Pápát is érintő menetrendváltozás

717
Fotó: MÁV-START

A szokásos évi első menetrendmódosítással április 11-étől Pápát is érintő újításokat vezet be a MÁV-START a közösségi közlekedés népszerűsítése érdekében.

Egy korábbi módosításnak köszönhetően 2020 decemberétől Helikon InterRégió néven új vonat köti össze Kaposvárt számos balatoni, nyugat- és észak-dunántúli várossal, így Fonyóddal, Balatonfenyvessel, Keszthellyel, Tapolcával, Sümeggel, Celldömölkkel, Pápával és Győrrel is. A modern, alacsonypadlós Desiro motorvonatok egész nap kétóránként közlekednek Kaposvár és Győr között. Egy nemrégiben kiadott közleményben a következőket olvashatjuk: „Áprilistól naponta egy vonatpár, illetve egy pénteki vonat hosszabb útvonalon, Győr és Pécs között közlekedik mindkét irányban, ezáltal a dél-dunántúli régióból a Balaton könnyen elérhetővé válik.” Ez tehát azt jelenti, hogy április 11-étől átszállás nélkül juthatunk el vonattal Pápáról Pécsre.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!