15 C
Pápa
2022. október 1.
Kezdőlap 2022 április

Havi cikkek: április 2022

Vereség a hosszabbításban

Sorozatban negyedik mérkőzésén maradt alul az NB III-as labdarúgó-bajnokságban a Perutz FC. A pápaiak egy rendkívül balszerencsés vereséget szenvedtek Zalaegerszegen, ahol a hazaiak a 92. percben lőtt góllal csikarták ki a győzelmet.

Jó utat, pápai ballagók!

„Ha az ünnep elérkezik életedben, akkor ünnepelj egészen. (...) Tisztálkodjál belülről és kívülről. Felejts el mindent, ami a köznapok szertartása és feladata. Az ünnepet nemcsak a naptárban írják piros betűkkel. Nézd a régieket, milyen áhítatosan, milyen feltétlenül, milyen körülményesen, mennyi vad örömmel ünnepeltek! Az ünnep a különbözés. Az ünnep a mély és varázsos rendhagyás.”

Ballag már a vén diák…

Különleges napra ébredtek ma a ballagó diákok. Elérkezett az a nap számukra, amelyre mindannyian vártak a középiskolás éveik alatt. Még azok is nagyon szorítottak a szép időért, akiknek nincs a családjában vagy ismeretségi körében végzős tanuló, hiszen már több éve elmaradt a legszebb városi diákünnep.

Virágba borult a pápai piac

Megkezdődött a palántaszezon a pápai piacon, ettől virágba borult a hetivásár épülete és környéke. A pénteki vásáron közel két tucat árus kínálta az egynyári növények, muskátlik és egyéb évelők fiatal példányait, hogy aztán majd a vásárlók otthonában pompázzanak.

Regdon László: Jó úton halad a Pápai Rendőrkapitányság

Rendőri hivatásuk ellátása során nyújtott kiemelkedő szakmai tevékenységük példaértékű, fegyelmezett munkavégzésük elismeréséül az év rendőrkapitánysága Veszprém megyében kitüntető címet vehette át a Pápai Rendőrkapitányság a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ma délelőtti ünnepi állománygyűlésén.

Köszönet az osztályfőnököknek

Különleges hagyományai vannak városunkban a végzős középiskolások búcsúztatásának, nemcsak a városi ballagás megható ünnepsége, hanem az is, hogy az önkormányzat külön is köszönti a végzősök osztályfőnökeit. Erre az ünnepségre várta ma a hat középiskola igazgatóit és ballagtató osztályfőnökeit a Városházán dr. Áldozó Tamás.

Nem bírt egymással a PELC és a Csákvár

A Pápai Egyesített Labdarúgó Club U15-ös csapata a Csákvár együttese ellen folytatta a pontvadászatot. A 23. fordulóban a pápaiak közvetlen riválisukkal 0-0-s döntetlent játszottak, amivel továbbra is őrzik ötödik helyüket a tabellán.

Tánccal ünnepelték a tánc világnapját

A tánc világnapja alkalmából a Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület és a Pápai Református Kollégium „Tánc-Lánc” Alapfokú Művészeti Iskolája növendékeinek bemutatóit láthatják az érdeklődők a Fő téren ma estig, hiszen mivel is ünnepelhetnének mással a táncosok, mint azzal, hogy táncra perdülnek.

Dr. Kovács Zoltán a Pápai Polgári Körben (Híradó 2022.04.29.)

Dr. Kovács Zoltán, a térség 7. alkalommal megválasztott országgyűlési képviselője volt a vendége tegnap este a Pápai Polgári Körnek. Az Ipartestület székházában tartott összejövetelen...

Nagycsoportos foglalkozások a Weöres Sándor Általános Iskolában (Híradó 2022.04.29.)

Két év után ismét óvodások látogathattak el a Weöres Sándor Általános Iskolába, ahol kreatív foglalkozásokkal várták a gyerekeket természetvédelmi témakörben, valamint a program további...

Kövess minket

3,592RajongókTetszik
- Partnereink -

Legújabb cikkeink

Perutz FC: Hat gól két félidőre osztva

Kiütéses győzelemmel folytatta a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságot a Perutz FC. A pápai együttes a nyeretlen Balatonfűzfő otthonában az első és a második félidőben egyaránt három gólt szerezve gyűjtötte be a három pontot.

Kettős ünnepet ül a nyugdíjas-egyesület

Több mint ötszáz szépkorú pápai polgár tölti együtt a mai napot a Városi Sportcsarnokban. Ünnepel a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete, méghozzá kettős ünnepet: egyrészt a szervezet megalakulásának 30. évfordulóját, másrészt az idősek világnapját.

Az égig érő mesefa a könyvtárban

A magyar népmese napját Benedek Elek születésnapján, vagyis szeptember 30-án ünnepeltük. A Jókai Mór Városi Könyvtárba ennek kapcsán Az égig érő mesefa címmel szerveztek játékos délelőtti programot, melynek fókuszában a népmesék álltak.