Adomány az ESZI-nek és a kórháznak

1962
Fotó: Pintér Ádám

A Szent Benedek Plébánia karitász csoportja februárban gyűjtést szervezett, melynek kedvezményezettjei Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye és a Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelő voltak. A gyűjtés során felajánlott ágyneműket, törölközőket, higiéniai termékeket és tisztítószereket tegnap adták át az ESZI-nek, ma pedig a kórházba juttatták el az adományt.

– A korábbi évek sikerein felbuzdulva az idei év februárjában is gyűjtést szerveztünk és úgy határoztunk, hogy ezúttal a kórház és az ESZI lesznek azok az intézmények, melyeknek felajánljuk az összegyűlt adományokat – mondta el Matting Norbert, a karitász csoport vezetője.  Mint megtudtuk, a felhívásban azt kérték az adományozóktól, hogy még használható, jó állapotú ágyneműket, törölközőket, ezenkívül tisztálkodószereket és tartós élelmiszereket ajánljanak fel a nemes célra.

Szalainé Tihanyi Andrea, az ESZI vezetője kiemelte, jó kapcsolatot ápolnak a Szent Benedek Plébánia karitász csoportjával, így igazából nem volt meglepő számukra a mostani felajánlás, amit nagy örömmel fogadtak. Mivel az intézmény rendkívül szerteágazó tevékenységet folytat, a most átvett adományokat több területen is hasznosítani tudják, így például az idősek otthonaiban, illetve a hajléktalanokat ellátó intézményegységben.

A kórház számára felajánlott adományt ma délután vette át Marton Piroska, az intézmény ápolási igazgatóhelyettese, aki a kórház dolgozói és az intézményben ápolt betegek nevében köszönetet mondott a nagylelkű adományozóknak.   

A gyűjtés nyomán mind a kórház, mind az ESZI 50 ágyneműgarnitúrát, ezenkívül törölközőket, tisztítószereket és tisztálkodási szereket vehetett át.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!