Építik a toronydarut

338
Fotó: Babos Petra

Megkezdődött a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma új internátusának építése. Februárban a kivitelező átvette a munkaterületet és az előkészítő munkálatok elvégzése után most kezdődik az építkezés, ezért nagy méretű tehergépjárművek mozgására kell számítani a Séllyei utcában és környékén.

A toronydarut ma szállították az építkezés helyszínére. A szerkezet harminc méter magas, a gém ötven méterig nyúlik ki és 2,5 tonnát képes felemelni. Ezzel a mélygarázshoz és a kollégiumhoz emelik be az olyan elemeket, amelyeket kézzel nem tudnának megmozdítani a szakemberek. A más helyszínen készülő különböző építőegységeket szerkezetként fogják a helyére emelni és beépíteni.

Hétfőtől hordják a helyszínre a szádlemezeket, ez több napos folyamat lesz. A közművek kiváltását követően elkezdődik a szádfalazás. Ezek nagy hanghatással járó munkák lesznek, ezért az ott élők és arra járók türelmét és megértését kérik. A kivitelező és a megrendelő egységesen felkeresi a környező épületek tulajdonosait és statikai állapotfelmerést végeznek annak érdekében, hogy ha az építkezés során bármilyen statikai kár keletkezik a lakóépületben, akkor kártérítést nyújthassanak.

A hárommilliárd forintos beruházás kormányzati támogatásból valósul meg.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!