Megint tűz volt a Rigó lakótelepen

469

Ma ismét kétszer kellett kivonulniuk a tűzoltóknak a Rigó lakótelepre, mert égett az összehalmozott, rendkívüli mennyiségű szemét az egyik magántulajdonban lévő ingatlanon. Ezen a héten ez már az ötödik alkalom volt, hogy a tűzoltóknak be kellett avatkozniuk.

Csondor Henriettától, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől megtudtuk, szeptember 30-án este volt az első tűz, akkor 200 négyzetméteren égett a hulladék, amit három tűzoltóegység két vízsugárral fékezett meg. Ezt követően október 1-jén hajnalban és délután is vonulniuk kellett a Rigóra a hivatásos tűzoltóknak. Akkor a délutáni beavatkozásnál egy munkagépet is segítségül hívtak, mert nem lehetett megállapítani, hogy mekkora területen ég a szemét, vagy a füstölés, izzás hol tapasztalható.

Ma dél előtt nem sokkal ismét tűzoltóautó szirénájától volt hangos a város, a lánglovagoknak ezúttal is a Rigóra kellett vonulniuk. Ekkor 3 négyzetméteres területen csaptak fel a lángok a rettentő szeméthalomban, melyben a háztartási hulladéktól elkezdve autógumik és alkatrészek, rossz bútorok, kibelezett hűtőszekrény maradványok is vannak szép számmal.

Délután 3 óra körül ismét ugyanazon a magánterületen kellett beavatkozniuk a hivatásos tűzoltóknak, egy újabb tűz miatt. Az oltáshoz a Városgondnokság segítségét kérték, mely egy rakodógéppel mozgatta át a hulladékhegyet: előbb széthúzta, majd a vízsugaras oltás után összetolta a kupacot.

A tüzek keletkezésének okáról hivatalos információnk nincs, egyes feltételezések szerint, maguk a tulajdonosok okozzák, hogy a felhalmozott hulladéktól így szabaduljanak meg, s aztán helyükre újabb nagy mennyiségű szemetet hordjanak össze.

Úgy tudjuk, a polgármesteri hivatal már korábban kötelezést adott ki arra vonatkozóan, hogy a tulajdonosok szállítsák el a hulladékot az ingatlanjukról, s ha ez a kötelezés eredménytelen lesz, a hivatal pénzbírságot szab ki.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!