Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Minden korábbi rekord megdőlt az országfutáson

Haraszti Gábor | 2021.03.22.

136 futó 5232 kilométert teljesített a kilencedik alkalommal meghirdetett pápai országfutáson, ami azt jelentette, hogy több mint 1300 kilométerrel megdőlt a korábbi rekord (3843).

A március 12-21. között zajló sportesemény célja idén tavasszal is a minél több kilométer összegyűjtése, a mozgásra ösztönző, egészséges életmód népszerűsítése volt. A koronavírus-járvány miatt közösségi futást idén sem rendeztek városunkban, a résztvevők ott, ahol szerették volna, egyénileg teljesítették és diktálták be a vállalt kilométereiket.

– Pápa Város néven előzetesen 106 futóval és 3498 kilométerrel regisztráltunk az Országfutásra, amit sikerült alaposan megdöntenünk – mesélte Györkös Virág szervező, BSI futónagykövet. – Az aktuális egészségügyi szabályozásokat figyelembe véve közös futásainkat már egy ideje nélkülöznünk kell a hagyományos formában. Ezért is volt számunkra nagyon pozitív most ennek a másfél hétnek az élménye. Futóink is alkalmazkodtak a kialakult helyzethez. Az elektronikus felületeken olyan jellegű támogatást nyújtottak egymás számára, amelynek vége az eddigi legtöbb összegyűjtött, összesen 5232 kilométer lett.

Az Országfutás keretein belül immár negyedik éve, hogy egy napot kijelölnek a pápai szervezők, mely alkalmon megemlékeznek a 2017-ben elhunyt atlétikaedzőjükről, Kis Károlyról. Március 20-án az ő munkássága és emléke előtt tisztelegve mindenki egyénileg futott. – Ezen a napon 69 futó 770 kilométert gyűjtött a közösbe. Köszönjük az országos szervezést és a Pápai Sport Nonprofit Kft. támogatását, úgy gondolom, ismét megmutattuk, hogy mekkora erő és összefogás rejlik ebben a pápai futóközösségben – zárta beszámolóját Györkös Virág.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: