Folytatják a vezetékrekonstrukciót

440
Fotó: HuHa

A Pápai Vízmű Zrt. gördülő fejlesztési tervében foglaltak szerint tavaly indult a Képző és Klauzál utcai ivóvíz- és szennyvíz-rekonstrukció, a téli leállást követően pedig néhány héttel ezelőtt megkezdte a kivitelező a munkák folytatását. Vörös László vezérigazgatótól megtudtuk, az ivóvízvezeték-cserével végeztek, az újabb vízmintavétel megtörtént és ennek eredménye függvényében várhatóan a jövő héten átkötnek az új vízvezetékre. Ez a munkafolyamat néhány órás vízhiánnyal jár majd, időpontjáról előre tájékoztatják a lakókat.

A szennyvízcsatorna cseréje is érinti mindkét utcát, a Klauzál utcában 500 méter új vezetéket építenek ki, 16 házi bekötést készítenek és 34 tisztítóaknát építenek be, a Képző utcában 224 méter a kicserélendő vezeték hossza, amihez 10 házi bekötés és 4 tisztítóakna tartozik. A Képző utcában a munkák nagy része már elkészült, a Klauzálban a csatornák körülbelül egyharmadát fektették le, de mivel a Klauzál utcai építőbrigád koronavírus-fertőzés miatt karanténba került, a Képző utcai csapat folytatja ott a munkát ezekben a napokban.

A Klauzál utcában jelenleg a zöldterületen dolgoznak, de a parkolókban és az útpálya területén is lesznek bontások a következő hetekben, a Képző utcában pedig néhány napig majd teljes útlezárásra is szükség lesz az összekötések kiépítése miatt. Ennek időpontjáról előzetesen hírt ad a kivitelező.

Mint megtudtuk, kisebb munkák – bekötések és az aknák körüli pontszerű beavatkozások – a Wesselényi utcában is lesznek még, majd a munkálatok végén nyomsávos és teljes útpályás helyreállítást végez a cég, vagyis a Képző, a Klauzál és a Wesselényi utcában padkától padkáig új aszfaltburkolatot építenek.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!