Újra dőlnek a tekebábuk

1152
Fotó: Haraszti Gábor

Megtartotta első hivatalos edzését a Pápai Vasas SE, mely hosszú évek elteltével a Téglagyári úti sportcentrumban talált új otthonra. Az amatőr és versenysportolókat mostantól kifogástalan körülmények várják a létesítményben.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a ma létező egyik legmodernebb, négysávos pálya készült el az épületben, melyet a német Pauly cég tervezett. A 19,4 méter hosszú panelfelülethez 6,4 méteres gurítódeszka tartozik, az eredményjelző, a vezérlőszerkezet is minden igényt kielégít, és már a csarnok nézőtere is elkészült. Pápán komoly, több évtizedes hagyománya van a tekesportágnak, a Vasas életében új fejezet kezdődött azzal, hogy utánpótlás- és felnőtt tagjaik végre megtarthatták első tréningjüket. Az alkalmon Pálffy Jenő szakosztályvezető, Magyar Ferenc, Kiss Sándor, Nagy Miklós, Molnár János, Vörös Bence, Agg Martin játékosok és természetesen Szabados József játékos-edző is részt vett. Kicsit bizonytalanok voltak az első gurítások, ám idővel minden bizonnyal a sportolók alkalmazkodnak az új felülethez.

– Az első edzés után pozitívak a tapasztalatok – mondta Szabados József. – Mivel egy teljesen új játéktérről beszélünk, be kell még járatni, koptatni annak érdekében, hogy megfelelő mennyiségű fát lehessen dobni rajta. Minél többet használják, használjuk, annál előbb fejtik ki jó hatásukat azok a vegyszerek, amikkel kezelik. Bizakodva tekintünk a jövőbe, nagyon örülünk, hogy új fejezet kezdődik az életünkben.

Szabados József reményét fejezte ki, hogy a versenysport mellett a több száz amatőr sportolót megmozgató városi bajnokságot is újra megrendezik, ezáltal nemsokára ismét régi fényében ragyoghat a pápai tekeélet. 

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!