Böröczky András a megye matekos bajnoka

1838
Fotó: Munkácsy Mihály Ált. Isk.

Böröczky András Bálint, a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola 7. b osztályos diákja bekerült a nemrégiben megrendezett Varga Tamás Matematikaverseny országos döntőjébe. András minden tantárgyból kiválóan teljesít, legkiemelkedőbb azonban a matematikai tehetsége. Nem túlzás azt állítani, hogy korosztályában az ország legjobbjai közé tartozik.

Ebben a tanévben a vírushelyzet miatt a kisebb matematikaversenyek elmaradtak és a rangosabb, több fordulóból álló megmérettetéseket is más módon szervezték meg, mint a korábbi versenyeket. András eddig nagyon jól teljesített mindegyik versenyen. A két fordulóból álló megyei matematikaverseny első fordulóján maximális pontszámot ért el, így továbbjutott a döntőbe. A három fordulóból álló Bátaszéki Matematikaverseny első két fordulóját is kiváló pontszámokkal teljesítette, így itt is bekerült az országos döntőbe. A legújabb sikerét pedig a 7-8. osztályosoknak meghirdetett Varga Tamás Matematikaversenyen érte el. A háromfordulós megmérettetésen Pápa városából egyedüliként sikerült bekerülnie az országos döntőbe, a megyei fordulón pedig Veszprém megye bajnoka lett.

Stoffer Anita, a tanuló matematikatanára hírportálunknak elmondta, Andrásnak nemcsak veleszületett tehetsége van a matematikához, hanem példás szorgalmának, kitartó munkájának is köszönheti azokat az eredményeket, amiket elért. Lelkesen és fáradhatatlanul dolgozik a matekpéldákon nemcsak tanórákon, hanem a szabadidejében is. Egyéni gondolkodásmódjával teljesen ismeretlen problémákra, feladatokra is képes megoldást találni. Mindemellett rendkívül kedves, szerény, illedelmes fiú. Iskolájuk valamennyi tanára nevében mondhatja, hogy nagyon büszkék a tanulójukra.

András elmondása szerint már óvodásként szerette a matematikát, második osztályos kora óta vesz részt versenyeken.

– A Varga Tamás megmérettetés három fordulóból állt. Az iskolai verseny könnyű volt számomra, azonban a megyei már sokkal nehezebb. Úgy érzem a legnehezebbnek  az országos döntő bizonyult. Ott három órát kaptunk öt feladat megoldására. Eredményt még nem tudunk, de szerintem egész szépen sikerült a döntő a szerzett pontjaim alapján – mondta András érdeklődésünkre, aki köszönetét fejezte ki két felkészítőjének, Stoffer Anitának és dr. Spissich Lászlónak.

A tehetséges diák elárulta, nagyon szereti a matekot, mert izgalmas számára minden egyes feladat, s az, hogy milyen módszerrel tudja a legkönnyebben megoldani azokat. Vannak feladatok, amelyek igazi kihívást jelentenek számára.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!