Járda épül a Huszár lakótelepen

235
Fotó: HuHa

Egy rövid járdaszakasz megépítésével folytatja munkáját a Városgondnokság építőipari részlege ezekben a napokban, a Huszár lakótelep egyik épülete előtt készítenek térkőburkolatos járdát a murvás felület helyén. Bakó Istvántól, a Városgondnokság igazgatójától megtudtuk, lakossági kérésnek tesznek eleget ezzel. Az itt élők az önkormányzattól kértek segítséget, hogy az épület idős és mozgáskorlátozott lakóinak közlekedését segítse azzal, hogy építőanyagot biztosítanak a térköves járda megépítéséhez, végül az a döntés született, hogy a Városgondnokság elvégzi a kivitelezési munkát. Így 1,5 méter széles, 15 méter hosszú szakaszon kőburkolatos járófelületet építenek az épület bejáratától az úttestig.

A Huszár lakótelepet egy másik munkájuk is érinti a közeljövőben, az Egressy Béni utcában bővítik majd a közvilágítást, méghozzá napelemes megoldással. Ezzel szintén egy régóta meglévő problémát oldanak meg.

Az idei évben egyébként már több, a mostanihoz hasonló nagyságrendű munkát végzett el a Városgondnokság. Dolgoztak többek között a Csóka körforgalomnál, a Szent László utcában, legutóbb pedig Borsosgyőrön javítottak ki egy járdaszakaszt. A következő feladatuk az Ady sétány kimozdult térköveinek helyreállítása lesz, de már készülnek a Veszprémi, Külső-Veszprémi úti, 1 kilométeres járdaszakasz újjáépítésére is, ami április közepén indulhat el.

A Városgondnokság új részlegének munkatársai korábban a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft-ben dolgoztak, akkor a téli időszakban önkormányzati bérlakások felújítását végezték, a Városgondnokság vezetője azonban ezeket a kisebb beavatkozásokat részesítette előnyben, így a város sok pontján dolgoztak már a szakemberek – emlékeztetett dr. Áldozó Tamás polgármester a most zajló munka kapcsán.

– Ezek a kisebb munkák is nagyon fontosak, hiszen egy szűkebb közösség komfortérzetét, életminőségét javítják – jelentette ki a városvezető.

A járdafelújítások kapcsán kiemelte, a Veszprémi és Külső-Veszprémi úti járdafelújítás pályázati forrás bevonásával készül majd, de már az idei évben is nyújtott be pályázatot az önkormányzat hasonló beruházásra. Ha az is nyer, akkor a Celli úton a két körforgalom közötti járda is újjáépülhet még idén.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!