Mi a véleménye az újabb enyhítésekről?

694
Fotó: Babos Petra

Jövő hétfőn, vagyis április 19-én az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatai nyitnak ki, május 10-én pedig az általános iskolák felső tagozatai és a középiskolák – tájékoztatott tegnap a miniszterelnök a kormányülés legfontosabb döntéseiről a közösségi oldalára feltöltött videóban. Mint mondta, 3,5 millió beoltott polgár esetén következhet az újraindítás újabb lépcsőfoka, ami a jövő hét közepére várható. Az újabb lépés részeként kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai – jelentette be a miniszterelnök. Ennek kapcsán a belvárosban arról kérdeztük a járókelőket, mi a véleményük az enyhítésekről.

Horváth Istvánné örül az újabb enyhítésnek.

– A fiam a vendéglátásban dolgozik, ők már nagyon várják a nyitást, bár én ezt kicsit korainak tartom. Úgy gondolom, a tanulóknak jobb, ha jelenléti oktatásban részesülnek, mivel az online tanulás nem az igazi. A diákoknak fontos, hogy találkozhassanak a barátaikkal, tanáraikkal – tudtuk meg Horváth Istvánnétól.

Riba János szintén örül az enyhítéseknek, hiszen ismét megtelhetnek a teraszok, valamint az óvodák, illetve az általános iskolák gyermekzsivajtól lesznek hangosak.

– Eddig csak házhozszállítással és elvitelre dolgozhattak a vendéglátósok. Ez nagy bevételkiesést jelentett számukra, így nekik ez most biztosan segítséget jelent. Reméljük, hamar elérjük azt az átoltottságot, amikor már nyithatnak a szállodák és az iskolák – mondta Riba János, aki hozzáfűzte, továbbra is nagyon ügyel a megfelelő higiéniás szabályok betartására.

Hári Zsófia 8. osztályos diák örült a tegnapi bejelentésnek, hiszen számára könnyebb az otthoni tanulás.

– Online módon jobb tanulni. A tanárok nagyon segítőkészek voltak velünk, minden tantárgyból kaptunk prezentációt, ami segített a tananyag feldolgozásában. A dolgozatírás viszont jobb az iskolában, mint az online térben – mondta a diák, aki hozzátette, nagyon várja, hogy ismét megnyissanak a teraszok és a barátnőivel ehessenek egy sütit a belvárosban.

Juhász Tamásné fodrászként dolgozik. Mint mondta, a tegnapi bejelentés őt nem érintette személyesen, de úgy gondolja, a szülőknek és a gyerekeknek is könnyebbséget jelent, ha jelenléti oktatásban vehetnek részt.

– Jó lesz, ha ismét élettel telnek meg a teraszok és a kerthelyiségek. Sok embernek ez már nagyon hiányzik, persze nekem is – tudtuk meg Juhász Tamásnétól, aki kiemelte, nagy örömmel fogadta a hírt a múlt héten, hogy már a fodrászok is újra dolgozhatnak, persze a szabályokat betartva.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!