Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Romantikus krimiket ír

Babos Petra | 2020.10.02.

A tapolcafői származású Megyeri Judit alias Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza című kötetét mutatták be ma délután a városi könyvtárban.

Megyeri Judittól megtudtuk, a regényírás számára hobbi, régóta szeret írni.

– A Türr István Gimnáziumba jártam, s már ott is aktív tagja voltam az iskolaújságnak, később pedig novellákat írtam. Körülbelül négy évvel ezelőtt jött az ötlet, hogy egy regény írásába belefogok, ez volt A múlt bűnei című kötet. Miután ezt megírtam, úgy éreztem, érdemes lenne kiadatni. Sikerült kiadót találnom, aki felkarolt – mesélte a fiatal írónő, aki elárulta, krimiket szereti olvasni, főleg olyanokat, amelyekben  romantikus szál is van, s  előszeretettel ír is ilyen regényeket.

Ez idáig három alkotása  jelent meg, A múlt bűnei, a Rózsakői rejtélyek és a legújabb, a Lowdeni boszorkányhajsza című könyv.

– A Lowdeni boszorkányhajsza a Felföldi rejtélyek sorozat első kötete. Skóciában játszódik, szerepelnek benne boszorkányok, de nem fantasy történet. A könyvnek két főszereplője van, egy újságíró lány, aki szeretne komolyabb témákkal is foglalkozni, de egyelőre csak kultúráról írhat. Ebből próbál úgy kitörni, hogy a szomszédjában élő hölgy eltűnését nyomozgatja. A másik főszereplő pedig a nyomozó, aki hivatásszerűen foglalkozik az eltűnéssel. Ebbe keveredik bele a boszorkányság egy kicsit, a skót helyi hangulattal fűszerezve – mesélte Megyeri Judit.

Megyeri Judit elárulta, a Jud Meyrin írói álnevet azért választotta, mert  korábbi kiadója külföldi álnevet kért tőle, s a saját nevéhez hasonlót szeretett volna könyvei szerzőjének adni.

Megyeri Judit kiemelte, nagy öröm számára, hogy Pápán tarthatta első könyvbemutatóját.

A szerzővel Somogyi Zoltán, a Tapolcafői Kertbarát Kör elnöke beszélgetett, a megjelent regényekből Megyeriné Borsó Éva olvasott fel részleteket.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: