Migránsokat szállított a felborult traktor? (Cikkünket frissítettük)

18734
Fotó: HuHa, police.hu

Baleset történt a 834-es számú főút pápadereskei elágazásnál. Kamion ütközött egy szalmát szállító traktorral. A traktor pótkocsi része az árokba borult. Egy neve elhallgatását kérő szemtanú szerint a traktor körül 4-5 színes bőrű ember tanakodott, valamint további 3-4 ember táskákkal gyalogolt a vetésben Pápadereske irányába.

A lisztet szállító kamion sofőrje azt mondta a Médiacentrum érdeklődésére, hogy Celldömölk felé haladva próbált megelőzni egy pótkocsis traktort, ám amikor a pótkocsi mellé ért, a traktor vezetője ráhúzta a kormányt a szembejövő sáv felé tartva. A kamionos fékezett, amennyire tudott lehúzódott az útról, a traktoros azonban megpróbálta visszaelőzni, ekkor történt az ütközés, mely során a kamion hátsó része sérült. A vezető úgy látta, hogy a traktorpótkocsi alsó részében kialakított zárt térből több színes bőrű személy mászott elő, akik a szántóföldön indultak el.

Jelenleg is tart a helyszínelés a Celldömölk felé vezető úton, emiatt félpályás útlezárás van érvényben. Az üggyel kapcsolatban a rendőrségtől kértünk információt, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság későbbre ígért tájékoztatást.

A police.hu néhány perce a következő információkat tette közzé:

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2021. március 24-én, 7 óra 34 perckor arról, hogy a 834-es számú úton, a pápadereskei kereszteződésben egy traktor a hozzá kapcsolt pótkocsival felborult, miután egy őt előző kamionnal érintőlegesen ütközött. A lassú jármű szénát szállított, abból emberek másztak ki és futottak el, továbbá a sofőr is.

A kiérkező rendőrök a helyszínhez közel 25 személyt találtak (1 gyermek, 1 nő, 23 férfi), pár perccel később további 6 fiatal férfira bukkantak. Jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni, mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat. A baleset következtében közülük hatan megsérültek, a helyszínre érkeztek a mentőszolgálat munkatársai is.

Az embercsempész felkutatása – megerősített rendőri erőkkel – folyamatban van.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!