Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Tavaszi szél a kastélykapu előtt

Polgár Szilárd | 2020.10.03.

Többek között a Tavaszi szél vizet áraszt és a Csitári hegyek alatt című magyar népdalok fülbemászó dallamai is megszólaltak jazz stílusban az Esterházy-kastély kapuja előtti téren ma késő délután az Oláh Dezső Trió jóvoltából. Oláh Dezső jazz-zeneszerző és zongoraművész Magyarország egyik legtehetségesebb muzsikusa, aki együttesével először lépett fel Pápán a Térzene Program jóvoltából.

A Térzene Program 2019. október 1-jén indult el az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kulturális Államtitkársága kezdeményezésére. Célja, hogy az ötezer fő feletti hazai települések közül minél több helyszínen felcsendüljön a klasszikus zene. A minisztérium a társadalom minél szélesebb rétegei számára szeretné népszerűsíteni a komolyzenét, így parkokban, köztereken vagy éppen zenei pavilonokban.

Pápára ma délután az Oláh Dezső Trió érkezett. Az együttes névadója, Oláh Dezső jazz-zeneszerző és zongoraművész, Magyarország egyik legtehetségesebb és legígéretesebb fiatal muzsikusa. A  34 éves Junior Prima-díjas jazz-zongoraművész zenei pályafutását számtalan szakmai díj és elismés igazolja, a hazai nívós hangversenytermek és fesztiválok állandó vendége együttesével.

–  Ez az első alkalom, hogy Pápán járunk, gyönyörű a belváros, volt egy kis időnk körülnézni. Ez a térség nagyon szép része Magyarországnak. A Térzene Program keretei között az elmúlt két napban Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Keszthely, Kőszeg és Sárvár után most Pápán léptünk fel a csodaszép Esterházy-kastélynál – fogalmazott hírportálunknak Oláh Dezső, aki beszélt arról is, hogy a számtalan szakmai elismerés nem ad túlzott önbizalmat, a sikerek nem szállnak a fejébe, próbál mindig előre tekinteni, és egyre jobb lenni. – Egy-egy elismerés, szakmai díj hatása nem szabad, hogy egy hétnél tovább tartson, aztán újra kell indulni, újabb és újabb távlatok felé. Ezúttal Pápán szeretnénk a közönségnek egy emlékezetes koncertet adni – jegyezte meg mosolyogva a tehetséges jazzmuzsikus.

A Térzene Program a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ koordinàlàsàban tovább folytatódik városunkban, hiszen minden héten szombaton a kastélykapu előtti téren minőségi klasszikus muzsikát hallgathatnak majd a pápaiak.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: