Virtuális túra az új sportcentrumban: Streetballpálya és játszótér

316
Fotó: HuHa

A Téglagyári úti sportcentrum számos sportág űzéséhez kínál lehetőséget hobbisportolóknak és egyesületeknek egyaránt. A létesítmény tervezésekor a fő cél az volt, hogy a nagy múlttal és kiváló eredményekkel rendelkező tekések és az egyre növekvő számú atléták új, magas minőséget képviselő körülmények között készülhessenek a megmérettetésekre és versenyeknek is otthont adhassanak, ám ezen túl a kondizás kedvelői, a skateboardot űzők és a kosarasok számára is biztosít helyet a sportcentrum. Ezúttal a félkosárpályát mutatjuk be az érdeklődőknek.

A streetballpálya a létesítmény főépületétől nyugatra, a skate-pálya mellett kapott helyet. A 17 x 17 méteres, gumiborítású pályán eredeti, amerikai streetball felfestést alkalmaztak, a tűzihorganyzott acél oszlopon egy kisebb palánkot helyeztek el az építők. A pálya adottságai lehetővé teszik profi versenyek lebonyolítását, ám a sportközpontot működtető Pápai Sport Nonprofit Kft. elsősorban a hobbisportolókat várja majd ide.  

– Ezzel a pályával azokat a fiatalokat szeretnénk megszólítani, akik a játék, a szórakozás, az egészséges életmód miatt választják a kosárlabdázást – mondta el Szabadkai Verita, a cég szakmai igazgatója. Tapasztalatai szerint nagyon sok pápai fiatal számára ismerős ez a sportág, a városrészi sportos rendezvényeken többször is volt lehetőség ennek a kipróbálására és minden alkalommal nagy népszerűségnek örvendett a szabadtéri kosárlabdázás.

A futókör, a skate-park és a streetballpálya szomszédságában egy játszóteret is kialakítottak az építők, ezzel téve teljessé a sportcentrum kínálatát minden korosztály számára. Itt mászóvárak, csúszdák és egy kombinált játékeszköz kapott helyet. A játszótér esési terét puha homok adja, a terület körül pedig pihenőpadokat helyeztek el a kísérők vagy a hancúrozásban megfáradt kigyermekek számára.

– A játszótér kiváló lehetőséget ad arra, hogy a legfiatalabb korosztálynak is élményt nyújtson a sportcentrum, hiszen a kicsik is aktívan tölthetik nálunk az idejüket. Ugyanakkor pedig azt is jelenti, hogy míg a szülők, nagyszülők sportolnak, akár a futópályán, akár a többi sportpályánkon, a kicsik is találnak maguknak életkoruknak megfelelő, aktivitást igénylő elfoglaltságot – véli a szakmai igazgató.

Szabadkai Veritától megtudtuk, a sportcentrum főépülete is megkapta már a használatba vételi engedélyt, így a létesítmény látogathatóvá válik, amint a koronavírus-járvány miatti intézkedések ezt lehetővé teszik a civilek számára. Addig csak az egyesületek, versenysportolók használhatják a sportcentrumot. A Pápai Sport Nonprofit Kft. azonban nagyon készül a nyitásra és a hobbisportolók fogadására, sőt már a nyárra is van tervük. A szünidőre tábort szerveznek a 7-15 éves korosztály számára, s ennek középpontjában természetesen a testmozgás és az egészséges életmód áll majd.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!