Balszerencsés Perutz-döntetlen

177
Fotó: Haraszti Gábor

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában a Perutz FC egy ponttal távozott a BKV Előre otthonából, ahol a helyzetek alapján a vendégek rászolgáltak volna a győzelemre.

A legutóbbi öt mérkőzésén mindössze öt pontot gyűjtő, a tabella 17. helyén álló BKV Előre otthonába utazott húsvétvasárnap a Perutz FC, mely egy idegenbeli győzelemmel szerette volna megszilárdítani helyét a középmezőnyben. Gelei Károly tanítványai is a három pont reményében léptek pályára, hiszen ellenkező esetben nagyon nehéz helyzetbe kerültek volna a kiesés elkerüléséért vívott harcban. Nagy kérdés volt, hogy a hazaiak nyolc gólnál járó játékosait – Baloghot, Szegőt és Wágnert – miként tudják kikapcsolni a játékból a pápaiak, illetve a komoly NB I-es rutinnal rendelkező Busai milyen napot fog ki.

Az első lehetőség a vendégek előtt adódott, Baldauf lövését a balra vetődő Czuczi szögletre tolta. Az első tíz perc végén a BKV veszélyeztetett, Busai középre emelt labdáját Szabó fejelte rá, Szigeti azonban bravúrral fölé tolta a bólintást. Egy perccel később a hazai védők bizonytalanságát kihasználva Szilágyi szerzett labdát, ám nem tudott kapura lőni, mert a védők szabálytalanul szerelték, joggal kérte számon az elmaradt tizenegyest és a kiállítást a vendég kispad. Az első negyedóra végén Hanzl szögletét a röviden érkező Skriba csúsztatta a keresztlécre. A 25. percben ismét a BKV-val volt a kapufa, Nagy átlövése a bal kapufán csattant. Pápai szempontból rosszul indult a második félidő, Pokó szúrta rá a jobb oldalon, Szigeti védése után a kipattanó Busai elé került, aki a bal sarokba belsőzött, 1-0. A fővárosi gólra hamar jött a pápai válasz, Hanzl felívelése az egész meccsen nagyot küzdő Skriba elé pattant, aki kipókhálózta a bal felsőt, 1-1. A 85. percben a meccslabda maradt ki, Szilágyi húzta meg a jobb oldalon, majd élesen középre tálalt, az érkező Illés azonban a bal kapufa mellé belsőzött.

Gelei Károly: Igazságos döntetlen született, volt egy kis szerencsénk is, ez a Pápa már nem az, amelyikkel ősszel játszottunk. A mi helyzetünkben sajnos nem sokat segít az egy pont, de legalább nem kaptunk ki.

Takács Gábor: Az első félidőben eldönthettük volna a meccset, három komoly helyzetünk volt. A második felvonás első percében egy kósza labdából az ellenfél megszerezte a vezetést, szerencsére hamar tudtunk válaszolni és a hajrához közeledve nekünk volt labdánk a három pontért, ami sajnos kimaradt. Úgy érzem jól játszottunk, a fiúk mindent megtettek, ebben a meccsben ennyi volt.

BKV Előre – Perutz FC 1-1 (0-0) Gsz.: Busai ill. Skriba  

Budapest, BKV Előre Sporttelep, v.: Zimmermann (Flinta, Pogonyi). BKV Előre: Czuczi – Girán (’70 Nagy), Szabó, Pokó, Balogh (’70 Wágner), Ferkó, Busai (’78 Füzik), Kiss, Tóth, Ihos (’46 Szabó), Szegő, vezetőedző: Gelei Károly. Perutz FC: Szigeti – Nagy, Dóczi, Koronczai, Szalai – Kiss (’78 Bence), Baldauf (’60 Hauser), Hanzl (’85 Molnár), Kalász (’60 Illés), Szilágyi (’85 Iványi) – Skriba, vezetőedző: Takács Gábor.    

A Perutz a következő fordulóban az Érdet látja vendégül.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!