Birtokba vették a sportcentrumot a kalapácsvetők

216
Fotó: Haraszti Gábor

A futók után ettől a héttől a kalapácsvetők is otthonuknak mondhatják a Téglagyári úti sportközpontot, ahol az atléták a súlyemelőteremben és a fedett futófolyosón végezték az edzéseket.

Súlyemelés, zsámoly- és szekrényszökdelés, forgásiskola – többek között ezek a gyakorlatok szerepeltek a dobók e heti kiegészítő edzésprogramjában, ám ezeknek már nem a sportcsarnok volt a helyszíne, hanem a sportcentrum, ahol annyi év nélkülözés után végre 21. századi körülmények között készülhetnek a sportolók.

– Mindenkinek pozitívak a tapasztalatai, nagyon örülünk, hogy ilyen kiváló körülmények között edzhetünk – mondta Varga Patrik, a kalapácsvetők edzője. – A felszerelések is teljesen újak, a gátak, a súlyemelőterem tartozékai, a svédszekrények, a kalapácsok minőségben és mennyiségben is teljesen korszerűek. Optimistán tekintek a jövőbe, biztos vagyok benne, hogy hamarosan ugrásszerű fejlődés lesz látható a versenyzőkön, sokat fognak javítani legjobb eredményeiken.

Április 24-én a sportcentrumban rendezik a III. Kis Károly Emléknapot és a VEDAC Dobóakadémia évadnyitó versenyét, ahol diszkosz- és kalapácsvető számokat tartanak.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!