Újabb megyei rangadót nyert a Perutz FC

864
Fotó: Haraszti Gábor

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában a házigazda Perutz FC 0-1-es félidő után 2-1-es győzelmet aratott a Balatonfüred ellen, ami azt jelenti, hogy a pápaiak tavasszal mindkét megyei riválisukat legyőzték.

A megyei rangadót mindkét csapat 32 ponttal várta, a 12. Balaton-partiak jobb gólkülönbségüknek köszönhetően előzték meg a 13. helyen álló házigazda pápaiakat. Mindkét alakulat tehát nagyon bízott a pontokban, amivel akár két-három helyet is előre léphetett volna a tabellán.

Mindkét oldalon voltak hiányzók, a hazaiaknál Jurik, Illés és Császár sem tudta vállalni a játékot, a vendégeknél Burucz, Bene, Bartha és Csikós nem tudott Borgulya István rendelkezésére állni, így a vendég cserepadon mindössze négy játékos foglalt helyet.

Különösebb esemény nélkül telt az első húsz perc, kiegyenlített erők küzdelmét láthattuk a pályán, aztán az első pápai hibát kihasználta a Balatonfüred: Bence labdavesztése után Bartha tekert a kapufára, a kipattanóra Schillinger reagált a leggyorsabban és a kapuba belsőzött, 0-1. A folytatásban a széleken próbálta megbontani a masszív füredi falat a Perutz, mely mégis középről egyenlített: a 30. percben Hanzl átlövése védhetetlenül vágódott a bal felsőbe, 1-1. A folytatásban Bartha lövését fogta Szigeti, majd Hanzl szögletét csúsztatta fölé Bence. A 43. percben közel állt az újbóli vezetéshez a Balatonfüred, Gasztos eladott labdájával Schillinger törhetett kapura, lövését azonban Szigeti bravúrral védte. A második félidő elején Kalász lőtt takarásból, Keserű vetődve hárított. Három perccel később Nagy Tamást rúgták fel, a szabadrúgás mögé Skriba állt, aki a sorfal felett szépen tekert a kapu jobb oldalába, 2-1. A folytatásban a bírói ítéletek miatt kissé felpaprikázódott a hangulat, sok volt a fault, helyzet nem alakult ki, így az eredmény sem változott.

Perutz FC – Balatonfüred 2-1 (1-1) Gsz.: Hanzl, Skriba ill. Schillinger

Takács Gábor: Nagyon nehéz mérkőzés volt, egy masszív csapattal találkoztunk. El kell ismerni, nem játszottunk jól, néha görcsösen futballoztunk, nem találtuk a ritmust, de a lényeg a három pont.

Borgulya István: Nyílt sisakos meccs volt, egy pontrúgás döntött. Úgy érzem, az első félidőben nem kaptunk meg egy tizenegyest. Amire készültünk, abból nem tudtunk mindent megvalósítani, nem voltak meg a helyezkedések, indulások, elöl nem tudtuk megtartani a labdát. Megyünk tovább, harcolunk tovább a bennmaradásért.

Perutz-stadion, zárt kapuk mögött, v.: Szommer (Illés, Urbán) Perutz FC: Szigeti – Nagy T., Dóczi, Koronczai, Gasztos (’46 Szalai) – Bence (’58 Iványi), Hanzl, Kiss (’92 Baldauf) – Kalász (’58 Molnár), Szilágyi (’89 Mogyorósi)– Skriba, vezetőedző: Takács Gábor. Balatonfüred: Keserű – Emperger (’79 Borgulya), Géringer, Schillinger, Imre, Markó (’66 Róth), Tetézi, Pécseli, Barta, Szabó, Tamás (’51 Pápai), vezetőedző: Borgulya István.  

A pápai csapat a következő fordulóban a BKV Előre vendége lesz. 

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!