Várkertfürdő: A tavaszi munkákat már igen, a szállodát azonban még nem tervezik

592
Fotó: Pintér Ádám

A Várkertfürdő november óta nem fogadhat vendégeket, az egyetlen részlege, ahol folytathatta tevékenységét, a Gyógyászati Centrum, azonban voltak időszakok, amikor ott is komoly forgalomcsökkenést tapasztaltak. Nagy Zsoltot, a Pápai Termálvízhasznosító Zrt. vezérigazgatóját a fürdő bezárásának hatásairól, a nyitással kapcsolatos elképzeléseikről, illetve a sajtóban nemrégiben a szálloda építésének terveiről felröppent hírekről kérdeztük.

– Sajnos azt kell mondanom, hogy a helyzet november 10-e óta változatlan, a fürdő azóta, a járványügyi korlátozásoknak megfelelően, megszakítás nélkül zárva tart. Ez alól egyedül a gyógyászati részleg a kivétel. A Gyógyászati Centrumban – azáltal, hogy a Gróf Esterházy Kórházzal karöltve dolgozunk és a reumatológiai járóbeteg ellátást végezzük – a tevékenységünket folytathatjuk. A helyzet azonban itt sem felhőtlen, hiszen a járvánnyal összefüggően voltak időszakok, amikor komolyan érezhető volt a forgalom csökkenése. Összességében azonban valóban azt kell mondanom, hogy a helyzet kilátástalannak tűnik, hiszen semmiféle információnk nincs azzal kapcsolatban, hogy mikor nyithat meg újra a fürdő.

– Az uszoda és a termálfürdő tehát hónapok óta nem fogad vendégeket és a gyógyászaton is voltak gyengébb forgalmú időszakok. Az egyetlen működő részlegen továbbra is kevesebb a vendég, mint a járvány előtt?

– Azt kell mondanom, hogy a gyógyászaton mára utolértük magunkat és a járvány előtti időszakban megszokott forgalmat tudjuk bonyolítani. Itt főként a november-december volt problémás, amikor a saját dolgozóink fertőzöttsége miatt volt néhány hét, amikor be kellett zárnunk, emellett volt egy időszak, amikor látszott, hogy az emberek inkább otthon maradtak és nem jöttek hozzánk. Ebben az időszakban 0 és 50 százalék közötti kapacitással működtünk. A járóbeteg-ellátás mellett a fürdőjegyes kezeléseket is folytatjuk, ezen a területen is csökkentek a bevételeink.

– Itt a tavasz, normál esetben már a strand megnyitása is közeledne. Most, ebben a helyzetben milyen munkálatokat végeznek a fürdő területén?

– Ahogy tapasztalhatjuk, kisütött a nap és ez nekünk azt jelenti, hogy ki kell mennünk a strandra. Eddig az anyagi lehetőségeinkhez mérten a belső terekben végeztük el a szükséges feladatokat, most pedig a kinti területre koncentrálunk. Megnézzük, hogy a tél, a fagy milyen károkat okozott és megpróbáljuk nyitásra százszázalékos állapotra hozni a strandot is.

– Egy nagy feladat még hátravan, ez a szálloda építése. Ezzel kapcsolatban a közelmúltban felröppentek a hírek, melyek szerint már készülnek az épület tervei. Ez azonban, ha jól tudjuk, nem így van.

– Örülök, ha hírt adnak rólunk, mert vannak félelmeim az újraindulással kapcsolatban. Így azt is mondhatom, hogy minden rólunk szóló hír fontos lehet. Az azonban nem igaz, hogy készülnének a szálloda tervei. A beruházással kapcsolatban annyit tudok mondani, hogy rendelkezünk egy kész hotelkoncepcióval, ami a jelenlegi tervek szerint az uszoda és a termál rész közötti területen valósulhatna meg. Ugyanakkor most felvetődött annak a lehetősége, hogy egy más koncepciójú szálloda valósuljon meg – egy kicsit nagyobb, egy kicsit magasabb színvonalú és extrább szolgáltatásokat nyújtó létesítmény. Ez azonban, az értékhatárokat figyelembe véve azt jelenti, hogy közbeszerzési eljárásokat kell lefolytatnunk. Most van folyamatban a tervező kiválasztása. Mivel tehát még a tervezőt sem választottuk ki, nem indulhatott el a hotel tervezése sem. 

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!