Március a körúton

388

“Legalább tíz éven át mindig készültem megírni a boldog várakozásnak azt a hangulatát, amelyet a hivatalba menet a pesti utcákon kora tavasszal oly sokszor éreztem. A februári makacs ködplafon, az ólmos szürkeség már oszladozik, fények hasítanak át a felhőkön, s az élet kezd feltámadni… “

Az idézet Szabó Lőrinc 1943. július 24-i rádióelőadásából való, melyet a költő a Március a körúton című vers keletkezésével kapcsolatban vázolt fel.

Ezt a hangulatot igyekszik visszaadni az a videómontázs, mely az elmúlt hetekben készült Pápán. A Jókai Mór Művelődési Központ és a Médiacentrum rögtönzött stábja ugyanis a nyakába vette a várost, pontosabban a kameraállványt és 18 pápait látogatott meg. Bennük az a közös, hogy a fent említett verset nagyon jól ismerik. Mindegyikük elszavalta, ebből készült az itt látható kisfilm.

Horváth Dorina, kulturális szervező fogta össze a projektet, akitől megtudtuk, céljuk az volt, hogy a versen keresztül közelebb hozzák egymáshoz az embereket. Hozzátette, a jövőben több hasonló kezdeményezésük lesz különböző ünnepnapok kapcsán.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!