Katonai sátrat telepítettek a kórház udvarán

1011
Fotó: MH Pápa Bázisrepülőtér

Az MH Pápa Bázisrepülőtér katonái a Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelő kérésére kedden egy sátrat telepítettek az intézmény udvarán. A felállított sátor a járványügyi védekezéshez szükséges speciális védőeszközök ideiglenes tárolását, raktározását segíti. A Magyar Honvédség Kommunikációs Osztálya a Pápa és Vidéke megkeresésére elmondta, a honvédség eddig is segítette a lakosságot és az intézményeket igény szerint, többek között eszközökkel, felszerelésekkel. Emellett a katonák a koronavírus-járvány mindhárom hulláma idején fertőtlenítési feladatokat hajtanak végre az ország köznevelési és szociális intézményeiben. Számukra kiemelten fontos a magyar állampolgárok biztonsága, ezért minden rendelkezésre álló képességgel segítik a koronavírus-járvány elleni védekezést.

– A kórháznál további két katonai sátor áll, amelyeket szintén az MH Pápa Bázisrepülőtér katonái telepítettek korábban. Az egyik felépítmény a rendelőintézet bejáratánál, a másik pedig a Jókai utca felőli főbejáratnál található. A sátrak az intézménybe érkező betegek elkülönítését segítik, továbbá az esetleges, épületen kívüli várakozás esetén az időjárási viszonyoknak megfelelően védelmet nyújtanak. A pápai katonák emellett továbbra is folyamatos szolgálatot teljesítenek a Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelőben. Jelenleg többen segítik az egészségügyi dolgozók napi szintű tehermentesítését, de az MH Pápa Bázisrepülőtér adja a kórházparancsnokot és a kórházlogisztikust is. Az egyenruhások többek között a testhőmérséklet-méréssel egybekötött beléptetési, betegirányítási, betegkísérési, adminisztrációs és logisztikai feladatokban segítenek – tájékoztatott a HM Kommunikációs Osztálya.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!