Áramszünet, kidőlt fák, leszakadt faágak

436
Fotó: illusztráció

Kidőlt fák, leszakadt faágak zárták el az utakat megyeszerte, de egyes helyeken áramszünet is volt tegnap délután, kora este Pápán és környékén az áprilisi havazás és az erős szél következtében.

Ennek kapcsán Csondor Henrietta tűzoltó hadnagy, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a Pápa és Vidéke megkeresésére elmondta, a Bakonyban közlekedési nehézséget okozott az áprilisi hó.

– A cseszneki, a tési és a bakonybéli utakon kidőlt fák, leszakadt faágak zárták el az utat, több gépjármű is elakadt a hókásás, csúszós utakon. A 82-es főúton több tehergépkocsi akadt el, a zirci önkormányzati tűzoltók a közútkezelő szakembereivel együtt dolgoztak az út megtisztításán. A 8213-as úton egy megcsúszott autó zárta el a forgalmat. Fák dőltek az útra az erős szél miatt Úrkút és Szentgál között, valamint a 82-es főúton, Csesznek térségében. Előbbi helyen az ajkai hivatásos tűzoltók, utóbbi esetben a bakonyoszlopi önkéntesek és a zirci önkormányzati tűzoltók avatkoztak be. Vasúti pályára dőlt több fa is Porva térségében. A zirci önkormányzati egység vasúti szerelvényen közelítette meg a két helyszínt és motoros láncfűrésszel darabolták fel a termetes növényeket, hogy felszabadítsák a pályát. Bakonybél közelében két helyszínen is kidőlt fák akadályozták a forgalmat. Ide Pápáról vonultak a hivatásos tűzoltók a műszaki mentést elvégezni – tudtuk meg a szóvivőtől.

Varga Ivett, az E.ON kiemelt vállalati kommunikációs szakértője arról tájékoztatott, hogy tegnap este a téliesre fordult időjárás 50 perces áramszünetet okozott Pápán a Huszár lakótelep körzetében 18:07-18:57 között. A hiba végleges javítása a mai napon megtörténik, de ügyfeleik áramellátását átterheléssel addig is folyamatosan biztosítják.

 – Pápa körzetében három ponton dolgoznak kollégáink, vezetékszakadások, farádőlések okozta meghibásodások elhárításánál. Farkasgyepű közelében egy nagy fenyőfa dőlt a villamos hálózatra, illetve nagy méretű faágak szakadtak le és estek a vezetékekre. Kislőd külterületén vezetékszakadást okozott a jeges hó, Olaszfalu külterületén, Felsőpere – Alsópere leágazásnál szintén vezetékszakadást javítanak a szakemberek. A viharkárok helyreállításán több munkacsoporttal, megemelt létszámmal dolgozunk. Érintett ügyfeleink türelmét és megértést előre is köszönjük – mondta a vállalti kommunikációs szakértő.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!