Ökojátszótér a Fő téren

268

Az égiek is hiányolták már a gyermekzsivajtól hangos városi rendezvényeket, talán ezért varázsoltak igazi későnyári időjárást a mai nap délutánjára, amikor a Gróf Esterházy Károly Múzeumnak köszönhetően újra múzeumi játszótérré alakult át a Fő tér.

A családok is örömmel fogadták a lehetőséget, hiszen nem sokkal a program kezdete után már nagyon sok kisgyermek ült a foglalkoztató asztaloknál és játszott a különböző ökojátékokkal, hiszen a mai program fő irányvonala a környezettudatosság volt.

Dr. Nagy L. Istvántól, a múzeum igazgatójától megtudtuk, a Gróf Esterházy Károly Múzeum kétmillió forintos támogatást nyert el a helyi akciócsoport által kiírt pályázaton a Múzeumi játszótér című programsorozat megvalósítására, amely a Múzeumok Őszi Fesztiválja rendezvénysorozat pápai programja is egyben, melyet az idei évben a járványügyi előírások szem előtt tartásával igyekeztek megrendezni.

A környezettudatosság a játékok mindegyikében megjelenik, hiszen van ezzel kapcsolatos kérdőív, különféle alkotótevékenységek és fából készült óriás játékok is szórakoztatják a gyermekeket, ráirányítva a figyelmet arra, hogy mai világunk hatalmas mennyiségű hulladékot termel. Emellett természetesen a Kékfestő Múzeum is bemutatkozik a rendezvényen, a kiállítóterekben látható mintakincsből hoztak ízelítőt a szakemberek a Fő térre, hogy ezen keresztül is megmutassák a kékfestés értékeit.

A program ezekben a percekben is tart a Fő téren, így aki siet, még részese lehet egy igazán jó hangulatú rendezvénynek.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!