Süle Zsolt sajtótájékoztatója

601
Fotó: Pintér Ádám

Közel féléves kihagyás után tartott sajtótájékoztatót ma délután Süle Zsolt, a Jobbik – DK – MSZP – LMP – Párbeszéd – Momentum önkormányzati képviselője, aki országos ügyekkel, főként a nyugdíjakkal és a koronavírus-járvány gazdasági hatásaival kapcsolatos gondolatait osztotta meg a helyi sajtó képviselőivel.

Elsőként a hazai nyugdíjak összegével kapcsolatos statisztikai adatokat ismertetett, kitérve arra, hogy a legalacsonyabb és legmagasabb összegű öregségi nyugdíjak közti különbség csökkentése érdekében a kormányzatnak differenciált nyugdíjemelést kellene bevezetnie. Mint mondta, ez hosszú folyamat, de fontos lenne mihamarabb elkezdeni, hiszen az alapvető élelmiszerek ára folyamatosan emelkedik, ami érzékenyen érinti a nyugdíjasokat.

A sajtótájékoztatón szó esett a minimálbér, a garantált bérminimum és a KSH által megállapított átlagjövedelem havi 400 ezer forint közeli összegéről is. Süle Zsolt úgy fogalmazott, a kisnyugdíjasokkal és a minimálbér közelében keresőkkel együtt közel hárommillió ember van hazánkban, akik 150 ezer forint közeli összegből élnek havonta. – Mivel hatalmas méreteket öltött a megélhetési elvándorlás, a bérek területén is lépni kellene valamit – mondta az önkormányzati képviselő.

A sajtótájékoztatón szó esett a koronavírus-járvány gazdasági hatásairól is, melyek több tízezer mikro- és kisvállalkozást hoztak rendkívül nehéz helyzetbe, a kormányzattól kapott – a képviselő szavaival élve – rendkívül csekély mértékű kormányzati támogatás mellett is.

Süle Zsolt végül kitért az egészségügy helyzetére is, hangsúlyozva, a járványhelyzetben nem volt szerencsés az új egészségügyi szolgálati jogviszony bevezetése, melynek következtében több mint ötezer egészségügyi dolgozó távozott az ellátórendszerből. A képviselő végül köszönetet mondott minden egészségügyi dolgozónak a járvány idején végzett megfeszített munkáért.  

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!