Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Telefonkészülékek az oltásszervezés segítéséért (Cikkünket frissítettük)

Pintér-Papp Eszter | 2021.03.30.

Mobiltelefonkészülékekkel és hozzájuk tartozó korlátlan előfizetéssel támogatja a pápai háziorvosok oltásszervező munkáját Pápa Város Önkormányzata. A készülékeket néhány perccel ezelőtt adta át dr. Áldozó Tamás polgármester Ujváry Hajnalkának, Pápa Város Önkormányzatának Egészségügyi Alapellátási Intézete intézményvezetőjének és dr. Kalmár Zsolt háziorvosnak.

Dr. Áldozó Tamás elmondta, a háziorvosok képviseletében dr. Kalmár Zsolt az elmúlt héten azzal a kéréssel fordult az önkormányzathoz, hogy az oltásszervezési tevékenységüket mobiltelefonkészülékek és hozzájuk tartozó előfizetések biztosításával támogassák. A városvezető hangsúlyozta, a most átadott nyolc telefon beszerzését a kérés beérkezését követően az önkormányzat korábban közbeszerzési eljárás során kiválasztott szolgáltatójával egyeztették, s a készülékek és az előfizetések mára már rendelkezésre is állnak. A készülékeket több éves használatra szánják és akkor is meg lesz a helyük az önkormányzat szervezeti rendszerében, amikor a háziorvosi praxisoknak már nem lesz azokra szüksége.

Dr. Kalmár Zsolt köszönetet mondott az önkormányzat gyors segítségéért és azért is, hogy lehetővé tették, hogy a védőnők is bekapcsolódjanak az oltások szervezésébe.

Ujváry Hajnalkától megtudtuk, felmérést végeztek a háziorvosok körében, melyben arról érdeklődtek, milyen segítségre van szükség az oltással kapcsolatban és a többség úgy nyilatkozott, hogy a legszükségesebb egy telefon lenne, amit erre a célra használhatnának. Volt két háziorvos, akik korábban már vásároltak erre a célra készüléket, velük az a megegyezés született, hogy a telefonszámla kifizetésével segítik a munkájukat.

Dr. Áldozó Tamás a Médiacentrum kérdésére elmondta, amennyiben szükség lesz az önkormányzat segítségére a járvány elleni védekezésben, a megelőzésben, az oltási program támogatásában, akkor valamennyi rendelkezésükre álló erőforrással támogatniuk kell az egészségügy munkáját. Már hetekkel ezelőtt megtörtént az egyeztetés egy esetleges tömeges oltópont kijelölésével kapcsolatban és az a döntés született, hogy amennyiben szükséges, a színházépület építészeti adottságaiból adódóan és parkolóinak számát tekintve egyaránt alkalmas lesz erre a célra.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: