Fákat vágnak ki a Wesselényi utcában

138

Öt akácfát távolít el a héten a kivitelező a Wesselényi utca Vízmű-Klauzál utca közötti szakaszáról, a kivágandó fák az új szennyvízcsatorna nyomvonalába esnek. Vörös Lászlótól, a Boroszlán Zrt. vezérigazgatójától megtudtuk, az új víziközmű építése a zöldterületen zajlik, a munkálatok során feltárták a helyszínt és azt tapasztalták, a terület olyan sűrűn érintett közművekkel, hogy az új csatorna egyetlen lehetséges nyomvonala közvetlenül a fasor mellett lehet. Ez viszont azt jelenti, hogy a fák akadályozzák a munkavégzést, a munkaárok kiemelése során megsérülnek a fák gyökerei, ami a pusztulásukhoz vezet, de az új csatorna állagának megóvása érdekében is szükséges az öt akácfa kivágása, melyhez az engedélyt már be is szerezték.

A kivágandó fák betegek

A helyszínen járva azt láttuk, az eltávolítandó fákat éppen a régi csatorna nyomvonala fölé ültették egykor, Vörös László szerint, az időközben terebélyesedő gyökerek is hozzájárulhattak a csatorna sérüléseihez, ami miatt indokolttá vált a cseréje. Az is jól látható, hogy az akácfák többsége beteg, törzsükön korhadás nyomai észlelhetők, koronájukon fagyöngy telepedett meg, már korábban több főágat le kellett vágni róluk és jelenleg is több száraz ág nyúlik a magasba.

Az érintett fasor a régi szennyvízcsatorna fölött húzódik

– A fák pótlásáról természetesen gondoskodunk az előírások szerint, a Városgondnokság kertésze által meghatározott növényeket fogunk ültetni a kivágottak helyett még ősszel, vagy tavasszal, attól függően, hogy a kivitelezéssel hogyan tudunk előrehaladni – közölte a vezérigazgató, hozzátéve, többéves, többször átültetett, előnevelt csemetéket telepítenek a kivágandók pótlására.

Az öt akácfa kivágását ezen a héten tervezik elvégezni, ez a közlekedés kisebb akadályozásával járhat, a kivitelező cég a munkálatok idején kézi forgalomirányítást biztosít a balesetek elkerülése érdekében.

 

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!