Lezárult a barnamezős projekt – Sajtótájékoztatón összegezték az elvégzett munkát

596
Fotó: HuHa

A mai napon zárult a köznyelvben csak barnamezős projektnek hívott TOP-os fejlesztés. A hivatalos nevén  Felhagyott ipar-szolgáltató peremterület környezeti rehabilitációja címet viselő projekt záró sajtótájékoztatóját nem sokkal ezelőtt tartotta dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, dr. Áldozó Tamás polgármester és Rádi Róbert, a projekteket koordináló Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője. A projektösszegzőt az új sportcentrum előtt rendezték meg.

Felidézték, a megújított és új funkcióval ellátott Téglagyári úti területek nagyon leromlott állapotban voltak, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program nyújtott lehetőséget arra, hogy a város értékes területévé váljanak, melyek rekreációs célokat szolgálnak.

A Téglagyári út elején álló egykori gázcseretelepből kutyafuttatót alakítottak ki, a Téglagyári út páratlan oldalán sportcentrumot építettek, mely több sportágnak ad otthont, így az atlétikának, tekének, kondinak, streetballnak és gördeszkázásnak. A beruházás harmadik eleme az Schwenczel rét önkormányzati területét érintette, ahol a mocsaras területből kellemes közpark készült.

Az építési munkálatok a megelőző előkészítő feladatok elvégzését követően múlt év elején indultak meg és év végére fejeződtek be. A 3,3 milliárd forint értékű beruházáshoz a TOP pályázatán 1,758 milliárd forint európai uniós és hazai támogatást nyert el az önkormányzat, majd múlt évben 1,387 milliárd forint ráemelést kapott a város a projekt többletköltségeinek fedezésére, így 150 millió forint saját forrással tudták megvalósítani a fejlesztést.

A barnamezős beruházás a város legnagyobb TOP-os projektje volt, melynek eredményeként a Téglagyári út környéke teljesen megújult, új funkciókkal gazdagodott és jelentősen felértékelődött. Az agility-pálya a kutyabarátok kedvelt helyévé válhat, a Schwenczel réten kialakított közpark minden korosztály számára kellemes kikapcsolódást kínál, a sportcentrum pedig magas színvonalon képes kiszolgálni a versenysportot, de nagyszerű helyet biztosít azok számára is, akik hobbi szinten űzik az érintett sportágakat.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!