Hamarosan nyithatnak a teraszok, részleges iskolanyitás

1085

Mára több mint hárommillióan kapták meg hazánkban a koronavírus elleni oltást. A kormány az újraindítás következő lépcsőfokát 3,5 millió beoltott után vezeti be – jelentette be néhány perccel ezelőtt videóüzenetében Orbán Viktor miniszterelnök.

Mint elhangzott, ezt a számot a következő hét közepére érhetjük el. Ezt követően kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai, melyek után nem kell teraszdíjat fizetni.

Az iskolák és óvodák újraindításával kapcsolatban is döntés született. Ennek értelmében hétfőtől csak az óvodák és az iskolák alsó tagozatai nyitnak. A felső tagozaton tanulók számára marad a digitális oktatás. Ők csak a középiskolásokkal egyidőben, május 10-én mehetnek újra iskolába.

A miniszterelnök a vakcinák elleni támadásokról is szólt, melyeknek célja meglátása szerint az, hogy zavart keltsenek és elbizonytalanítsák az embereket. Ezért mindenkit arra kért, hogy ne hallgassanak az oltásellenes hangokra, mert az oltás életet ment.  

COVID 2/155. Három és félmillió oltásnál nyithatnak a teraszok // Terraces can open once three and a half million people are vaccinated

COVID 2/155. Három és félmillió oltásnál nyithatnak a teraszok // Terraces can open once three and a half million people are vaccinated

Posted by Orbán Viktor on Wednesday, April 14, 2021

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!