Örömtánc a könyvtárban

943
Fotó: Pintér Ádám

A Jerusalema táncos kihívás 2020 februárjában indult világhódító útjára, amikor a dél-afrikai Master KG és Nomcembo zulu nyelven előadott dalára a Fenomenos do Sembra nevű angolai tánccsoport lendületes táncot adott elő. Videójukból, melyet rövid idő alatt több millióan láttak, árad az életöröm, s mára egyre több baráti társaság, munkahelyi közösség készítette el az öröm és remény táncának saját verzióját.

Az elmúlt héten a Jókai Mór Városi Könyvtár munkatársai is úgy döntöttek, hogy elkészítik a saját örömtáncklipjüket, ezzel üzenve olvasóiknak április 14-én, a Könyvtárosok világnapján – tudtuk meg Polovitzerné Antal Mónikától, a könyvtár szakmai vezetőjétől, aki azt is elmondta, a cél az volt, hogy olyan meglepetés készüljön, amiről sokan talán azt gondolják, hogy a könyvtárosoktól távol áll, ami nem megszokott a városi könyvtárban. Így esett a választás a Jerusalema tánckihívásra, amellyel a bibliotéka munkatársai is az öröm kifejezésére törekedtek, azt szeretnék üzenni, hogy a jelenlegi nehéz helyzetben is lehet boldog pillanatokat találni. – Nagyon hiányoznak már az olvasóink és ezzel szeretnénk nekik üzenni, hogy már nagyon várjuk a személyes találkozást.

A könyvtárosoknak a Pápa Városi Televízió munkatársai – Varga András szakmai vezető és Gulyás Attila operatőr – segédkeztek a videoklip elkészítésében. A jó hangulatú forgatási nappal kapcsolatban Varga András elmondta, a könyvtár dolgozóitól megkapták az alapkoncepciót, amit a televízió munkatársai részletesen kidolgoztak, így született meg a klipben is látható történet, ami egy közös örömtáncban csúcsosodik ki.

Fogadják szeretettel a Jókai Mór Városi Könyvtár Könyvtárosok világnapjára készült örömtáncát! 

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!