Jogosítvány nélkül és forgalomból kivont autóval közlekedett a férfi, a rendőrök elfogták

127
Fotó: archív

A Pápai Rendőrkapitányság gyorsított eljárásban járt el a szabályszegő sofőr ellen.

A járőrök 2021. március 29-én, délután igazoltattak egy személygépkocsival közlekedő 33 éves helyi lakost Pápán. Az igazoltatás során megállapították, hogy az autó műszaki érvényessége lejárt, továbbá nem kötöttek rá kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást, sőt még a forgalomból is kivonták.  A sofőr a vezetői engedélyét sem tudta bemutatni, mivel soha nem is rendelkezett azzal.  A rendőrök a férfit ezután előállították, majd gyorsított szabálysértési eljárás keretében pénzbírságot szabtak ki vele szemben, és egy évre eltiltották a járművezetéstől.

A Pápai Rendőrkapitányság a közlekedésrendészeti ellenőrzései során kiemelt figyelmet fordít a vezetői engedéllyel nem rendelkező sofőrök, valamint a nem megfelelő műszaki állapotú gépjárművek kiszűrésére és a szabálysértőkkel szemben gyorsított szabálysértési eljárás keretében pénzbírságot szab ki, illetve indokolt esetben járművezetéstől eltiltás szankciót is alkalmaz.

… hogy mindenki hazaérjen!

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!