulatos moziterem. Más nem is kell egy jó hangulatú hétfő délutáni programhoz. November 8-án 18 órakor indul a Petőfi Moziban a Hattól nyolcig elnevezésű új vetítéssorozat, mely számos érdekességet tartogat a filmkedvelő közönség számára.

Rendőrségi előadás a Honvéd Bajtársi Klubban (Híradó 2021.10.29.)

A Pápai Rendőrkapitányság megelőzési tevékenysége a közlekedésbiztonságra és a bűnmegelőzésre is kiterjed és minden korosztály számára szól. A szépkorúak megszólítására külön hangsúlyt fektetnek, a...

Parkolási rend a Bástyán (Híradó 2021.10.29.)

Október 20-án kezdődött meg a Kossuth utca rekonstrukciója, ezzel egyidejűleg megváltozott a forgalmi rend a belváros egyes részein. A Petőfi utcában csak az építési...

Kövess minket

3,520RajongókTetszik
- Partnereink -

Legújabb cikkeink

Baleset a 83-ason

Nem sokkal ezelőtt árokba hajtott és a tetejére borult egy személyautó a 83-as főút 36-os kilométere közelében.

Rangos atlétikaversenyt rendeznek városunkban

Július 2-án és 3-án a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ), a Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíj szervezőbizottsága, a Pápai Atlétikai Club (PAC) és a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) együttműködése nyomán nemzetközi atlétikaverseny helyszíne lesz Pápa.

Petőfi örök

Petőfiről, életének utolsó hónapjairól, napjairól, óráiról tartott előadást Rozgonyiné Csepregi Annamária tanárnő a Petőfi Városbarát Egylet legutóbbi összejövetelén. Az ülés helyszíne ezúttal is a katolikus iskola könyvtárterme volt.