Magabiztos PELC-siker a rangadón

1512
Fotó: Haraszti Gábor

Pápai győzelemmel ért véget az utánpótlás lány labdarúgó-bajnokság szombati fordulója, ahol a Pápai Egyesített Labdarúgó Club egyik legnagyobb riválisát , a Gyirmótot magabiztosan győzte le.

Igazi szomszédvári rangadót rendeztek az U19-es pontvadászatban, hiszen a második helyen álló PELC a harmadik pozíciót birtokló Gyirmótot látta vendégül. Mindössze három pont választotta el a kezdő sípszót megelőzően a feleket egymástól, ősszel pedig 2-1-re idegenben nyertek a pápaiak, akik ezúttal is győzelemre készültek.

A nagy tét miatt kissé idegesen kezdett a PELC, mely a nyolcadik percben Kilinkó Nóra találatával megszerezte a vezetést, ami megnyugtatta a csapatot, sőt az első negyedóra végén Csébi Luca is betalált. 2-0-s első félidőt követően előbb Ruska Barbara, majd Szalay Júlia is bevette a gyirmóti kaput, az 5-0-s végeredményt Csébi második találata állította be.

PELC U19 – Gyirmót 5-0 (2-0) Gsz.: Kilinkó, Csébi 2, Ruska, Szalay

Tóth Ferenc: Az első félidőben látottak alapján nem gondoltam volna, hogy ekkora különbség lesz a végén. Tudtuk, hogy ha versenyben szeretnénk maradni az aranyéremért, ma nem hibázhatunk, szerencsére a lányok is átérezték a meccs súlyát és ennek megfelelően játszottak.

A bajnokság a Csorna elleni összecsapással folytatódik.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!