Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Tíz emberrel mentett pontot a Perutz FC

Haraszti Gábor | 2020.10.04.

Nem született gól az NB III 12. fordulójában rendezett Perutz FC – Mosonmagyaróvár találkozón, ahol a hazaiak húsz percet emberhátrányban futballozva tartottak otthon egy pontot.

Perutz FC – Credobus Mosonmagyaróvár 0-0

A harmadosztályú labdarúgó bajnokság 12. fordulójában a tabella 4. helyezettje jó formában érkezett a Várkert útra, hiszen a mosonmagyaróváriak legutóbbi három sikeres bajnokijukkal három helyet előreléptek a tabellán, és már csak egy pontra voltak a dobogótól. A pápaiak az Érd, a Komárom, a Puskás II. és a ZTE II. ellen sem olyan eredményt értek el, amivel Lengyel Ferenc elégedett lett volna, aki mindenképp formajavulást remélt csapatától.

Két helyen változtatott a pápai tréner a múlt heti kezdőn – Zsirai és Baldauf került be – és mivel az MLSZ határozata alapján a csapatoknak újra öt cserére nyílik lehetősége egy mérkőzésen belül, a kispadon kilenc labdarúgó is bevetésre várt.

Két perc elteltével könnyen akár 2-0-ra is vezethetett volna a Perutz, ám előbb Skriba lőtte telibe a kapust néhány méterről, majd Szabó fejese volt pontatlan. A kezdeti pápai dominancia után kiegyenlítettebbé vált a játék, sőt talán a Mosonmagyaróvár kicsit át is vette az irányítást, Horváth kapusnak kétszer is játékba kellett avatkoznia. A 25. percben Hanzl szabadrúgása kerülte el nem sokkal a jobb felsőt, majd Laki lövésénél kellett bravúrt bemutatnia a hazai hálóőrnek. A második játékrész kísértetiesen hasonlóan alakult, mint az egy héttel korábbi ZTE II. elleni, mezőnyjáték folyt, igazi gólhelyzet nélkül. A 64. percben Skriba szögletét Koronczai pörgette a bal kapufára, öt perccel később viszont tíz emberre fogyatkozott a Pápa, Skriba rúgta fel Jasarevicet, amiért megkapta második sárga lapját. A kiállítás után értelemszerűen még nagyobb nyomás alá került a hazai kapu, a hátralévő húsz percben hősiesen védekeztek a sárga-kékek, aminek egy pont lett a jutalma. A játék képe alapján összességében reális eredmény született.

Lengyel Ferenc: Remekül kezdtük a mérkőzést, két nagy helyzetünk volt, az első félidő arról szólt, amit mi akartunk. Az ellenfélnek nem nagyon volt lehetősége, a kiállításig győzelemre játszottunk, utána viszont már nem volt igazi esélyünk a három pontra. Úgy ítélem meg, hogy ezzel a hozzáállással megint léptünk előre egyet, egységesek voltunk, küzdöttünk egymásért, megyünk tovább, ha így játszunk, jövő héten idegenben nyerhetünk.

Perutz FC: Horváth B. – Böröczky, Császár, Koronczai, Nagy T. – Zsirai, Baldauf (’91 Iványi), Hanzl (’46 Irmes), Szilágyi (’72 Kalász) – Skriba, Szabó Zs. (’87 Benecz), vezetőedző: Lengyel Ferenc.

Credobus Mosonmagyaróvár: Heinrich – Jasarevic, Takács (’54 Balogh), Laki (’60 Szalka), Horváth, D’Urso, Illés, Bohner, Czingráber, Bokor, Nagy, vezetőedző: Varga László.

A pápai csapat október 10-én Székesfehérváron a MOL Fehérvár FC II. vendégeként lép pályára.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: